به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان پارستزی اشاره به یک احساس سنجاق و سوزن در هر بخشی از بدن است. هنگامی که شما تجربه احساس سوزن سوزن شدن در سر دارید آن پارستزی سر نامیده می شود.
این نیز ممکن است با احساس سوزش، خزنده روی سر یا بی حسی جزئی همراه باشد. شما ممکن است احساس سوزش در قسمت های مختلف سر را تجربه کنید. برخی می گویند که احساس می کنند پوست سر شان سوزن سوزن می شود. احساس همچنین میتواند روی گوش، صورت، زبان، دهان، گردن و دیگر قسمت های بدن نیز تاثیر بگذارد.
این معمولا اتفاق می افتد به علت آسیب عصبی به دلیل عصب گیرافتاده و یا آسیب دیده که ممکن است تاخیر و یا اشتباه سیگنال به و از مغز باشد. شما نیاز دارید به دکتر خود مراجعه کنید اگر وضعیت برای یک زمان طولانی همچنان ادامه دارد.
چه عواملی باعث سوزش در سر می شود؟
عوامل اساسی بسیاری می تواند باعث احساس سوزن سوزن شدن در سر شود اما رایج ترین عوامل میگرن، دیابت و سرماخوردگی سر می باشد. سوزن سوزن شدن وقتی در اثر دیابت باشد معمولا کاملا ثابت است. این معمولا به دلیل آسیب عصب ناشی از دیابت اتفاق می افتد. احساس موقتی است هر چند زمانی که توسط میگرن و یا عفونت های تنفسی ایجاد می شود. توضیحات بیشتر در مورد این علل عبارتند از:
۱. سرماخوردگی یا سینوس: شما ممکن است پارستزی سر را در اثر سرماخوردگی بد یا عفونت های شدید سینوس تجربه کنید. این اتفاق می افتد زمانی که گذرگاه های هوا در قسمت بالایی صورت شما مسدود یا ملتهب است. این سبب فشرده شدن اعصاب در آن منطقه و باعث سوزش می شود.
۲. دیابت: دیابت از جمله شایع ترین علل نوروپاتی محیطی است. این امر باعث پارستزی مداوم سر می شود زیرا در بیماران مبتلا برای سال ها قند خون کنترل نشده و در نهایت سبب آسیب به اعصاب شما می شود. این اعصاب آسیب دیده در نتیجه سبب درد، خارش و یا سوزش می شود.
۳. میگرن و عدم تعادل فشار در مغز: افراد مبتلا به میگرن تجربه پارستزی سر را برای مدت پایدار تر دارند.
این حالت معمولا به دلیل تغییر در جریان خون در طی یک حمله میگرنی اتفاق می افتد. به طور مشابه، تجمع مایع نیز ممکن است سبب احساس سوزن سوزن شدن در سر شود.
این اتفاق می افتد زمانی که کیسه کوچکی از مایع مغزی یا خون در کانال داخلی مغز گرفتار شده است.
۴. آسیب: هر نوع صدمه به گردن ممکن است به احساس سوزن سوزن شدن در سر با احساس بی حسی منجر شود. این در افرادی که از شلاق زدن رنج می برند و دچار ضربه مغزی جدی شدهاند شایع تر است.
۵. اثر برخی داروها: پارستزی سر می تواند یک عارضه جانبی از دارو باشد. از دکتر خود بپرسید اگر شما فکر می کنید تجربه یک احساس سوزن سوزن شدن در سر را پس از آغاز مصرف داروی خاص داشته اید.
این ممکن است هنگام استفاده از مواد مخدر رخ دهد به ویژه کسانی که در خانواده از مواد مخدر استفاده می کنید. این داروها سبب آسیب عصبی طولانی مدت می شود.
۶. موقعیت نامناسب باشد. باقی ماندن در یک موقعیت برای مدت طولانی سبب کاهش جریان خون به مناطق خاصی آن اندام شده و سبب به خواب رفتن عضو می شود وقتی که شما گردن خود را در یک موقعیت مستقیم برای مدت طولانی نگه دارید این ممکن است باعث به خواب رفتن و سوزن سوزن شدن شود.
7. اضطراب. اضطراب و احساس اضطراب می تواند سبب مسائل جدی شود. داشتن اضطراب در مورد چیزی یک پاسخ استرس است که شما را با مشکلات مختلف، از جمله سوزش و خارش در سر مواجه می کند.
نکته خوب این است که اگر احساس سوزن سوزن شدن شما در سر به خاطر اضطراب باشد شما لازم نیست که در مورد داشتن سایر شرایط اساسی نگران باشید. شما فقط نیاز به مدیریت اضطراب خود برای از بین بردن علائم دارید.
8. (مولتیپل اسکلروزیس) MS. این بیماری خود ایمنی مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار می دهد. زمانی که غلاف های محافظ اطراف عصب آسیب دیده باشد شما تجربه علائم مختلف را دارید این ممکن است سبب مشکلات روده و مثانه شود ممکن است با مسائلی مانند بی حسی، از دست دادن مشکلات تعادل، سوزن سوزن شدن، فلج، لرزش، ضعف و مشکلات بینایی همراه باشد.
فیزیوتراپی همراه با درمان های پزشکی کمک می کند تا این علائم قابل کنترل باشد.
9. تومور. تومور مغزی ممکن است باعث سوزش در سر شود. این حالت معمولا به عنوان یک توده کوچکی از سلول شروع می شود و رشد می کند اضافه کاری تومور موجب نشانه هایی مانند عملکرد مختل مغز با افزایش فشار در داخل سر می شود دیگر علائم شایع تومور سیستم عصبی، تهوع، سردرد، استفراغ، بی حالی و سردرگمی است.
بیماران همچنین ممکن است مشکلات گفتار و زبان و همچنین تشنج و مشکلات بینایی را تجربه کنند.
در حدود 20٪ از مردم سردرد اولین علامت تومور مغزی است اما حدود 70 درصد از بیماران در نهایت تجربه سردرد را دارند. سردرد ممکن است تنها در کنار تومور باشد یا در هر نقطه بر روی سر رخ دهد. بیشتر سردردهای ناشی از تومورهای مغزی معمولا در صبح بدتر می شود و در اثر افزایش فشار در مغز می باشد.
10. علل دیگر:
علاوه بر این، احساس سوزن سوزن شدن در سر ممکن است توسط برخی از شرایط پزشکی دیگر مانند سکته مغزی، سندرم تونل مچ دست، تشنج، تیروئید، حمله ایسکمیک گذرا و کمبود ویتامین B12 ایجاد می شود.
برخی از افراد احساس سطوح غیر طبیعی پتاسیم، کلسیم، سدیم را در بدن تجربه می کنند. سمی فعال بر روی اعصاب مانند تنباکو، الکل یا سرب همچنین می تواند سبب همان علاپم شود.
چه هنگامی به پزشک مراجعه کنید
شما معمولا نباید خیلی نگران سوزن سوزن شدن باشید زیرا آن به احتمال زیاد به علت سرماخوردگی سر است که می ابد و می رود. شما باید وقتی به دنبال کمک های پزشکی باشید که سوزن سوزن شدن مداوم و ممکن است یک بیماری زمینه ای علت آن باشد.
یک معاینه نورولوژیک برای ارزیابی کامل از سیستم عصبی و توابع مانند حس، رفلکس ها، هماهنگی، تعادل، شنوایی و بینایی مورد نیاز است. دکتر شما ممکن است آزمایش الکترومیوگرافی (EMG) برای تست فعالیت الکتریکی عضلات و اعصاب رادرخواست نماید.
منبع:هفته نامه سلامت
انتهای پیام/