یک متخصص طب سنتی گفت: یکی از اصلی‌ترین علت شکنندگی ناخن، کم شدن رطوبت و چربی بدن است، افراد در مرحله اول باید آن را تقویت کنند.

/////////چگونه ناخن شکننده خود را درمان کنیم؟سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص دلیل شکنندگی ناخن و راه های درمان آن، اظهار کرد: رشد ناخن باعث دفع  مواد زائد از بدن می شود؛ رشد موهای زائد، عرق کردن و پوسته شدن پوست  و رشد ناخن باعث می شود برخی مواد ناسالم از این طریق از بدن خارج شوند، لذا باید در حفظ آن ها به خوبی کوشا باشیم تا در عین زیبایی که به ما می دهند، به سلامت بدن هم کمک کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد باید به خوبی از ناخن خود مراقبت کنند تا ساختار محکم آن حفظ شود، خاطر نشان کرد: ناخن از کراتین و  ترکیبات گوگردی تشکیل شده که این مواد باعث محافظت از نوک انگشتان می شوند؛ ترکیبات این مواد نه تنها باعث زیبایی دستان می شود بلکه به فعالیت بهتر نیز کمک می کند.


بیشتر بخوانید: برای رفع پوسته پوسته شدن ناخن دست چه اقداماتی انجام دهیم؟


رطوبت و چربی بدنتان را به حد تعادل نگه دارید

رمضانی ادامه داد: بلند کردن ناخن نه تنها باعث آسیب رسیدن به دست می شود، بلکه در ایجاد آلودگی نیز موثر است؛ یکی از اصلی ترین علت شکنندگی ناخن، کم شدن رطوبت و چربی است، زمانی که فرد در طول روز مدام از آب و مواد شوینده استفاده می کند، باعث کم شدن رطوبت و چربی در ناخن شده که در نهایت منجر به شکسته شدن ناخن ها و پوسته پوسته شدن آنها می شود.

نقش هورمون در ضعف ناخن

وی با بیان اینکه یکی از علت های شکنندگی ناخن، عوامل درونی فرد است، تصریح کرد: فردی که ضعف بدنی دارد، خون خوبی ندارد و به میزان کافی مواد پروتئینی و املاح معدنی در بدنش وجود موجود نیست، باعث تقویت نا مناسب ناخن و شکنندگی آن می شود؛ در برخی افراد هورمون در شکستن ناخن تاثیر بسیاری دارد.


بیشتر بخوانید: دلایل ایجاد خطوط سفید روی ناخن چیست؟


این متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه کارهای زیبایی که افراد روی ناخن انجام می دهند در از بین بردن چربی و رطوبت آن موثر است، گفت: کاشت، مانیکور، اکستنشن ناخن، پدیکور و کارهایی از این قبیل اگر مداوم باشد در از بین رفتن ترکیبات ناخن موثر است؛ باید سعی کنیم رفتار متعادلی داشته باشیم، کارهای زیبایی به طور افراطی انجام ندهیم، همچنین استفاده مدام از لاک و استون باعث نازک شدن ناخن می شود.

بیماری های درونی خود را جدی بگیرید

رمضانی با بیان اینکه افراد برای درمان شکنندگی ناخن خود باید زیر نظر پزشک آزمایش دهند، افزود: کم خونی، بیماری های تیروئید در ضعف ناخن بسیار تاثیر گذار است؛ افراد باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند، باید مقاومت بدنشان را افزایش دهند که نه تنها ناخن بلکه عوامل مضر بسیاری در بدن با تقویت سیستم ایمنی رفع می شود.

وی با تاکید بر اینکه ضعف سیستم بدنی در خانم ها بیشتر است، عنوان کرد: افراد باید به اندازه کافی گوشت و مرغ استفاده کنند؛ برخی افراد با غذا خوردن هم ضعف بدنیشان بهبود پیدا نمی کند؛ اصولا در طول روز از اینکه مدام خسته هستند و زود انرژیشان تمام می شود گله می کنند، اگر شکنندگی ناخن ناشی از ضعف باشد باید عوامل آن را برطرف کرد و اگر علت آن ضعف نباشد باید علت آن را ریشه یابی کنند.


بیشتر بخوانید: چگونه از روی رنگ ناخن سلامتی یا بیماری را تشخیص دهیم


این متخصص طب سنتی ادامه داد: اولین کار در برطرف کردن شکنندگی ناخن، استفاده از دستکش در حین کار کردن است؛ افراد می توانند از انواع روغن های طبیعی استفاده کنند، روغن بادام و کرچک در استحکام ناخن بسیار موثر هستند، کرم مرطوب کننده بر پایه بادام و نیز ژل آلوئه ورا در درمان مفید می باشد.

تقویت کننده ناخن را چگونه در منزل درست کنیم؟

رمضانی با اشاره به اینکه افراد می توانند خود در منزل تقویت کننده ناخن تهیه کنند، گفت: بادام بهترین تقویت کننده برای ناخن است؛ بادام را خیس کنید، پوست آن را بکنید، بکوبید و در نهایت آن را با شیر مخلوط کنید، افراد این ترکیب را روزی یک بار به مدت 20 دقیقه روی ناخن خود قرار دهند، همچنین روغن بادام به تنهایی در بهبود شکنندگی ناخن موثر است، اما افراد فراموش نکنند که مسائل داخلی بدن خود  را در تقویت ناخن هایشان، در نظر بگیرند.

روغن حیوانی؛ بهترین تقویت کننده ناخن

وی ادامه داد: انواع مواد غذایی تقویت کننده مانند سوپ پای مرغ، پاچه، مویز و غیره استفاده کنند تا پروتئین مورد نیاز بدن آن ها تامین شود؛ روغن زرد گاوی یکی از مواردی است که می تواند ناخن را تقویت کند، برخی آن را به صورت خوراکی استفاده می کنند و برخی آن را روی ناخن‌های خود می مالند.

این متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه افراد باید یبوست خود را درمان کنند تا به بسیاری بیماری مبتلا نشوند، یاد آور شد: یبوست باعث کم شدن رطوبت بدن شده، لذا افرادی که دچار شکنندگی ناخن هستند باید آن را درمان کنند، تا ناخن هایی محکم داشته باشند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
باتشکرازدکتررمضانی ناخون که کشته وبه گوشت رسیده دردداردچکاربایدکرد ممنون میشم اگر پاسخ بدین
Iran (Islamic Republic of)
ستاره
۱۲:۴۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
عالییییییییی