به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه راشاتودی در مطلبی به بررسی پیامدهای انتخاب «جینا هاسپل» به عنوان رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) پرداخت و نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مصمم است یکی از تاریکترین فصل های تاریخ آمریکا را با انتصاب جینا هاسپل –- از مقامات برجسته اجرای طرح شکنجه در دوران بوش— احیا کند.
«جان مک کین»، سناتور جمهوری خواه ایالت آریزونا، پیش از این اعلام کرد انتصاب هاسپل 61 ساله به عنوان رئیس جدید سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ممکن است مجلس سنا را یک نهاد پر اشتباه و خطاکار جلوه دهد.
در ادامه این مطلب آمده است: آمریکا با طرح ادعایی مبنی بر وجود تسلیحات شیمیایی به عراق حمله کرد. آنچه نیروهای آمریکایی در زندان ابوغریب مرتکب شدند، فراتر از بدترین کابوس ها بود. جنایت نظامیان آمریکایی محدود به زندانیان ابوغریب نبود؛ آنها چنین جنایاتی را در زندان گوانتانامو نیز مرتکب شدند.
این نوع رفتارهای وحشیانه که برگرفته از خشونت سادیسمی و دگرآزاری است برای مدت کوتاهی از ارتش آمریکا برچیده شد و اکنون به نظر می رسد، رئیس جمهور آمریکا مصمم به احیای روش های شکنجه قرون وسطایی است. به همین منظور، ترامپ نهایت تلاش خود را دارد تا جینا هاسپل و شیوه معروف شکنجه اش را از اعماق جنگل های تاریک تایلند خارج سازد. آنچه در نخستین مرحله از نام «جینا هاسپل» به ذهن می رسد، شیوه شکنجه مورد تایید او یعنی «غرق مصنوعی» است.
هاسپل در سال 2002، ناظر تاسیس نخستین «پایگاه سیاه» (یکی از زندانهای مخفی سیا با کد رمز «چشم گربه») در تایلند بود که بازداشت شدگان در آن مورد شکنجه قرار میگرفتند. در ۲۰۱۳، اسنادی منتشر شد که نشان داد زندانیان در این پایگاه مخفی به روشهایی که حتی با قوانین داخلی آمریکا نیز مغایرت دارند، مورد شکنجه قرار میگرفتهاند. هاسپل پس از افشای اسناد مربوط به استفاده از روشهای غیرقانونی شکنجه در زندان تایلند، سعی در نابود کردن فیلمهای ضبط شده در این زندان را داشت که البته موفق به انجام این کار نشد.
در بخشی از این اسناد آمده بود او در سال ۲۰۰۲ یک مظنون امنیتی را ۸۳ بار در طول تنها یک ماه به روش «غرق مصنوعی» شکنجه داد تا اینکه در نهایت مشخص شد او بیگناه است. مشارکت او در برنامه شکنجه هرگز از سابقهاش پاک نخواهد شد. با این حال، او پس از جلسه بررسی صلاحیت در سنا در 9 مه به خبرنگاران گفت مسیر و روش خود را اصلاح کرده است و دیگر به دنبال چرخاندن موچ دست زندانیان نیست. او مدعی شد: «قطب اخلاقی من بسیار قدرتمند است. من اجازه نمی دهم، سیا فعالیت هایی انجام دهد که غیراخلاقی است. حتی اگر اساسا قانونی باشد».
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: هاسپل ممکن است به آنچه می گوید عمل کند. اما بعید نیست در صورت یک حمله تروریستی دیگر به آمریکا یا وقوع شرایط اضطراری، بار دیگر وسوسه شود و آنچه در کلبه سیاه (پایگاه سیاه) جنگل های تایلند انجام می داد را تکرار کند.
از سوی دیگر، ترامپ در گذشته اشتیاق خود را نسبت به اجرای روش های شکنجه نامتعارف و غیرقانونی همچون غرق مصنوعی اعلام کرده بود. او در رقابت های انتخاباتی خود گفت: «شکنجه اثرگذار است و غرق مصنوعی شکل کوچکی از آن است. بعضی ها می گویند این شکنجه واقعی نیست.»
در انتهای این گزارش آمده است: دولت ترامپ با بازگرداندن بانوی شکنجه گر به بالاترین رتبه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، نه تنها به دشمنانش هشدار می دهد، بلکه زنگ خطر برای آمریکایی ها نیز به صدا درآمده است. به گفته «ری مک گاورن»، افسر سابق سیا، صحبت کردن در مورد موضوع شکنجه، خود شکنجه است. به گاورن اجازه صحبت در جلسه تایید صلاحیت هاسپل داده نشد و او پس از خروج از جلسه با اشاره کنایه آمیز به تهدید شدنش، از سخن گفتن خودداری کرد. اقدام گاورن حامل این هشدار بود که انتصاب هاسپل، ممکن است اقدامی علیه مردم آمریکا نیز محسوب شود؛ انتخاب او به معنای تایید روش های نامتعارف شکنجه و کاربرد آن علیه آمریکایی های مخالف است.
انتهای پیام/