یاسمین فتحی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ با معرفی چند ریز مغذی که می تواند بدن انسان را در هنگام آلودگی هوا محافظت کند، اظهار کرد: ویتامین c قویترین آنتی اکسیدان برای بدن محسوب می شود که در این روزها می تواند محافظ خوبی برای سلامت ما باشد.
وی با معرفی مواد غذایی مانند کرفس، کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و برگ سبز کاهو به عنوان منابع ویتامین C، افزود: ویتامین E، دومین آنتی اکسیدان محافظت کننده از بافت های بدن در مقابل آسیب ها است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، منابع تامین این ریزمغذی را نیز جوانه گندم، روغن های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزی های دارای برگ سبز، همچنین ماهی هایی مانند سالمون اعلام کرد.
یاسمین فتحی تصریح کرد: مصرف بتاکاروتن به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی که دارد، نقش بسیار مهمی در کنترل التهاب ناشی از آلودگی ایفا میکند.
وی ادامه داد: این ماده غذایی را می توان با مصرف سبزی ها و میوه هایی مانند طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو دریافت کرد.
فتحی، سلنیوم را به عنوان یک سد محافظتی دیگر در هنگام آلودگی هوا معرفی کرد که در غذاهای دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوسدار یافت می شود.
این کارشناس ارشد تغذیه بیان کرد: از آنجا که آلودگی هوا ممکن است با کاهش جذب طبیعی ویتامین D از راه پوست همراه باشد، بنابراین باید در رژیم غذایی، منابع غذایی آن مانند شیر غنی شده با این ویتامین، کره و زرده تخم مرغ و غذاهای دریایی، به ویژه ماهی های چرب قرار داده شود و در صورت نیاز، استفاده از مکمل های ویتامین D نیز توصیه می شود.
انتهای پیام/ن