به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سید دانیال محبی استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم گفت: نیروگاه خورشیدی سماء با ظرفیت ١٠ مگاوات توسط شرکت گسترش انرژی نو آتیه در مدت ١٠ ماه احداث شده است.
سید دانیال محبی افزود: این نیروگاه با استفاده از توان متخصصان داخلی و بهره گیری از فن آوری روز دنیا در زاهدان احداث شده است که تنها ذرهای از استعدادها و ظرفیتهای پنهان استان است.
وی ابراز امیدواری کرد، این طرح که به عنوان نمونه در مناطق مختلف استان با همت و سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث شده است، الگو و زمینهی ترغیب دیگر افراد صاحب سرمایه برای سرمایه گذاری در استان باشد.
ماندانا زنگنه مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم گفت: برای راه اندازی این نیروگاه خورشیدی که به همت بخش خصوصی ساخته شده ۱۵ میلیون دلار اعتبار هزینه شده است.
ماندانا زنگنه اظهار داشت: انرژی خورشیدی به عنوان اصلیترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان منبع عمده تمام انرژیهای موجود در زمین است و همانند سایر انرژیها به طور مستقیم یا غیر مستقیم میتواند به دیگر اشکال انرژی همانند گرما و الکتریسیته تبدیل شود.
وی افزود: نیروگاه خورشیدی یکی از راهکارهای نوین است که امروزه در جهان نگاه ویژهای به آن وجود دارد چرا که با بازده بالا و هزینه کم به انرژی قابل مصرف الکتریکی تبدیل میشود.
مطالعات نشان داده است که سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه فلات سیستان بالاترین پتانسیل استفاده از انرژی باد را داراست از این رو شواهد تاریخی نشان دهنده بهره برداری گذشتگان از این انرژی لایزال در مناطق روستایی باستانی منطقه است که هنوز آثاری از آن موجود است.
سیستان و بلوچستان اگرچه نعمتهایی نظیر نفت، گاز و جنگلهای انبوه ندارد، اما نعمتهای خدادادی همچون باد و تابش خورشید به این استان هدیه شده و این نعمتها استان را به مجموعهای بی نظیر از انرژیهای نو در ایران تبدیل کرده است.
با وجود ظرفیتهای فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژیهای نو این استان میتواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوری که سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در سفر یک روزه به سیستان و بلوچستان با سفر به شمال این استان علاوه بر شرکت در نشست علمی با مسئولان دانشگاه زابل عملیات اجرایی ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور بر روی چاه نیمه سوم در شهرستان زهک را کلنگ زنی کرد.
بازدید از مجتمع تحقیقاتی حضرت بقیهالله الاعظم (عج) دانشگاه زابل، افتتاح نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشید در زاهدان، شرکت در نشست امضای تفاهم نامه میان استانداری، منطقه آزاد چابهار و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری از دیگر برنامههای سفر یک روزه ستاری به این استان بود.
انتهای پیام/ع