بیش از ۵ هزار نفر در شرکت تعاونی‌های زنان روستایی استان فارس فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ خانم نامدار زن شیرازی است که مثل خیلی‌ها بعد از گرفتن مدرک کارشناسی، مدتی بیکار و در جستجوی کار بوده است، آشنایی او با شرکت تعاونی زنان روستایی شاهپور جان و عضویت در آن باعث شد او به همراه سه نفر دیگر در یک مهد کودک در زمینه رشته خود، تربیت مربی مشغول به کار شود. به گفته خانم نامدار این مهد کودک یکی از شرکت تعاونی‌های فعال این روستا است.

فعالیت شرکت تعاونی‌های زنان روستایی استان فارس محدود به روستایی شاهپورجان که در بخش مرکزی شهرستان شیراز قرار دارد، نیست.

بیش از ۵ هزار نفر در تعاونی‌های زنان روستایی شاغل هستند

دو سال از تاسیس اتحادیه شرکت تعاونی‌های زنان روستایی استان فارس می‌گذرد و دامنه فعالیت‌ها روز به روز در حال گسترش است.
دهقان رئیس اتحادیه تعاونی‌های زنان روستایی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ با بیان این که در این مجموعه ۱۹ شرکت تعاونی فعال است گفت: بالغ بر ۵ هزار نفر عضو شرکت تعاونی‌های زنان روستایی در سراسر استان هستند.

او زمینه فعالیت‌ها را خدمات، تولید و آموزش در زمینه‌های مختلف با توجه به نیاز روستا برشمرد.

در تاسیس و فعالیت تعاونی هابه ظرفیت‌های بالفعل هر روستا توجه می‌شود.

تعاونی‌های روستایی خودکفا هستند

فعالیت تعاونی‌های روستایی فقط محدود به شرکت تعاونی‌های زنان روستایی نیست. ۵۰۶ تعاونی زیر نظر ۷ اتحادیه باغداران، دامداران، مرغداران، زنبور داران، تولید کاران بذر، زنان روستایی، تعاونی تولید در سراسر استان فارس مشغول فعالیت هستند.

بهجت حقیقی رئیس سازمان تعاونی‌های روستایی استان فارس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ با بیان این که تعاونی‌های روستایی و کشاورزی وابسته به دولت نیست،گفت: بودجه ازمحل کمک‌های فنی و اعتباری که در اصل در آمد‌های خود شبکه است در اختیار تعاونی‌های روستایی قرار می‌گیرد تا آن‌ها به جای خام فروشی به تولید کننده‌های فراورده تبدیل شوند.

تبدیل مواد خام به فرآورده علاوه بر اشتغال زایی دستاورد ارزشمندی برای اقتصاد روستا دارد و می‌تواند با کوتاه شدن واسطه‌ها و دلال‌ها
در کاهش قیمت اجناس تولیدی هم نقش قابل توجهی داشته باشد.

برنامه‌ای ده ساله برای شکوفایی افتصاد روستا‌های استان فارس

با توجه به اهمیت تعاونی‌ها در رونق و شکوفایی اقتصاد سازمان تعاون روستایی استان فارس برنامه‌ای ده ساله برای شکوفایی تعاونی‌های استان و گسترش فرهنگ تعاون آغاز کرده است.

به گفته رئیس سازمان تعاون روستایی استان فارس جایگزینی شرکت‌های سهامی زراعی و صنعت به جای روش‌های سنتی خرده مالکی، افزایش بهره وری ایجاد هلدینگ بازرگانی داخلی و خارجی برای جلوگیری از خام فروشی، صادرات و تجارت بین المللی، تحول در نظام مدیریت تعاونی هابا ایجاد زمینه برای نخبه گرایی و حضور کار آفرینان حوزه کشاورزی و مجامع علمی دانشگاه‌ها از برنامه‌های این طرح ده ساله است.

در شرایطی که اداره شرکت‌ها و کارخانه بزرگ تولیدی با توجه به هزینه‌های بالای کار‌های تولیدی دشوار است. بیشتر تعاونی‌های استان به عنوان کارگاه‌های کوچک زود بازده فعالیت می‌کنند. فعالیت کارگاه‌های کوچک در روستا‌ها می‌تواند تاثیر زیادی در شکوفایی اقتصاد روستا‌ها داشته باشد. شکوفایی اقتصادی روستا‌ها می‌تواند عامل موثری برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر‌ها شود.

انتهای پیام/ن

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار