به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هواپیماها نقشی غیر قابل انکار در زندگی انسانها دارند، این وسیلههای غول پیکر روزانه به جابه جایی میلیونها نفر درسطح دنیا میپردازند وسبب کوتاه شدن زمان سفر، امنیت بالا و نیزداشتن سفری جذاب و متفاوت شدهاند.
این وسایل در ابتدای قرن پیش برای اکتشاف و حضور در جنگها (جنگ جهانی اول و دوم) مورد استفاده قرار میگرفتند، اما به تدریج افزون بر حوزههای نظامی وارد صنعت گردشگری و مسافربری شدند.
شرکتهای هواپیما سازی فراوانی در دنیا وجود دارد که به تولید انواع هواپیماهای مسافربری و نیز جنگندههای نظامی میپردازند؛ برخی از شرکتهای هواپیمایی نیز درطول تاریخ برشکسته شده یا خط تولید نوع خاصی از هواپیما متوقف شده است.
دراینجا برخی از شاهکارهای مهندسی ساخت هواپیما و برترین هواپیماها را مرور میکنیم.
ایده ساخت این هواپیما در سال ۱۹۳۹ مطرح شده و در بازه زمانی سالهای ۱۹۴۳ تا ۱۹۵۸ ساخته شده است، هدف کارشناسان از ساخت این هواپیما، انتقال تعداد مسافران بیشتر با سرعت بالا نسبت به هواپیماهای رقیب بود؛ آخرین پرواز این هواپیما در دهه ۱۹۹۰ میلادی انجام شده است.
ازاین هواپیما در نیروی هوایی آمریکا نیز برای جابه جایی آیزنهاور رئیس جمهور وقت و نیرویهای نظامی استفاده شده است.
این هواپیما حاصل یک پروژه مشترک بین کشورهای فرانسه و انگلستان بود که درتلاش بودند تا هواپیمایی فوق سبک با سرعت بیش از دو برابر سرعت صوت تولید کنند که فاصله بین شهرهای نیویورک و لندن را در عرض سه ساعت طی کند.
سقوط فاجعه آمیز این هواپیما درسال ۲۰۰۰ و انتقادهای وارده سبب شد تا درسال ۲۰۰۳ آخرین پرواز خود را انجام دهد.
آخرین هواپیمای کنکورد اکنون در موزه هوافضای بریستول آمریکا نگهداری میشود.
این هواپیما نیز در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار میگرفت، یک جنگنده سنگین بود که در سالهای ۱۹۴۴ تا ۱۹۵۴ در آسمان پرواز کرد و از آن درجنگ کره استفاده شده است.
این هواپیما ساخت کشور ایتالیا بود و در فاصله سالهای ۱۹۳۱ تا ۱۹۳۴ در آسمان به پرواز درآمده است.
یکی از ویژگیهای برتر این هواپیما سرعت بالا درآن زمان (۷۰۹.۲ km/h) نسبت به هواپیماهای رقیب تک موتوره بود.
این هواپیما ساخت کشور آمریکا بود و به وسیله نیروی هوایی انگلستان در جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار میگرفت.
این هواپیما یکی ازبرترین جنگندهها درآن زمان بود و کارشناسان وجود آن را عامل موفقیت انگلستان و شکست آلمان درجنگ جهانی اعلام کردهاند.
این هواپیما، یک جنگنده بمب افکن منحصربه فرد با طراحی ظاهری متفاوت از سایرهواپیماست. این هواپیما دارای فاصله بالهای ۵۲ متری و صدای کم در زمان پرواز درآسمان است.
این هواپیما برای سرعت، مانور بالا و سهولت درپرواز ساخته شده بود. از این هواپیما نیز در جنگ جهانی دوم، نیروی هوایی انگلستان استفاده کرده است.
در بازه زمانی سالهای ۱۹۳۸ تا ۱۹۴۸، حدود ۲۴ نمونه متفاوت ازاین هواپیما ساخته شد و یکی از نمادهای شاخص جنگ جهانی دوم است. بسیاری از خلبانها پرواز با این هواپیما را دوست داشتند.
این هواپیما نیز دارای بالهایی بزرگ بود که امکان میداد در فرودگاههایی با باند فرود کوچک نیز قابلیت استفاده و فرود داشته باشد. تولید این هواپیما درسال ۱۹۷۰ متوقف شده است.
این هواپیما از دسته هواپیماهای سبک بود که درسال ۱۹۲۶ میلادی ساخته شده است و نقش موثری در انتقال دارو به نواحی ازکشور کانادا پس ازشروع بیماری دیفتری در آن سالها داشته است.
انتهای پیام/
منبع:Newatlas