به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمد جعفر ناظم السادات رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با اشاره به باروری ابرها در ایران در قالب طرحهای اجرایی و پژوهشی گفت: دشواری کنونی باروری ابرها این است که به علت کمبود بودجه، همکاری مرکز باروری ابرها با دانشگاهها و کانونهای پژوهشی کشور، بسیار اندک است.
وی بیان کرد: یکی از مطالعات انجام شده گویای آن است، که باروری ابرها از ارزانترین روشهای تولید آب بوده و در سنجش با هزینههای باروری، قیمت آب تولید شده بسیار ارزان است.
ناظم السادات تصریح کرد: در سالهای گذشته امارات و عربستان سعودی سرمایه گذاری هنگفتی را بر روی باروری ابرها انجام داده اند و در پی این سرمایه گذاری ها، بارش در این کشورها از روند مثبتی برخورداربوده که نیازمند بررسی بیشتر است.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز ادامه داد: اگرچه باروری ابر یک روش علمی برای تولید آب است، اما این روش نمیتواند کمبودهای آب ناشی از خشکسالی و برداشتهای بی رویه از منابع آب زیر زمینی را جبران کند که در یک دوره بلند مدت زمانی و شرایط مناسب میزان افزایش بارش تا ۱۵ درصد میرسد.
انتهای پیام /ت