عبد الله رحمانی فضلی وزیر کشور، در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ۳ محور کلی برای سرنوشت اقلام مکشوفه قاچاق از جمله امحا، صادرات و فروش در بازار داخلی خبرداد؛ بنابراین اقلامی که مشابه داخلی آن در کشور وجود ندارد قابلیت فروش به نحوه مزایده را پیدا میکنند و همچنین کالاهایی که امکان بازصادرات را دارند هم برای عرضه و فروش در دیگر کشورها اقدام میشوند.
وزیر کشور افزود: تنها کالاهایی که فاسد شدند و یا بر اساس فرسودگی قابلیت استفاده را ندارند، امحا میشوند.
وی مطرح کرد: استعلام کد اقلام برای تشخیص ساخت کشور تولیدکننده آن و تفکیک اجناس داخلی و خارجی یکی دیگر از الزاماتی است که به طور جدی در سال ۹۷ مورد بررسی قرار میگیرد. بنا بر پیشنهادهای حاضران حداکثر ۲۰ روز برای تشخیص هویت اقلام در نظر گرفته شده است.
علی مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این جلسه بیان کرد: قاچاق علاوه بر ایجاد آثار زیان بار و مخرب بر اقتصاد کلان جامعه، مشکلات اجتماعی و فرهنگی را هم به جای میگذارد، ازاینرو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در راستای مقاومتی ساختن اقتصاد از تمام ظرفیت خود بهره میبرد.
در این جلسه اصغری رئیس سازمان غذا و دارو هم تاکید کرد: کالاهایی که فاقد شناسنامه سلامت کالا هستند باید فارغ از هر مشخصه ای امحا شوند.
همچنین سید علی رضا آوایی وزیر دادگستری گفت: مسئولان در برخی از موارد، امکان برخورد هیجانی با این امر مهم را دارند. در برخوردهای هیجانی ضمن اجرا شدن وظایف امکان ضایع شدن حق افراد وجود دارد. ضمن اینکه تمام قوا باید در اجرای این طرح بسیج شوند، نباید ظلم و حق الناسی به وجود بیاید.
در پایان نخستین جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عبدالله رحمانی فضلی از تمامی حاضران تدوین صورت جلسه و مکاتبه مصوبات را برای ارائه گزارشی به رئیس جمهور خواستار شد.
انتهای پیام/