به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گاهی مشکلات لوزه به گونهای است که درمان دارویی موفقیتآمیز نخواهد بود و به همین دلیل صحبت از جراحی به میان میآید که بسیاری از افراد برای انجام چنین کاری دچار نگرانی میشوند بویژه در شرایطی که جراحی برای کودک باشد، اما اینکه چرا گاهی ضرورت دارد لوزهها برداشته شود، سوالی است که یک متخصص گوش و حلق و بینی پاسخ آن را میدهد.
همه لوزه داریم
لوزهها، نسوج لنفاوی است که در انتهای حلق، قاعده زبان و پشت بینی قرار دارد. بهطور کلی مهمترین لوزههایی که میتوانند دچار مشکل شوند، لوزه سوم، لوزه حلقی به تعداد دو عدد در انتهای حفره دهانی و لوزه زبانی به تعداد دو عدد در قاعده زبان هستند. یکسری نسوج لنفاوی پراکنده نیز وجود دارد که این نسوج بهدلیل نداشتن حجم زیاد برای افراد ایجاد مشکل نمیکند.
عفونت مشکلساز
عفونت لوزههای کامی بیش از 5 تا 7 بار در یکسال یا بیش از سه تا 5 بار در دو سال پیاپی از علل جراحی لوزه است. علاوه بر این، بزرگی لوزه سوم از علل سینوزیت مزمن در اطفال محسوب میشود. چنانچه سینوزیت مزمن در اطفال مقاوم به درمان شود، در چنین شرایطی احتمال جراحی لوزه سوم وجود خواهد داشت. گاهی به دلیل بزرگی بیش از حد لوزه هم احتمال جراحی وجود دارد همچنین آبسه دور لوزه نیز جزو مواردی است که میتواند احتمال عمل جراحی را
افزایش بدهد.
دلایل جراحی لوزه در کودکان
دلایل به وجود آورنده مشکلات لوزه که منجر به عمل جراحی در کودکان میشود با مشکلات لوزه در بزرگسالان که نیاز به جراحی پیدا میکند، متفاوت است.
لوزههای کامی و لوزه سوم، در کودکان میتواند منجر به علائم انسدادی شود که همین مساله میتواند مشکلاتی را برای کودک ایجاد کند و برای برطرف کردن این مشکلات، در برخی موارد جراحی باید صورت بگیرد.
دلایل دیگری چون عفونتهای مختلف در ناحیه لوزهها و بندرت تومورها، از دیگر مواردی است که ممکن است منجر به جراحی در کودکان شود.
لوزههای درگیر در بزرگسالی
بزرگسالان به دلیل دو علت مهم، دچار مشکلات لوزه میشوند و نیاز به جراحی پیدا میکنند. یکی از این دلایل، لوزههای حفرهای است که در برخی از افراد وجود دارد و در حفرات ترشحاتی جمع میشود. همچنین داخل حفرهها، پوسته ریزی خود لوزه، بقایای مواد غذایی و میکروب تجمع میکند که تمامی این موارد باعث التهاب مزمن میشود. لوزههای حفرهدار باعث احساس فشار در حلق، بوی بد دهان، ترشح سفید و عفونت لوزه خواهند شد. گاهی برخی از بزرگسالان لوزههای بزرگی دارند که این لوزهها، منجر به اختلال در خواب و آپنه تنفسی در خواب میشوند که در چنین شرایطی احتمال جراحی وجود دارد. یک بار آبسه نیز عمل جراحی لوزه را لازم میکند چون احتمال عود آبسه زیاد است. تومورها هم از دلایل دیگری محسوب میشوند که نیاز به جراحی دارند.
نگاهی به بعد از عمل
عمل جراحی لوزه در کودکان بهگونهای است که معمولا در صبح جراحی انجام میشود و شب میتوانند به منزل بروند و بعد از دو سه روز استراحت، میتوانند به زندگی عادی برگردند. بزرگسالان نیز به همین شکل هستند و معمولا چهار پنج روز نیاز به استراحت دارند. البته برخی از افراد به استراحت بیشتری نیاز خواهند داشت. بیماران بعد از عمل جراحی باید تا 48 ساعت اول، خوراکیهای سرد مانند بستنی و آبمیوه خنک بخورند. بعد از گذشت این مدت زمان، خوردن سوپ صاف شده و غذای نرم، به فرد توصیه میشود. برای بیمار، آنتیبیوتیک و مسکن تجویز خواهد شد که فرد باید طبق دستور پزشک از آنها استفاده کند.
کلام آخر
اگر فرد علاوه بر مشکل لوزه به سینوزیت، پولیپ یا انحراف بینی مبتلا باشد، در چنین شرایطی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی، ممکن است اول به درمان این مشکلات بپردازد و سپس لوزه را جراحی کند که البته در هر بیمار، انتخاب درمان متفاوت است.
منبع: جام جم آنلاین
انتهای پیام/
من همیشه افت دهان دارم
بصورت تجربی با خوردن خرمالو و قهوه و ویتامینب12 و شیر فهمیدم افت کم میشه ولی برگشت پذیره
سالی یبار کل گلوم و لوزه هام افت میزنه و واسه10روز اب و غذا نمیتونم بخورم و با درد و رنج و اجبار میخورم.
دوستم گفت همین مشکل رو داشت و رفت لوزه هاشو برداشت و خوب شد.
من در حال تحقیق هستم ممکنه منم برم لوزه هامو بردارم
من 25سالمه
سه روز پیش عمل کردم الان خداروشکر غذاهای نرم و ابکی میتونم بخورم
اصن دردی نداره
فقط اینک بعد عمل یکم باید گشنگی و تشنگی ذو تحمل کنی همین
هرکی لوزه داره عمل کنه راحت میشی
من از 12 ماه 11تاشو سرماخوردگی و ورم لوزه داشتم
الان دیگ ورداشتم انشالله بهتر میشم
دردمیکشم تابستان بهتره