به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛رضا میرزایی در جمع خبرنگاران در خصوص منبع تأمین آب شرب استان لرستان اظهار داشت: لرستان دارای ۱۱ شهرستان، ۲۴ نقطه شهری و دو هزار و ۸۶۴ روستای دارای سکنه با جمعیتی قریب به یکمیلیون و ۸۰۰ هزار نفر است که هنوز آب شرب هیچ نقطه شهری یا روستایی آن از طریق آب سد تأمین نمیشود و تأمین آب شرب همه جمعیت استان از طریق چاه، چشمه و یا برداشت مستقیم آب سطحی است.
وی افزود: در حال حاضر سد شهید بروجردی با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۱۰ درصد و سد آبسرده با پیشرفت فیزیکی حدود ۳۵ درصد برای تأمین آب شرب شهر بروجرد و سد کمندان با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۵ درصد برای تأمین آب شرب بلندمدت و پایدار شهرهای ازنا و الیگودرز در دستساخت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان بابیان اینکه کاری که در سالهای گذشته به علت عدم محدودیتهای اداری و مالی در حوزه طرحهای توسعه منابع آب شرب، کشاورزی و صنعت میتوانست انجام گیرد، متأسفانه انجام نگرفته است، تصریح کرد: لرستان از سدسازی جامانده است و امروزه با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و بحران کمآبی که در کشور وجود دارد صدور مجوز تخصیص آب و سدسازی کار بسیار سخت و دشواری است.
میرزایی بیان کرد: برای تأمین آب شرب بلندمدت و پایدار جمعیت شهری و روستایی لرستان، نیاز به سدسازی است که با توجه به وضعیت اقلیمی مناسب و متوسط بالای بارشها سالیانه لرستان که حدود ۵۵۰ میلیمتر بوده و همچنین داشتن توپوگرافی مناسب برای ساختن سد این پتانسیل را دارد.
وی گفت: لرستان سرزمینی بکر است و در خصوص طرحهای توسعه منابع آب کشاورزی، صنعت و شرب درگذشته تاکنون کار بزرگ و عمده در آن صورت نگرفته است.
انتهای پیام/پ