به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین جلسه پارلمان لبنان در دوره نوزدهم آغاز شد. در این جلسه طبق قانون پارلمان لبنان، «میشل مر» 85 ساله، مسن ترین نماینده پارلمان این کشور، ریاست مجلس را عهدهدار خواهد بود. وی هفتمین بار است که به مجلس لبنان راه می یابد.
از جمع 128 نماینده، 63 نماینده اولین بار است که به ساختمان پارلمان لبنان در میدان نجمه بیروت پا می گذارند. 49 نماینده نیز از دوره قبل در مجلس باقی مانده و 16 نماینده نیز سابقه حداقل یک بار حضور در مجلس این کشور را دارند. بر اساس ماده 44 قانون اساسی لبنان، نمایندگان باید رییس مجلس و نایب رئیس مجلس را با رای غیرعلنی انتخاب کنند و گزینه ای که اکثریت مطلق نمایندگان را بدست آورد، می تواند بر صندلی ریاست مجلس تکیه بزند.
اگر در رای گیری اول، این امر حاصل نشد، برای بار دوم رای گیری می شود. ولی در صورت عدم نتیجه، رای گیری در سومین بار، بر پایه اکثریت نسبی و فقط از میان حاضران جلسه محاسبه می شود. از نظر ناظران سیاسی اما این مراحل در مجلس جدید طی نخواهد شد، چرا که نه گزینه مهمی در رقابت با «نبیه بری» وجود دارد و نه اینکه تعداد مخالفان او اکثریت دارند و بری، از همین حالا دارای اکثریت مطلق است.
ریاست جلسه امروز پارلمان را «میشل مر» (85 ساله) مسنترین نماینده بر عهده دارد.
از 128 نماینده مجلس، بری حداقل به 65 رای نیاز دارد (یعنی اکثریت مطلق) تا جایگاه 26 سالهاش را دوباره برای 4 سال بدست آورد. مجموع نمایندگان جنبش امل و حزبالله (26 شیعی، 2 سنی و 1 دروزی)، به همراه «مصطفی الحسینی» بیست و هفتمین نماینده شیعی که خارج از ائتلاف آنها به مجلس رسید، همگی خواهان ادامه ریاست بری بر مجلس هستند.
3 نماینده از حزب «سوری قومی اجتماعی»، 3 نماینده از حزب «جریان المَرَده» بعلاوه 9 نماینده مستقل (فیصل کرامی، جهاد الصمد، عبدالرحیم مراد، جمیل السید، ادی دمرجیان، اسامه سعد، ابراهیم عازار، فرید هیکل الخازن، عدنان طرابلسی) نیز با ریاست بری موافقند.
پس از انتخاب ریاست مجلس، نمایندگان باید نایب رئیس را انتخاب کنند. روزنامه الاخبار، گزینه های جریان ملی آزاد برای جایگاه نایب رئیسی مجلس را «ایلی الفرزلی» و «الیاس بوصعب» عنوان می کند. از طرفی گمانه زنی های رسانه ای حاکی از این است که حزب قوات لبنانی به رهبری سمیر جعجع ( انیس نصار ) را برای این پست کاندید خواهد کرد.
رییس و نایب رئیس مجلس، طبق قانون تا پایان دوره پارلمان می توانند در جایگاه خود بمانند، اما در اکتبر هر سال باید انتخاب دو دبیر با همین سازوکار انجام شود با این تفاوت که اسامی سه گزینه در یک برگه نوشته می شود و اینگونه رای گیری می شود. پس از انتخاب هیات رئیسه مجلس، تشکیل کمیسیون ها، انتخاب روسای آنها در دستور کار قرار دارد، اما مهلت 15 روزه مانند انتخاب هیات رییسه برای آن مشخص نشده است.
انتهای پیام/