به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قبل از فیلتر پیامرسان تلگرام در ایران و روسیه موجی از شایعات در سراسر جهان مبنی بر ضد فیلتر بودن این پیام رسان منتشر میشد. بعد از فیلتر این پیام رسان رسانه های غربی در صدد آن بودند تا فیلتر این پیام رسان را در ایران و روسیه ناموفق نشان دهند.
از طرفی "پاول دروف" بعد از فیلتر کوتاهی که تلگرام در اغتشاشات دی ماه با آن مواجه شد، از ارائه نسخه ضد فیلتر خبر داد که امروزه بعد از گذشت بیش از 5 ماه مشخص میشود هدفش صرفا ایجاد جوی برای نگه داشتن کاربران بود. هرچند امروزه با نگاه به جزییات ورودی تلگرام و رتبه الکسای آن مشخص میشود که این پیام رسان با افت شدید مخاطب روبهرو بوده است.
تقریبا 20 روز پیش رتبه telegram.org در الکسا و در ایران 14 و در روسیه 141 بوده است؛ سایت اصلی تلگرام از این دو کشور بیش از 30 درصد ورودی داشته است که در تصویر زیر مشاهده می کنید:
حالا بعد از گذشت کمتر از یک ماه از فیلترینگ، با وجود تبلیغات و شایعات رسانههای غربی مشخص میشود این پیامرسان با افت شدید کاربران مواجه شده به طوری که رتبه آن در ایران از 14 به 22 رسیده و در روسیه از سایتهای پربازدید حذف شده است. کاهش 8 پله ای رتبه تلگرام در ایران آن هم در دو هفته نشان از موفقیت فیلترینگ بوده است؛ از طرفی با بررسی پیام رسانهای داخلی مشخص میشود که کاربران ایرانی امروزه پیام رسان های ایرانی را ترجیح میدهند. در ادامه رتبه تلگرام در این روزها را می بینید:
تلگرام بیشترین ورودی خود را از کانالهایش داشت؛ جالب است بدانید که این پیام رسان در روزهای اخیر کاهش بازدید زیادی در کانالهای خود داشته است به طوری که رتبه آن در ایران از 48 به 137 رسیده است و در روسیه باز هم از سایت های پرمخاطب این کشور حذف شده است.
در ادامه تصاویر مربوط به رتبه تلگرام قبل و بعد از فیلترینگ را مشاهده می کنید:
قبل از فیلتر در ایران
بعد از فیلتر در ایران
با توجه به این اسناد مشخص می شود که محبوبیت تلگرام در دنیا و مخصوصا در ایران با کاهش شدیدی روبهرو شده است و از طرفی مردم به پیام رسانهای داخلی روی آوردند. بیشک حجم بالای کاربران تلگرام در ایران و روسیه بوده است که بعد از فیلترینگ، خود به خود از جمع پیامرسانهای دنیا حذف خواهد شد.
با نگاهی به رتبه پیام رسانهای ایرانی مشخص میشود که کاربران به سمت این پیام رسان ها کوچ کرده اند؛ این امر نشان میدهد جوانان ایرانی که سازنده این پیام رسانها هستند به خوبی توانستهاند رضایت کاربران را بدست آورند هر چند باید برخی از مشکلاتشان نیز رفع شود. در ادامه تصاویری از رتبه برخی از پیام رسان های داخلی را می بینید که با رشد بسیار زیادی در جذب مخاطب روبهرو بودهاند.
روند رو به رشد سروش
روند روبرو رشد بله
روند رو به رشد آی گپ
روند رو به رشد گپ
گزارش از سعید پیرزاده
انتهای پیام/
من به عنوان یک کارشناس ارشد هوش مصنوعی عرض می کنم جای تعجب نداره زمانی که مردم برای اتصاب به تلگرام از وی پی ان استفاده می کنند معلومه آمارش در الکسا با آی پی ایران سقوط می کنه
یا نمی تونن از فیلتر شکنن استفاده کنند .
وگرنه آمار شما موقتی است .
زنده باد تلگرام .
تحریم گوگل؟
والا من هنوز ندیم کسی داخلی نصب کنه
فعلا تقریبا همه ت تلگرامن
متأسفانه فیلترینگ تلگرام بیشتر باعث سردرگمی مردم شده است. چرا که بجای کار با یک نرم افزار خارجی، حدود 10 نرم افزار ایرانی(گپ، آی گپ، بیسفون، سروش، بله، ویسپی، ایتا، هدهد و ...) جایگزین شده که ظاهرا حاضر هم نیستند که به یکدیگر توافق کرده و به یک یا دو اپ تبدیل شوند. هر کدام ساز خودشان را کوک می کنند و به دنبال منافع خود و حمایت کننده شان هستند. اگر شما امکان ارتباط با مدیران عامل ایشان را دارید این موضوع را مطرح نمایید. با تشکر
این تلگرام زندگی خیلی ها رو از هم جدا کرد
یه نمونه این جدایی رفیق من با همسرش بود...
خدارو شکر که فیلتر شد