اگر ذهن تان به طور مداوم درگیر شبکه‌های اجتماعی باشد، قادر به تمرکز و تثبیت خاطرات جدید نخواهید بود و مقدار نسبتا زیادی از محرک‌ها را می‌تواند مدیریت کند.

۷ علت عمده فراموشی که ارتباطی با آلزایمر ندارندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛همه‌ی ما تجربه‌ی این حالت ناخوشایند را داشته ایم؛ درست زمانی که انتظارش را نداریم ناگهان متوجه می‌شویم نکته‌ی مهمی را فراموش کرده ایم.

این فراموشکاری‌ گاهی دردسرساز می‌شوند و حتی ممکن است موقعیت شغلی ما را به خطر بیندازند. بدون شک این مسأله بی علت نیست، اما خبر خوب آنکه همه‌ی این علت‌ها چاره‌ای دارند و می‌توانیم این مشکل را برطرف کنیم. در اینجا به ۷ علت اصلی این موضوع می‌پردازیم.

۱- کمبود خواب

۷ علت عمده فراموشی که ارتباطی با آلزایمر ندارند

داشتن خواب کافی تأثیر بسیار زیادی بر حافظه دارد. کمبود خواب و اختلالات مربوط به آن می‌تواند حافظه‌ی ما را تضعیف کند. در پژوهشی در سال ۲۰۱۵ مشاهده شد مردانی که تنها ۴ ساعت در روز خوابیده بودند، در مقایسه با کسانی که خواب کامل داشتند، حافظه‌ی آن‌ها تحت فشار دچار مشکل می‌شد.


بیشتر بخوانید:این خوراکی‌های پرطرفدارباعث فراموشکاری می‌شوند 


۲- نگرانی مزمن

۷ علت عمده فراموشی که ارتباطی با آلزایمر ندارند

وقتی افکار مختلف دائما به ذهن تان هجوم می‌آوردند، قادر نخواهید بود چیزی را به ذهن بسپارید. وقتی همیشه نگران مسائل مختلفی هستید و سعی دارید چیز جدیدی یاد بگیرید، نگرانی هایتان مانع این کار خواهد شد. برای مثال، به همین خاطر است که صحبت‌های رئیس تان را به خاطر نمی‌آورید. چون ذهن شما جای دیگری است. نگرانی بیش از اندازه باید تحت درمان قرار گیرد. تنها در اینصورت است که می‌توانید گوش دهید، تمرکز کنید و به خاطر بسپارید.

۳- نشستن طولانی مدت

۷ علت عمده فراموشی که ارتباطی با آلزایمر ندارند

تحقیقات نشان داده است ۱۵۰ دقیقه ورزش هفتگی کمک بسیار مهمی به داشتن خوابی مناسب می‌کند. اغلب مردم شغل‌های پشت میزی دارند. به این ترتیب اگر در طول روز تحرک نداشته باشید، شب‌ها نمی‌توانید خواب راحتی داشته باشید و این مسأله روی حافظه تأثیر می‌گذارد.

۴- عوارض جانبی دارو‌ها

۷ علت عمده فراموشی که ارتباطی با آلزایمر ندارند

افرادی که به حساسیت‌های فصلی مبتلا هستند از آنتی هیستامین‌ها برای رفع عطسه‌های خود استفاده می‌کنند. آنتی هیستامین‌ها می‌توانند یک انتقال دهنده‌ی عصبی در مغز را مسدود کنند که نقش مهمی در حافظه دارد. برخی از مردم هم از آنتی هیستامین‌ها برای داشتن خوابی بهتر استفاده می‌کنند، اما اگر نگران حافظه‌ی خود هستید باید بدانید که مصرف این دارو‌ها ایده‌ی مناسبی نیست.

دارو‌های ضد افسردگی هم با اختلالات حافظه مرتبط هستند. اگر این دارو‌ها را مصرف می‌کنید و متوجه بروز مشکلاتی در حافظه‌ی خود شده اید، با پزشک خود در این باره صحبت کنبد. شاید بتوانید آن‌ها را با دارو‌های دیگری که عوارض کمتری دارند جایگزین کنید.

۵- یائسگی

هورمون استروژن عملکرد شناختی ذهن را حفظ می‌کند، اما در دوران یائسگی میزان تولید این هورمون در بدن زنان کاهش می‌یابد. بعضی زنان آن را افت ذهنی توصیف می‌کنند و دو سوم از زنان این مسأله را در دوران یائسگی خود تجربه می‌کنند.

به علاوه گر گرفتگی که از علائم شایع دوران یائسگی است ممکن است باعث تعریق بدن و بیدار شدن شخص در میانه‌ی شب شود. تغییرات هورمونی و کمبود خواب منجر به فراموشکاری می‌شوند.

۶- مشغولیت ذهنی

۷ علت عمده فراموشی که ارتباطی با آلزایمر ندارند

اگر ذهن تان به طور مداوم درگیر شبکه‌های اجتماعی باشد، قادر به تمرکز و تثبیت خاطرات جدید نخواهید بود. ذهن ما مقدار نسبتا زیادی از محرک‌ها را می‌تواند مدیریت کند، اما ما باید روی چند چیز محدود تمرکز کنیم. اگر می‌خواهید ذهن تان روی دو یا سه چیز (یا حتی چهار تا پنج چیز) تمرکز کند، نباید سعی کنید ذهن خود را مجبور کنید همزمان روی ده موضوع کار کند و انتظار داشته باشید که همه‌ی جزئیات را به خاطر بسپارد.

۷- روند طبیعی افزایش سن

با بالا رفتن سن، طبیعی است که نتوانیم مانند سال‌های دهه‌ی بیست زندگی مان همه چیز را به خاطر بسپاریم. برای مثال، جای نگرانی نیست اگر کسی چیزی به شما گفته، اما حالا جزئیات آن را به خاطر نمی‌آورید. این مسأله تنها زمانی باعث نگرانی خواهد بود که در توانایی شما برای انجام کارهایتان اختلال ایجاد کند.

برای مثال، ممکن است صحبت‌های رئیس تان را فراموش کرده باشید و حالا نتوانید مسئولیت تان را انجام دهید. یا ممکن است برای انجام کار‌ها به زمان بیشتری نیاز داشته باشید؛ و یا دائما تلفن همراه خود را گم کنید و به همین دلیل به قرارهایتان دیر برسید. اگر نگران مشکلات حافظه‌ی خود هستید و خانواده و آشنایان تان متوجه آن شده اند، می‌توانید برای انجام آزمایش عصب شناختی به یک پزشک مراجعه کنید.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

چرا گاهی فراموشکار می‌شویم؟

برچسب ها: روانشناسی ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.