به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان ظهر امروز در دومین همایش ملی بحران کم آبی و راههای برون رفت از آن گفت: در حال حاضر براساس میانگین جهانی 70 درصد آب در بخش کشاورزی، 10 درصد شرب و 20 در بخش صنعت مصرف می شود و این درحالی است که در استان همدان 90 درصد آب در بخش کشاورزی و 10 درصد در مصرف خانگی و صنعت مصرف می شود.
وی با اشاره به افت کیفی و گسترش آلودگی منابع آبی استان گفت: همدان دارای 3 حوزه آبخیز کرخه، سفید رود و دریاچه نمک است، که تنها خروجی آب استان از سمت حوزه آبریز کرخه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان افزود: تمام دشت های استان به لحاظ بحران آب در حالت ممنوعه قرار دارند، ادامه داد: وضعیت دشت های رزن ، کبودراهنگ و فامنین در حالت هشدار و بحرانی است.
ستوده با بیان اینکه دشت های این استان با افت آب های زیرزمینی مواجه هستند گفت: بیشترین افت آب مربوط به دشت کبودرآهنگ به میزان 41 متر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان گفت: منابع آب سطحی استان همدان 780 میلیون متر مکعب است که 55 میلیون متر مکعب آن از طریق مرزها و 440 میلیون متر مکعب آن از رودخانه ها به استان وارد میشود.
ستوده با اشاره به اینکه 15 طرح در راستای احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی همدان در دست اجراست افزود: از این تعداد 11 پروژه در حوزه وزارت نیرو، 3 پروؤه در حوزه وزارت جهاد کشاورزی و یک پروژه در حوزه سازمان زمین شناسی کشور است.
وی با بیان اینکه با برداشت های بی رویه در 30 سال اخیر موجب کاهش آب های زیرزمینی و سطحی و نهایتا خشک سالی شده تصریح کرد: متاسفانه در این مدت روان آب های خروجی از استان را از دست داده ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با بیان ضرورت توجه به حوزه صنعت و صنایع وابسته کشاورزی گفت: با ید به سمت مصرف بهینه و صحیح آب برویم زیرا استفاده مناسب از منابع آبی در حوزه صنایع وابسته کشاورزی تولید بیشتر را در خواهد داشت.
انتهای پیام/د.ا