به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛دزاشیب، کوچه رهبری، بنبست ارض در روزهای اخیر شاهد تلاش مسئولان برای برگرداندن بخشی از هویت فرهنگی کلان شهر تهران به این شهر بود.
آنها که تأکید دارند سرمایههای فرهنگی شهری، چون تهران بخشی از داشتههای این شهر است در سالروز تولد سیمین دانشور تلاش کردند تا خانهای که محل زندگی وی و جلال آل احمد بوده است را به مکان مناسبی برای آشنایی هر چه بهتر و بیشتر اقشار مختلف جامعه با بخشی از داشتههای فرهنگی کشورمان تبدیل کنند.
خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد، خانهای است که جلال آل احمد طرح ساخت آن را در ۶۷ سال قبل کشیده و اجرایی کرد. این خانه با درآمد حاصل از معلمی و نویسندگی ساخته شد به عبارت دیگر از پایه روی ستون فرهنگ استوار شده است .
این خانه مکانی بوده که نویسندگان و شاعران شناخته شده کشورمان بارها و بارها به آن رفت و آمد داشتند در اصل این خانه علاوه بر آنکه محل زندگی سیمین دانشور و جلال آل احمد بوده است، پاتوقی برای اهالی فرهنگ و ادب کشور بود.
لازم به ذکر است؛ خانه جلال آل احمد پس از کش و قوسهای زیاد با همکاری ورثه به گونهای مرمت شده است که وجود جلال آل احمد و سیمین دانشور در گوشه گوشه آن احساس میشود. مجسمه سیمین دانشور روی صندلی که در بالکن این خانه قرار گرفته به گونهای است که گویی این بانوی ادبیات کشورمان همچنان زنده است و چشمانتظار حضور علاقمندان بازدید از خانه موزه است.
مجسمه جلال آل احمد نیز در طبقه دوم خانه موزه به چشم میخورد علاوه بر این قابهایی که عکس سیمین دانشور و جلال آل احمد در درون آنها قرار گرفته است در اکثر کنار گوشههای خانه دیده میشود.
تابلوی مونالیزای سیمین نیز روی دیوار یکی از اتاقهای خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور دیده میشود.
کتابهای جلال آل احمد و سیمین دانشور برای عرضه به علاقمندان بازدید از خانه موزه آنها بر روی ویترینی قرار گرفته است، البته کتابخانه جلال آل احمد نیز در بخشی از این خانه موزه دیده میشود.
حیات خانه موزه جلال آل احمد و سیمین دانشور نیز رنگ و روی سنتی خودش را حفظ کرده و آدمی را به گذشته میبرد. این حیات با گلهای خوش رنگی که در پیرامون حوض میانی قرار گرفتهاند احساس خوبی را به بازدیدکنندگان منتقل میکند.
خانه نیما یوشیج نیز در نزدیکی خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد قرار گرفته است ، در حالیکه اهالی محل خواستار رسیدگی به وضعیت این خانه تاریخی هستند، حسینی مکارم، سرپرست شهرداری تهران در مراسم افتتاح خانه موزه سیمین و جلال خبر داد که اعتبار لازم برای خرید این خانه تأمین شده و شهرداری تهران تلاش میکند که در قالب طرح برگرداندن بخشی از هویت شهر تهران به این شهر، خانه پدر شعر نوی فارسی را نیز به همان شکلی که خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد مرمت شده است، بازسازی کند. این خانه نیز در ماههای اخیر حاشیههای زیادی داشته است.
ما نیز به همین واسطه به سراغ احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران (کمیته ملی موزهها) رفتیم تا لزوم مرمت خانه اهالی فرهنگ و ادبیات و تبدیل کردن آنها به خانه موزه را جویا شویم.
محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران به خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛گفت: مهمترین ظرفیت هر شهری میراث فرهنگی آن شهر است است. قطعا حفاظت از خاطرهها و میراث تاریخی شهر، سرمایه شهر برای آینده حفظ میکند.
رئیس ایکوم ایران گفت:تمام ارزشهای خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد برعکس بسیاری از خانهها مورد حفاظت و نگهداری قرار گرفته است و امید است که مانند اسمش خانه موزه بماند.
وی بابیان اینکه به نظر میرسد که همه ورثه در روند تبدیل خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد با خانه موزه همکاری کردهاند، ادامه داد: درباره خانه نیما یوشیج نیز باید مالک و مسئولان امر با هم همکاری کنند، از شهرداری هم میخواهیم که این خانه را تملک کند.
انتهای پیام/