به گزارش حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی در نشست همفکری با مراکز شتاب دهی بابیان اینکه هر استارتاپ و کسبوکار نوپایی در ابتدای چرخه عمر فعالیت خود نیازمند مشاوره و راهنمایی است، اظهار کرد: ۹۰ درصد کسبوکارها در ابتدای مسیر فعالیتی خود به دلیل نبودن مشاوره و راهنمایی در همان ابتدا نابود میشوند و متأسفانه بستر مناسب برای رشد و توسعه این استارت آپها وجود ندارد، لذا بهمنظور عبور سریعتر از این دره و کاهش شکست استارتاپها نیازمند آنیم تا خلأهای موجود بعد از شتاب دهی را پرکنیم.
دلیری در این جلسه با اشاره به اینکه فعالیت شتابدهندهها در دولت یازدهم آغاز به کارکرده اند، گفت: فعالیت در این بخش توسط همکاران در پارک پردیس فناوری با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کلید خورد.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: معاونت علمی با توجه به شناسایی نیاز جامعه در راستای رسیدن به خروجی بهتر از محل تحصیل، به این حقیقت دستیافت که در دانشگاههای پژوهشگران و دانشجویان جرقهای لازم است تا منجر به ایده پردازی و تولید شود، از اینرو از طریق استارت آپها و شتابدهندهها، مدلهایی پیاده شد که در نتیجه این اقدام بستر فعالیت دانشگاهی با نگاه حرکت تولیدی شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه فعالیت شتابدهندهها درگذشته در غالب تولید بود، گفت: با توجه به مراکز نوآوری راهاندازی شده در بستر دانشگاه استارت خوبی در راستای فعالیت شتابدهندهها در میان پژوهشگران و دانشجویان، در محیط دانشگاه زده شد و جنبوجوش استادی و فعالیت دانشگاهی شکل گرفت، چنانچه اکنون از خروجی این فعالیت، شاهد رشد شرکتهایی هستیم که توانستهاند بهسرعت وارد بازار کار شوند.
دلیری با اشاره به اینکه در مسیر راهاندازی شده نیازمند تفکرات جدیدی هستیم، اظهار کرد: ازآنجاکه استارت آپها از دل شتابدهندهها بیرون میآیند، بهمنظور استمرار حلقه ایجاد شده، نیازمند آنیم تا با ایجاد نهادهای مشاورهای خلاءهای موجود بعد از مسیر شتابدهندهی را برای شرکتهای دانشبنیان رفع کنیم و هدر رفت این مسیر را کاهش دهیم.
وی با اشاره به تغییر نگاه معاونت در مسیر سرمایهگذاری و ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اکنون بر تزریق سرمایهگذار بهجای تزریق تسهیلات بر فعالیت شرکتهای دانشبنیان تأکید دارد.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با تأکید بر اینکه هیچگونه کمبودی بهعنوان منابع وام و تسهیلات امروزه در حوزه علمی و فناوری معنا ندارد، بیان کرد؛ با توجه به گزارشات بانک مرکزی که در سایت خود اعلام کرده است، مبلغ حدود ماهیانه پانصد میلیارد تومان پرداختی بانکها به شرکتهای دانشبنیان است، درحالیکه در چندسال گذشته بانکها حاضر به همکاری و ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان به دلیل نبود اطمینان نبودند، درحالیکه امروز بانک مرکزی بانکهای پیشتاز خود را جهت ارائه تسهیلات معرفی میکند، لذا نیاز موجود تنها در زمره ایجاد نهادهای مشاورهای برای شرکتها است که در این بخش شتابدهندهها میتوانند نقش بسزایی داشته باشند.
وی ادامه داد: در حوزه فعالیت استارت آپهای نوپا، بزرگترین معضل نبود مشاوره است، که شتابدهندهها توانستهاند در این مسیر نقش خوبی را ایفا کنند و خروجی به وجود آمده کارساز بوده است.
دلیری با اشاره به نقش معاونت در مسیر ایجادشده در جهت رفع مشکلات شرکتها و استارت آپهای نوپا، بیان کرد: معاونت علمی در نظر دارد با پررنگتر کردن بستر سرمایهگذاری در راستای مشکلات شرکتهای دانشبنیان، هدر رفت بعد از مرحله شتابدهنده را به صفر برساند، به این منظور با نهادهای بزرگ وارد تعاملات جدید شده است.
وی ادامه داد: نخستین قدم شکلگرفته شده از سوی معاونت، ایجاد صندوقهای جسورانه در بازار سرمایه است، که در این راستا فعالیتهای زیاد شاهد بودیم، اما بهطور حتم کافی نیست و با منابع محدود نمیتواند پاسخگو باشد.
دلیری با اشاره به دیگر اقدام صورت گرفته در راستای حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان بیان کرد: ایجاد صندوقهای پژوهش و فناوری و به دنبال آن سرمایهگذاریهای خطرپذیر از دیگر اقدامات صورت گرفته است. همچنین هلدینگهای بزرگ اقتصادی که به عبارتی منابع مالی کشور در دست آنها است با کنار گذاشتن نگاه سنتی خود میتوانند کمکهای خوبی را به شرکتها داشته باشند.
وی در پایان افزود: در این راستا در معاونت علمی و فناوری همواره تلاشها در راستای ایجاد این زیستبوم کارآفرینی و نوآوری بوده است؛ لذا مردم باید همدل وارد این صحنه شوند تا این نهال به ثمر نشیند در دولت نیز همه درزمینهٔ اقتصاد دانشبنیان باهم همدل هستند، اما باید قبول کنیم که فعالیت در این زمینه سختیهایی دارد و برای تغییر و رسیدن به شرایط مطلوب نیازمند گذراندن شرایط سخت هستیم.
انتهای پیام/