به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،حتما شنیده اید که در ازدواج کردن با دختر می گویند مادر را ببین دختر را بگیر و برای پسر هم پدر را ببین پسر را انتخاب کن! حالا فرض کنید که فرد در خانواده ای بزرگ شده باشد که نه مادر با اصالتی دارد و نه پدرِ با اصالتی و به قولی فرد در خانواده ی نجیب و موجهی بزرگ نشده است ؛آیا از ازدواج با چنین افرادی باید اجتناب کرد؟ اصالت خانوادگی چقدر در ازدواج مهم است ؟
یکی از مسائلی که در پیوند میان دختر و پسر بسیار موثر است بحث فرهنگ خانوادگیست که عدم توجه به تفاوت های فرهنگی در آینده مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت. بحث اصالت خانوادگی در ازدواج تا جایی اهمیت دارد که اسلام تاکید می کند "درباره سابقه ی خانوادگی همسر آینده تحقیق کنید چرا که اصالت خانوادگی در زندگی جدید و نسل های بعد تاثیر خواهد گذاشت."
دراصالت خانوادگی توجه به دو عامل وراثت و تربیت از اهمیت به سزایی برخوردار است.
پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «اُنْظُرْ فى أىِّ شىْءٍ تَضَع ولدک فإنَّ العرق دَسّاس؛ نیک بنگر که فرزندت را در کجا قرار مى دهى، زیرا نطفه (و ژنها و خصوصیات ارثى)، خواه ناخواه منتقل مىشود و تأثیر میگذارد».( جواهر، ج 29، ص 37)
امام صادق (علیه السلام) نیز می فرمایند: «تَزَوَّجوا فِی الحِجر الصالِح، فَإنَّ العِرق دَسّاس[2]؛ با خانواده خوب و شایسته وصلت کنید، زیرا بر عرق (نطفه و ژن ها) اثر می گذارد.»
معیارهای اصالت خانوادگی چیست؟
بعد از تاکیدات فراوان بر داشتن اصالت خانوادگی طرف مقابل در ازدواج ،نکته حائز اهمیت این است که با توجه به چه معیارهایی می توان به اصالت خانوادگی پی برد.
امیر حسین بانکی پور فرد کارشناس مسائل خانواده معتقد است که اصالت خانوادگی دو معنا دارد:
یک معنایش این است که اساسا پاک باشند. در اصل خانواده ای اصیل است که در منطقه، شهر، و بلاد خودشان خوش نام باشند و شهرت به بدنامی نداشته باشند.
دومین جنبه اصالت خانوادگی این است که رابطه فرد با خانواده اش از هم گسیخته نباشد چرا که ممکن است فرد خانواده ی خوش نامی داشته باشد اما هیچ پیوندی با خانواده اش نداشته باشد و هیچ اعتقادی به باورهای دینی و مذهبی و حرام و حلال و ... نداشته باشد.
خودش مهمه نه خانواده اش!
همان هایی که چشم بسته و از روی احساسات عاشق می شوند و بدون توجه به مسائل اصلی ازدواج از جمله اصالت خانوادگی تصمیم به ازدواج میگیرند معتقدند که خودش مهمه نه خانواده اش! اما این حرف تا چه حدی درست است؟ آیا اگر کسی در خانواده ی با اصالتی بزرگ نشده است و در مقابل ،خود فرد هم خانواده اش را تایید نمی کند و زمین تا آسمان با خانواده اش متفاوت است باید قربانی شود و مدام العمر بخاطر خانواده اش از ازدواج محروم شود؟
از نظر بانکی پور فرد ممکن است هر فردی نقطه ضعفی داشته باشد مثلا یک نفر بیماری داشته باشد یا فردی اخلاق مناسبی نداشته باشد و یا زیبا نباشد و ... ؛نداشتن اصالت خانوادگی هم در واقع یک نوع نقطه ضعف است اما با این وجود هم نمی توانیم بگوییم کسی که نقطه ضعفی از جمله خانواده بی اصالتی دارد پس نباید ازدواج کند . در ازدواج با چنین فردی ابتدا باید نکات مثبت فرد را یاد داشت کنیم و در کنارش نقطه ضعف او را هم در نظر بگیریم و در نهایت بسنجیم که آیا نکات مثبت او به اندازه ای است که بتوانیم چشممان را بر روی نقطه ضعف های او ببندیم یا نه؟!
اگر جوابتان مثبت بود حال باید در زمینه ی نقاط ضعف از جمله نداشتن اصالت خانوادگی با تحقیق کردن به این نتیجه رسید که فرد با خانواده اش متفاوت است و می توان به او به عنوان همسر اینده تکیه کرد همچنین باید به این نکته توجه داشت که کسی که چنین فردی را می پذیرد ممکن است خودش نقاط ضعف دیگری داشته باشد لذا نباید دنبال ایده آل باشد.
با تمام این اوصاف و با توجه به رعایت همه ی جوانب گفته شده اما توصیه اکثر مشاوران ازدواج و تاکید اسلام بر این است که تا جایی که می توانید از ازدواج با خانواده بی اصالت دوری کنید. چنانچه" پیامبر گرامی اسلام می فرمایند : دقت کنید که نسل و فرزند خویش را در چه ریشه ای قرار می دهید و بدانید که این ریشه اثری پنهانی دارد ." و امام صادق می فرمایند: "با خانواده ی صالح وصلت کنید . " همچنین در آيات 24سوره های رعد و ابراهیم قرآن پاكي و اصالت خانوادگي را نشانگر پرورش فرزندان صالح و شايسته ميداند. اميرمؤمنان حضرت علي(ع) ميفرمايد: عليكم في طلب الحوائج بشراف النفوس ذوي الاصول الطيبه فانّها عندهم اقضي وهي لديهما ذكي ؛ در جست وجوي حوايج به افراد با شرافت و صاحب خانوادههاي پاك مراجعه كنيد؛ زيرا حوايج در نزد آنان بهتر روا شده وپاكيزهتر صورت ميگيرد .(غررالحکم.)
منبع:تبیان
انتهای پیام/