به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،رانندگی کردن در مسیرهایی که با بقیه جادههای جهان فرق دارد، بدون شک به یکی از ماندگارترین خاطرهها تبدیل میشود و احتمالا تا مدتها پس از عبور از آنجا، هیجانش را با دیگران تقسیم کرده و داستانش را برای دیگران تعریف خواهید کرد.
برخی از این جادهها دارای شهرت جهانی هستند و بعضا از میان کوهستانها عبور کرده و گاهی هم در فضای شهری و لابهلای ساختمانهای سر به فلک کشیده، مسیر خود را ادامه میدهند.
بهطور مثال یک بزرگراه با چندین پل در اروپا وجود دارد که از روی تصویرسازی دکتر زوس ساخته شده یا یک جاده در قاره آسیا ساخته شده که طراحی آن شبیه ترنهوایی است.
اگر کنجکاو هستید تا با شماری از عجیبترین جادههای جهان آشنا شوید از شما دعوت میکنیم تا در ادامه با ما همراه باشید.
۱- تونل گولیانگ (Guoliang Tunnel)
تونل گولیانگ با درازای ۱/۶۰۰ کیلومتری در کوهستان تایهانگ یکی از جادههای کوتاه اما بسیار مشهور در کشور چین بشمار میرود. این تونل در دل کوههای سنگی عظیمی ساخته شده است و فضاهای باز همچون پنجره در میانههای تونل وجود دارد که باعث شده این مسیر به یکی از خطرناکترین جادههای جهان تبدیل شود.
وقتی از دور این مسیر را مشاهده میکنید اینطور بهنظر میرسد که ماشینها غیب شده و دوباره ظاهر میشوند. محلیها این بخشهای باز تونل را «پنجره» خطاب میکنند.
داستان ساخته شدن این تونل هم همچون پنجره داشتن آن عجیب است. این تونل در دهه ۱۹۷۰ میلادی ساخته شد تا ساکنین روستای دورافتاده Guoliang بتوانند بدون نیاز به پیاده پیمودن یک مسیر خطرناک از میانه کوه به دنیای بیرون از روستای خود دسترسی پیدا کنند.
بیشتر کارهای انجام شده در این تونل توسط ۱۳ مرد روستایی صورت گرفته. آنها با دریل، چکش و اسکنه به سوراخ کردن و حفاری کوه و ساخت تونل در عرض ۵ سال پرداختهاند.
نتیجه این تلاش شبانهروزی، مستمر و طاقتفرسا تولد تونلی بود که به اندازه عرض یک اتوبوس پهنا دارد و در حال حاضر به یکی از جاذبههای گردشگری جهان تبدیل شده است.
۲- خیابان Baldwin
بر اساس یکی از رکوردهای جهانی کتاب گینس، خیابان بالدوین نیوزیلند در جنوب شهر جزیرهای دونهدین، پرشیبترین خیابان مسکونی جهان بشمار میرود.
شیب این خیابان در نزدیکی قله آن حدود ۱۹ درجه یا خط صعودی ۱:۲٫۸۶ متری است. میانگین خط صعودی برای کل خیابان بالدوین ۱:۳٫۴۱ متر است.
البته خیابانهای دیگری هم در گوشهوکنار جهان با چنین شیبی وجود دارند اما گینس بالدوین را به عنوان پرشیبترین خیابان جهان ثبت کرده است.
این خیابان در حال حاضر به جاذبه گردشگری تبدیل شده است و فیلمهای آن در شبکههای اجتماعی وایرال (پربازدید) است. البته محلیها هم بر شهرت بیشتر این خیابان دامن میزنند بهطوری که جشنواره سالانه شکلات در این خیابان برگزار میشود.
۳- پل Storseisundet
جاده آتلانتیک نروژ بهترینها را در خود جمع کرده است. این جاده که بهعنوان یکی از زیباترین جادههای جهان شناخته میشود، لقب «بهترین سازه قرن نروژ» را نیز با خود یدک میکشد. حتی تریپادوایزریها این جاده را «محلی برای ترمیم دلهای شکسته» هم خطاب میکنند.
این جاده دیدنیهای بینظیری دارد اما ترسناکترین و عجیبترین بخش آن در امتداد خط ساحلی اسکاندیناوی است و با عنوان «راهی به هیچکجا» شناخته میشود.
