به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ جمال مومیوند معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: بر اساس تعریف سازمان صنعت، معادنی فعال هستند که کارگران در آنها مشغول به فعالیت باشند در غیر اینصورت معادن به دو بخش معادن متروکه و فاقد متقاضی تقسیم میشوند.
وی با بیان اینکه اکنون در استان ۱۰۴ معدن متروکه و غیر فعال وجود دارد، افزود: از این تعداد ۵۴ مورد بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته متروکه بوده، ذخیره مناسبی نداشته و توجیه اقتصادی ندارند.
مومیوند بیان کرد: در نتیجه مکاتباتی که با وزارتخانه انجام شده است و با توجه به شرایط اشاره شده باید این معادن به صورت کلی تعیین تکلیف شوند.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان ادامه داد: از سوی دیگر ۵۰ معدن استان غیرفعال بوده و به زعم کارشناسان قابلیت معدن کاری دارند در نتیجه سال گذشته برای تعیین تکلیف ۳۰ معدن استان مزایده برگزار شده و سه معدن به افراد متقاضی واگذار شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز در نظر داریم برای تعیین تکلیف معادن مزایده برگزار کنیم.
مومیوند یادآور شد: در شش ماهه اول سال ۹۴ حدود ۹۲ معدن فعال در استان وجود داشت که خوشبختانه اکنون شاهد فعال بودن ۱۲۷ معدن استان هستیم.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بیان کرد: در نظر داریم امسال با توجه به برگزاری مزایده، ۱۰ معدن غیرفعال دیگر استان به چرخه فعالیت بازگردند.
وی تصریح کرد: عمده معادن غیرفعال استان سنگ چینی هستند و علت اصلی آن نیز نبود بازار و تغییر سلیقه مردم بوده به نحوی که اکنون رغبت زیادی برای استفاده از سنگهای تراورتن وجود دارد و در نتیجه تمایل استفاده از سنگ چینی در کل کشور با کاهش قابل توجهی روبرو شده است.
وی اظهار کرد: معدن یک ذخیره تمام شدنی است و با گذشت زمان ذخایر برداشت معادن کاهش یافته و استخراج نیز دشوار میشود.
مومیوند گفت: لرستان دو درصد از ذخایر سنگ تزیینی کشور را دارد و اکنون نسبت به سهم دو درصدی استان جایگاه مناسبی داشته است.
انتهای پیام/م