به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،ماجرای «شبح عابر بانک ها» از تیر سال گذشته هنگامی در دستور کار پلیس قرار گرفت که زن میانسالی با تسلیم شکواییه ای به مجتمع قضایی شهید بهشتی مشهد از «جوانی عینکی» شکایت کرد و گفت: به خاطر این که سواد اندکی دارم، هنگام انتقال مبلغ یکصد هزار تومان به حساب بانکی یکی از نزدیکانم دچار مشکل شدم.
در همین هنگام جوانی عینکی که کلاهی نیز بر سر داشت کنارم ایستاد واز من خواست اجازه دهم او برایم مبلغ مذکور را منتقل کند، من هم بدون این که به او مشکوک شوم کنار رفتم و رمز کارتم را در اختیارش گذاشتم ولی بعد از آن که جوان مذکور سوار یک دستگاه پژو 405 نقره ای رنگ شد و از محل رفت، من با دقت به رسید بانکی نگاه کردم و فهمیدم که آن جوان مبلغ یک میلیون تومان به حساب دیگری که متعلق به خودش بود، انتقال داده است! تازه فهمیدم در دام یک دزد حرفه ای افتاده بودم و با دست خودم رمز کارتم را در اختیارش گذاشتم و ...
هنوز مدت زیادی از شکایت این زن در منطقه سیدی مشهد نگذشته بود که شکایت های متعدد دیگری درباره «جوان عینکی» در دستگاه قضایی مطرح شد. این شکایت ها در آبان سال گذشته افزایش یافت به طوری که مال باختگان با عنوان «شبح عابر بانک ها» از وی یاد می کردند.
با وجود این، شگرد این سارق جوان در سرقت های بعدی برای دستبرد به حساب بانکی شهروندان پیچیده تر شد و این بار با کمین در کنار دستگاه های خودپرداز و با لهجه جنوبی آمیخته با عربی طعمه های خود را به دام می انداخت و سپس با برانگیختن احساسات و عواطف آنان چنین وانمود می کرد که «در مشهد غریب هستم و همسرم به خاطر یک بیماری خاص در بیمارستان بستری است.» و ادامه می داد: کارت بانکی ام را گم کرده ام و اکنون نیاز شدیدی به مبلغ 500 هزار تومان پول دارم که باید به یک حساب بانکی واریز کنم. این سارق جوان برای آن که اعتماد کامل طعمه هایش را جلب کند، باز هم با مظلوم نمایی و چهره ای غمگین به طعمه خود می گفت: چون بانک مبلغ 500تومان برای انتقال از حساب بانکی کسر می کند و برای آن که من روز قیامت مدیون شما نشوم، خواهش می کنم هنگام واریز وجه این مبلغ ناچیز را کسر کنید! اما در واقع این ماجرا ترفند پیچیده شبح عابر بانک ها بود.
وی سپس از طعمه می خواست برای آن که شماره حساب اشتباه نشود، اجازه بدهد او با انجام عملیات بانکی مبلغ 499 هزار و 500تومان را خودش به حساب بانکی فرد دیگر واریز کند. در حالی که همه طعمه ها نیز به او اعتماد می کردند، «سارق عینکی» هنگام انتقال وجه و در یک چشم بر هم زدن، یک صفر اضافه را کنار مبلغ مذکور تایپ می کرد و بدین ترتیب به موجود میلیونی طعمه هایش دستبرد می زد اما قبل از آن که طعمه وی رسید بانکی را دریافت کند، او سوار بر پژو 405 نقره ای از محل عابربانک می گریخت.
بنابراین گزارش، با افزایش شکایت ها از «شبح عابر بانک ها» و به دستور قاضی سیدجواد حسینی (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) و با توجه به اهمیت موضوع، این پرونده ها در شعبه 422 دادیاری مجتمع قضایی شهید بهشتی مشهد توسط دادیار «پورمفرد» مورد رسیدگی قرار گرفت. با تجزیه و تحلیل های کارشناسی مشخص شد که همه شاکیان مشخصات «جوانی عینکی» را ارائه می کنند که به «شبح عابر بانک ها» معروف شده است. بنابراین به دستور مقام قضایی، پرونده دستبرد به حساب های بانکی شهروندان به اداره جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی خراسان رضوی ارسال شد و به دستور سرهنگ حمید رزمخواه (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) گروه زبده ای از کارآگاهان، مامور دستگیری «شبح عابر بانک ها» شدند.
آنان در اولین مرحله از عملیات های پلیسی و رصدهای اطلاعاتی و با راهنمایی دادیار شعبه 422 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به سرنخ هایی رسیدند که نشان می داد «سارق عینکی» از کارت های عابر بانکی در واریز وجوه سرقتی استفاده می کند که به افراد نیازمند یا گاهی سربازان در حال خدمت تعلق دارد. بنابر گزارش خراسان، با ردیابی های اطلاعاتی، تعدادی از مالکان کارت هایی که وجوه سرقتی به حساب بانکی آنان واریز و بلافاصله برداشت شده بود، در یک عملیات جداگانه شناسایی شدند اما نتیجه بررسی های کارشناسی و بازجویی از صاحبان کارت های بانکی نشان داد که آنان نیز طعمه «شبح عابر بانک ها» شده اند. یکی از مالکان کارت های عابربانک که مقابل میز عدالت ایستاده بود به دادیار «پورمفرد» گفت: مدتی قبل «جوانی عینکی» مرا در خیابان دید و با بیان این که همسرش بیمار است و کیف حاوی مدارکش را نیز دزدیده اند، به من گفت: قرار است از شهرستان پولی برای مخارج بیمارستان همسرم واریز کنند!
او سپس با پیشنهاد مبلغی پول به عنوان دستمزد از من خواست اجازه دهم پول را به حساب من واریز کنند اما من که تحت تاثیر احساسات قرار گرفته بودم نه تنها دستمزدی از او نگرفتم بلکه کارتم را با رمز آن در اختیارش گذاشتم چرا که هیچ موجودی در حساب بانکی ام نبود بنابراین نگرانی هم در این باره نداشتم! حتی وقتی فهمیدم که دیگر به آن جوانی عینکی دسترسی ندارم با مراجعه به بانک، شماره حسابم را تغییر دادم!! ولی او در همین فاصله چند روزه از حسابم سوءاستفاده کرده است!
بیشتر بخوانید:سارقان حرفهای دستگاه عابربانک را دزدیدند! + فیلم
گزارش خراسان حاکی است: با به دست آمدن سرنخ هایی از این ماجرا و همچنین چهره نگاری از «شبح عابر بانک ها»، عملیات کارآگاهان در حالی به جنوب کشور کشیده شده است که بررسی ها نشان می دهد این سارق عینکی در شهرهای دیگر کشور نیز با همین ترفند به حساب های بانکی مردم همچنان دستبرد می زند. به همین دلیل قاضی سیدجواد حسینی (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) با تاکید بر این که شهروندان نباید به راحتی رمز و کارت بانکی خود را در اختیار دیگران قرار دهند، از مردم خواست چنان چه از مخفیگاه «شبح عابر بانک ها» که تصویر بدون پوشش وی در روزنامه خراسان درج شده است اطلاعاتی دارند با تلفن 2183700 پلیس آگاهی خراسان رضوی یا شعبه 422 دادیاری مجتمع قضایی شهید بهشتی واقع در بولوار وحدت مشهد در میان بگذارند.
منبع:خراسان
انتهای پیام/