پلیس در تعقیب قاچاقچی بینالمللی؛
دستمزد ۵۰ پوندی برای انتقال مواد از تهران به لندن
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید رضا شاهسون دبیر اجرایی طرح پاد (طرح پیشگیری از استعمال دخانیات در جمعیت دانش آموزی) که در حاشیه نخستین همایش طرح پاد که در دانشگاه آزاد وارمین برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح پاد در راستای پیشگیری از استعمال دخانیات در بین دانش آموزان است و این طرح از ۱۲ سال پیش بوسیله وزیر وقت آموزش و پرورش مطرح شد ولی در سیکل اداری و در مراحل کارشناسی باقی ماند.
وی ادامه داد: طی تفاهم نامه ای که با وزارت آموزش و پرورش به امضا رسید طرح پاد در سال ۹۵ به صورت پایلوت در دو مدرسه پسرانه و دخترانه در مقطع متوسطه اول اجرایی شد که در قالب این طرح دانش آموزان آموزش های لازم در خصوص آسیب های استعمال دخانیات می بینند.
شاهسون با بیان اینکه طرح پاد از اثر بخشی بالایی برخوردار بوده است و بسیاری از دانش آموزان از آسیب های جدی استعمال دخانیات آگاهی پیدا کرده اند، افزود: در غالب طرح پاد پرسشنامه ای به دانش آموزان در خصوص استعمال دخانیات داده شده که در پایان سال تحصیلی نتایج آن بررسی و خوشبختانه میزان اثربخشی این طرح در زمینه کاهش استعمال دخانیات به وضوح دیده شده است.
وی گفت: در سال تحصیلی ۹۶ و ۹۷ شصت و چهار مدرسه در مقطع متوسطه اول در شهرستان ورامین تحت پوشش کامل قرار گرفتند که و منجر به ترک استعمال دخانیات سرپرستان خانوار شده است.
دبیر اجرایی طرح پاد عنوان کرد: حدود ده سال این طرح اجرایی نشده بود و برخی از افراد معتقد بودند که طرح پاد باید از غالب تحقیقاتی به آموزشی تبدیل شود.
شاهسون با اشاره به اینکه اگر ما بتوانیم آموزش های لازم در خصوص پیشگیری از دخانیات به دانش آموزان ارائه دهیم میزان اثربخشی این کار افزایش پیدا می کند، افزود: دانش آموزان بعد از مقطع هفتم به دلیل شرایط محیط و حس بزرگ شدن کشش بیشتری به سمت استعمال دخانیات پیدا می کنند بههمین دلیل ما باید در مقطع هفتم آموزش های لازم را درخصوص آسیب های استعمال دخانیات بدهیم.
تبلیغ سیگار و قلیان از رسانه های عمومی ممنوع است
شاهسون در خصوص شیوع استعمال دخانیات و محصول جویدنی ناس و بی تی در بین دانش آموزان گفت: بر اساس قانون جامع کنترل دخانیات تبلیغ سیگار و قلیان از رسانه های عمومی ممنوع است.
وی با بیاناینکه وزیر بهداشت در سفر اخیر عضو هیئت امنای جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات شده و از این طرح استقبال کرده است، ادامه داد: سفیران طرح پاد تجلیل شده اند و وزارت بهداشت از این طرح حمایت معنوی می کند.
دبیر اجرایی طرح پاد ادامه داد: محصول جویدنی ناس و بی تی در دکه های روزنامه فروشی رو به روی مدارس با قیمت کاملا ارزان در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد و هیچ منع قانونی در زمینه فروش آن وجود ندارد، مواد جویدنی ناس در آینده باعث شیوع سرطان لثه و مشکلات دندان می شود.
شاهسون افزود: در بین سالهای ۸۴ تا ۸۹ فروش شیشه ممنوعیت نداشت اما پس از مشاهده آسیب های جدی فروش آن ممنوع شد.
دبیر اجرایی طرح پاد اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش طرح هایی شبیه پاد داشته ولی به اثربخشی این طرح نبوده است.