به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت وزارت نیرو، آخرین آمار ثبت شده در ایستگاههای باران سنجی کشور حاکی از آن دارد که میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی ۹۷-۹۶ (ابتدای مهرماه) تا ابتدای خردادماه سالجاری در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۹.۴ درصد کاهش داشته است.
از میان ۶ حوضه آبریز اصلی کشور(دریای خزر، خلیج فارس و عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قرهقوم) حوضه آبریز خلیج فارس و عمان با افت ۴۲ درصدی بارشها نسبت به سال گذشته بدترین شرایط را در میان سایر مناطق یاد شده تجربه میکند. در این بین حوضههای آبریز فلات مرکزی ۳۷.۷، مرزی شرق ۳۳.۴ و قرهقوم نیز ۲۳.۲ درصد کاهش بارش داشتهاند. با این وجود بارشهای مناسب اردیبهشتماه در برخی از مناطق کشور موجب شده تا حوضههای آبریز دریاچه ارومیه و دریای خزر به مراتب شرایط بهتری را نسبت به سال گذشته تجربه کنند به طوری که این دو حوضه آبریز به ترتیب با افزایش ۳۹.۴ و هفت درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته روبه رو هستند.
البته افت بی سابقه بارندگیهای امسال موجب شده تا ۲۳ استان کشور بارندگیهای منفی را نسبت به سال گذشته تجربه کنند. هرمزگان با منفی ۸۰ درصد کم بارش ترین استان کشور در سال آبی جاری بوده است که پس از این منطقه نیز استانهای سیستان و بلوچستان با ۷۱ درصد، کرمان با ۶۹ درصد، فارس با ۶۵ درصد و بوشهر با ۶۰ درصد کم بارش ترین مناطق کشور هستند.
در این بین استانهای آذربایجان شرقی با ۴۴ درصد، آذربایجان غربی با ۳۵ درصد، کردستان با ۲۵ درصد، کرمانشاه با ۲۱ درصد و ایلام با ۱۶ درصد افزایش بارندگیها نسبت به سال گذشته شرایط به مراتب بهتری را در میان سایر استانهای کشور تجربه میکنند.
انتهای پیام/