به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ تولید کالای ایرانی با همت و تلاش میسر است و اینگونه است که میتوان چالشها را به فرصت تبدیل کرد؛ کاری که خلیلی کارآفرین و مدیرعامل شهرک گلخانهای آوه ساوه استان مرکزی کرده است.
خلیلی از سالهای دور کشاورز بوده و تلاش ها را به سرانجام رسانده است و پس از تحقیقات بسیار توانسته اراضی کشت غرقابی خود را به کشت گلخانهای تبدیل نماید.
این کارآفرین نمونه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ گفت: وقتی میدیدم در کشاورزی غرقابی ۹۰ درصد آب هدر میرود ؛این موضوع برایم من به یک دغدغه تبدیل شد وکم کم به این نتیجه رسیدم که اراضی کشت سنتی را تبدیل به کشت صنعتی گلخانه خانهای کنم و به سمت تولید این مجتمع رفتم و نتیجه این تلاش این شد که اکنون ۱۲۰ مجتمع گلخانهای در این شهرک فعال است و برای بیش از ۹۰۰ نفر از فارغ التحصیلان کشاورزی و زنان سرپرست خانوار اشتغال ایجاد شده است.
درشهرک گلخانهای آوه ساوه استان مرکزی که بزرگترین شهرک گلخانهای کشور است واحدهای گلخانهای فعال با اشتغال فارغ التحصیلان و زنان سرپرست خانوار از گلهای شاخه بریده تا انواع محصولات کشاورزی تولید میکنند.
خانم محمدی که در این مجتمع گلخانهای شاغل است، گفت: ما انواع گلهای شاخه بریده را در این مجتمع تولید می کنیم.
آقای محسنی دیگر فرد شاغل در این گلخانه که مدرک کارشناسی کشاورزی دارد، گفت: مبازره با آفتها در این مجتمع به صورت بیولوژیک است و در تولید به روش هیدروپونیک باعث بالا بردن افزایش ۱۰ برابری عملکرد گیاه نسبت به محیط باز خواهد بود.
آقای مرادی دیگر فرد شاغل در این مجتمع هم که مشغول رسیدگی به گوجه فرنگیهای کاشته شده است، میگوید: گوجه زیتونی کاشته شده است از نوع گوجه چری هست که اسمش فیسالیس هست یا عروسک پشت میوه استوایی مال آمریکای جنوبی هست که سه سال پیش کشت آزمایشی آن را ما در زاویه آغاز کردیم.
با پشتکار و همت خلیلی کارآفرین خوش ذوق بزرگترین شهرک گلخانهای کشور در آوه استان مرکزی فعال است و توانسته ۸ میلیون دلار محصولات کشاورزی را به خارج از کشور صادر کند.
شریفی مدیر جهادکشاورزی ساوه گفت: سال گذشته در این مجتمع بیش از ۵ هزار تن سبزی و صیفی و ۴ میلیون گل شاخه بریده تولید شده است و این کارآفرین خوش ذوق علاوه بر تامین نیاز کشور توانسته بیش از ۳ هزار تن انواع محصولات گلخانهای را به ارزش ۸ میلیون دلار به کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه، ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان صادر کند.
در این مجتمع گلخانهای آوه ساوه با بهره گیری از شیوه نوین کشاورزی و گلخانهای از هدررفت آب جلوگیری شده و موجب افزایش راندمان آب و محصول میشود.
سخنگو کارشناس جهاد کشاورزی ساوه گفت: کاهش مصرف آب، افزایش بهره وری محصول، کاهش مصرف انرژی، مبارزه با آفات به صورت بیولوژیک و افزایش ۱۰ درصدی محصول در هر هکتار از جمله مزیتهای کشت گلخانهای است و در سیستم آبیاری قطرهای یا نواری که در این مجتمع صورت میگیرد حداقل بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب داریم.
گفتنی است، بیش از ۱۴ هکتار از اراضی کشاورزی ایران زیر کشت محصولات گلخانهای است و سالانه بیش از ۲۲ میلیون تن سبزی و صیفی و بیش از ۳ میلیارد گل شاخه بریده و گلدانی در ایران تولید میشود.
با رشد و گسترش کشاورزی نوین میتوان هم اشتغال ایجاد کرد وهم زمینه برای صادرات را فراهم آورد.
انتهای پیام / ج