سید محمد صادق غفوری عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بیمارانی که علاقمند به روزه داری در ماه رمضان هستند ، اظهار کرد: افرادی که بیمار هستند و دارو استفاده می کنند، باید در ماه رمضان داروهای خود را زیر نظر پزشک مصرف کنند؛ بیمارانی که مشکل گوارشی دارند و دارو مصرف می کنند، نمی توانند روزه بگیرند.
این عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد با اشاره به اینکه بیماری برخی افراد با روزه گرفتن بهبود مییابد، خاطر نشان کرد: افرادی که دارو مصرف میکنند اما مایل به روزه گرفتن هستند، می توانند با صلاح دید و مشورت با پزشک برای تعیین ساعت مصرف دارو روزه بگیرند؛ دیده شده است بسیاری بیماریها به دلیل روزه گرفتن و منظم شدن ساعات مصرف غذا، بهبود یافته است.
بیشتر بخوانید: چگونه با 17 ساعت روزه داری در فصل گرما تشنه نشویم؟
غفوری با بیان اینکه بیماران رفلاکس باید تحت نظر پزشک روزه بگیرند، عنوان کرد: اگر بیماری افراد با مصرف دارو در وعده افطار و سحر تحت تاثیر قرار نگیرد و علائم آن شدت نیابد، می توانند با رعایت دستورات پزشک روزه بگیرند؛ رفلاکس معده زمانی رخ می دهد که اسفنکتر تحتانی مری ضعیف شده و آسیب جدی دیده باشد.
وی در خصوص تغذیه بیماران رفلاکس در ماه رمضان، تصریح کرد: این افراد به دلیل اینکه معده حساس و آسیب پذیری دارند، باید در مصرف مواد غذایی دقت کنند؛ این افراد به هیچ وجه فلفل، ترشی و غذاهای سرخ کردنی اصلا استفاده نکنند و در صورت روزه گرفتن، زیر نظر پزشک باشند.
بیشتر بخوانید: این افراد در ماه رمضان نباید روزه بگیرند
این عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد با اشاره به اینکه شایع ترین بیماری در کلیه سنگ کلیه است، عنوان کرد: بیماران سنگ کلیه میتوانند روزه بگیرند اما این بیماران باید مصرف آب زیادی داشته باشند و با روزه گرفتن به سلامت بدنشان ضرر می رسانند به همین دلیل توصیه می شود اصلا روزه نگیرند.
غفوری ادامه داد: همچنین بیماران دیالیزی نمی توانند روزه بگیرند؛ روزه نگرفتن برای افراد دیالیزی مستلزم آن است که بیماری در سونوگرافی تشخیص داده شود، اما اگر این بیماران علائمی نداشته باشند و با مصرف نکردن آب مشکلی در آن ها به وجود نیاید، می توانند زیر نظر پزشک روزه بگیرند.
غفوری با اشاره به اینکه توصیه می شود بیماران میگرنی روزه نگیرند، خاطر نشان کرد: مصرف آب در کاهش سردرد تاثیر بسزایی دارد، لذا افرادی که به بیماری میگرن دچار هستند باید به میزان آب مصرفی توجه کافی داشته باشند؛ اما اگر مایل به روزه گرفتن هستند باید حتما در زمان افطار و سحر به میزان کافی آب مصرف کنند، در طول روز در برابر تابش آفتاب قرار نگیرند چرا که نور آفتاب باعث بخار آب بدن میشود و از میزان آب بدن فرد کاسته می شود در نتیجه سردرد آن ها تشدید می یابد.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی که روزه داری را آسان می کند / چه کسانی از روزه معاف هستند؟
وی با تاکید بر اینکه بیمارانی که باید راس ساعت قرص مصرف کنند از روزه گرفتن خودداری کنند، عنوان کرد: بیمارانی که باید هر 12 ساعت دارو مصرف کنند، میتوانند با مشورت پزشک این دارو را در زمان سحر و افطار دارو بخورند؛ همچنین این بیماران باید با تغییر ساعت داروهای خود میزان آب بدن را در زمان افطار و سحر متعادل نگه دارند اما اگر با تغییر ساعت مصرف دارو بیماری آنان تشدید پیدا میکند، به هیچ عنوان نباید روزه بگیرند.
انتهای پیام/
سلام علیکم اینجانب علی فرزند (اسماعیل )که فارغ التحصیل فوق لیسانس رشته ریاضی محض -آنالیز ازتبریز می باشم ،اما #بیکار و #مجرد هستم و به هر اداره وکارخانجات مراجعه میکنم کسی پاسخگو نیست (#فقر و #گرسنگی در خونه ی ما داد میزنه دیگر زندگی برام سخت تر شده ، پدر و مادر مسن و بیمار هستند وهیچ بیمه ای هم ندارند)خواهشمند است راهنمایی کنید