معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست گفت: ایران به دلیل داشتن تنوع زیستی جزء کشورهای زیست کره به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست در مراسم روز جهانی تنوع زیستی که امروز(سه‌شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: ایران به دلیل داشتن اکوسیستم‌های مختلف و تنوع زیستی در جهان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با بیان اینکه ایران به دلیل داشتن 1480 گونه در مقایسه با سایر کشورهای جهان وضعیت خوبی دارد، افزود: حدود ۱۱۵ گونه مهره دار،۵۴۰ گونه پرنده، ۲۴۰ گونه خزنده، ۱۹۷ گونه پستاندار و ۲۹ گونه دو زیست در کشور وجود دارد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ پارک ملی، ۲۸۲ منطقه در سطح کشور در قالب مناطق چهارگانه و حدود ۱۷میلیون هکتار مناطق حفاظت شده و ۳۵ تالاب که ۲۵ مورد از این تالاب‌ها در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده اند در کشور داریم، لذا به دلیل این تنوع زیستی جزء کشورهای زیست کره به شمار می‌آییم.

وی افزود: استفاده پایدار از منابع و اجزای تنوع زیستی و دستیابی به منابع ژنتیکی و سیستم عادلانه منافع ناشی از تنوع زیستی، اجرای مفاد کنوانسیون در سطح ملی و اجرای مصوبات کنوانسیون های اعضای متعهد و تدوین راهبردها و برنامه های راهبردی کنوانسیون، تحقق اهداف تنوع زیستی آیچی از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۳۰، اجرای تدوین و تصویب اولین راهبرد ها و برنامه های ملی از جمله اهداف حفاظت از تنوع زیستی هستند.

ظهرابی با اشاره به ۴راهبرد تنوع زیستی بیان کرد: جریان سازی تنوع زیستی در بین مردم و دولت، سیستم جامع پایش، ارزیابی و گزارش‌های یکپارچه از حفاظت از تنوع زیستی، تدوین و ارسال گزارشات ملی تنوع زیستی به دبیرخانه کنوانسیون از جمله راهبردهای همسوسازی تنوع زیستی هستند که بر اساس آن‌ها اقداماتی با هدف حفظ تنوع زیستی انجام شده است.

وی با بیان مهمترین تهدیدات تنوع زیستی کشور گفت:سیاست‌های نادرست و ناپایدار توسعه‌ای، تغییر اقلیم و پیامدهای ناشی از آن، ناآگاهی مردم و مسئولان از ارزش‌های محیط زیست و تنوع زیستی، تغییر کاربری اراضی و اشغال زیستگاه‌ها، چرای بی‌رویه و برداشت از جنگل برای مصرف سوخت و شکار و صید غیرقانونی از جمله مواردی هستند که تنوع زیستی کشور را تهدید می‌کنند.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست تصریح کرد: رویکرد تصمیم گیران کلان کشور، جریان سازی تنوع زیستی در بین ذینفعان کشوری و ارکان‌ بهره برداری، آموزش و آگاهی رسانی، گسترش همکاری با سازمان‌های بین المللی و کشور‌های همسایه و همچنین وجود سمن‌های محیط زیستی در کنار مسئولان تنوع زیستی از جمله دلایل امید داشتن برای آینده بهتر تنوع زیستی است.

ظهرابی در پایان گفت: امید است که تمامی ارگان‌ها و سازمان‌ها در کشور به ارزش گذاری در زمینه حفظ تنوع زیستی کشور توجه کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۷
تنوع زیستی داریم ولی کجا قدرشناسی
آخرین اخبار