پل Storseisundet، بلندترین پل جاده آتلانتیک از میان ۸ پل این مسیر است. شکل این پل بسیار عجیب است بهطوری که اوج سربالایی مسیر، پل پیچ میخورد. طراحی این پل بسیارشبیه آثار هنری دکتر زوس است. البته باید بدانید که رانندهها وقتی در جاده هستند این شیب و انحنا را نمیبینند و این طور بهنظر میرسد که بعد از سربالایی قرار است از روی پل به درون آب پرتاب شوند.
اما این تنها یک توهم بصری است و جاده به اندازه کافی پهنا دارد که راننده بتواند تصمیم مناسب گرفته و در جهت مسیر جاده بپیچد.
۴- بلوار وینستون چرچیل
بلوار وینستون چرچیل امکان دسترسی به مناطق برونمرزی جبلالطارق را مهیا میسازد. این جاده توسط باند فرودگاه بینالمللی جبلالطارق به دو بخش تقسیم میشود. هنگامی که پروازهای تجاری و نظامی در این باند به زمین مینشینند، عبور و مرور خودروها در جاده متوقف میشود و محدودیتهای امنیتی برای پیشگیری از تردد اتومبیلها اعمال میشود.
جالب است بدانید که بلوار چرچیل تنها مسیر رفتن به جبلالطارق از اسپانیاست. بنابراین هیچ راهی به جز عبور از باند فرودگاهی وجود ندارد. البته تونلی برای تردد خودروها در دست احداث است که احتمالا تا آخر سال ۲۰۱۸ تکمیل شده و به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید. خوشبختانه این جاده چندان شلوغ و پرتردد نیست و فقط شاید در فصل تابستان به اوج ترافیک خود برسد.
۵- پل تغییرپذیر نانپو
پل نانپو به شهر شانگهای کمک میکند تا عنوان یکی از بزرگترین شهرهای جهان را با خود یدک بکشد. این پل، شهر قدیم شانگهای را به منطقه جدیدالتاسیس پودونگ متصل میکند. مزیت این پل در این است که دیگر مردم مجبور نیستند از طریق کشتیهای فِری و با سرعت بسیار آهسته و خستهکننده بین این دومنطقه سفر کنند.
تبادل چند لاینی پل بخشی از «تقاطع اسپاگتی» است که طرحی شبیه ترنهوایی دارد. این بخش بین پل و زمین میچرخد و وسایل نقلیه باید دستکم دو دور در یک مسیر دایرهای به سمت بالا حرکت کنند تا به راه خروج و ورودی بزرگراههای شهر برسند.
۶- تپه مغناطیسی
تپه مغناطیسی در لاداخ، منطقهای در ایالت هندی جامو و کشمیر درست برخلاف قوه جاذبه زمین رفتار میکند.
از آنجا که این تپه در یکی از جادههای اصلی این منطقه قرار دارد، هرکسی که به آنجا سفر کند حتما گذرش به آن خواهد افتاد. برخلاف نامش، این تپه هیچ نوع خاصیت آهنربایی ندارد اما یک نوع توهم بصری برای بیننده ایجاد میکند که اصلا عادی نیست. در اطراف این تپه با نگاه به جاده این طور بهنظر میرسد که ماشینها به سمت بالا در حرکت هستند و این در حالیست که شیب جاده به سمت پایین است.
این تپه در حال حاضر به یکی از جاذبههای گردشگری منطقه تبدیل شده است و راهنماها به توریستها میگویند که از کجا و چگونه این توهم بصری را تجربه کنند.
۷- جاده Trollstigen
جاده ترولستیگن یا مسیر کوهستانی باریک در غرب کشور نروژ است. این جاده به صورت مارپیچ بالا میآید و دارای مجموعهای از پیچهای تند است. از بالا که جاده را مشاهده میکنید اینطور بهنظر میرسد که بدون فکر و منطق ساخته شده است اما در واقعیت اینگونه نیست و همه پیچها با سنگ محافظت میشوند.
البته باید بدانید که این مسیر در روزهای سرد زمستان بسته است و فقط بین ماههای گرم سال امکان تردد در آن وجود دارد.
به لطف چشماندازهای زیبا و آبشارهایی که در طول مسیر موجودند، جاده Trollstigen یکی از مسیرهای محبوب مردم است و سالانه حدود ۱۵۰ هزار مسافر از آن عبور میکند. شمار مسافرانی که این مسیر را برای عبور و مرور خود انتخاب میکنند از دهه ۱۹۳۰ میلادی که ساخته شده تاکنون هر سال بیشتر از سال گذشته میشود.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/