مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در پاسخ به این سوال که سیاست مدرک گرایی طی سالهای گذشته جواب نداده، آیا بهتر نیست به سمت مهارت گرایی برویم؟، اظهار کرد: طی سالهای گذشته کشورمان از لحاظ آموزش عالی دچار عقب ماندگی شده بود، چراکه در این سالها تنها به مدرک گرایی اهمیت داده شد و حال برای خروج از این وضعیت، باید از تمام ظرفیتهایمان استفاده کنیم.
وی افزود: با افزایش شمار دانشگاههای کشور، توانستیم تعداد دانشجویان را از 240 هزار نفر در زمان قبل از انقلاب به سقف 4 میلیون نفر در حال حاضر برسانیم و ظرفیتهای ایجاد شده در مقاطع زمانی مشخص و با توجه به شرایط موجود زمانه بوده است.
وزیر ورزش و جوانان گفت: در مقطعی از دهه 60، تعداد دانش آموزان به 18 میلیون نفر رسید که این موج جمعیت آماده ورود به دوره آموزش عالی بودند و اگر ظرفیتهای لازم در این زمینه ایجاد نمیشد، یا سر این دانش آموزان بیکلاه میماند یا جذب دانشگاههای خارجی میشدند.
وی با اشاره به اینکه دیگر آن مقطع زمانی به سر رسیده است، افزود: با توجه به تجربیات کسب شده طی چندین سال گذشته، باید گفت که مدرک به صورت ماهیتی نمیتواند مهارت ایجاد کند، چراکه بسیاری از افرادی که مدرک اخذ کردهاند، مهارتی ندارند.
وزیر ورزش و حوانان گفت: در حال حاضر باید واقع نگر باشیم، یعنی باید در کنار مدرک، مهارت آموزی را هم مد نظر قرار دهیم، تا افرادی که مدرک کارشناسی اخذ میکنند، بتوانند در روز اول پس از فارغ التحصیلی خود، وارد بازار کار شوند.
وی با تاکید بر اینکه 4 سال وقت صرف کردن برای اخذ مدرک، باید بازدهی مناسبی را نیز داشته باشد، تصریح کرد: اصلاح سیاستهای موجود در این زمینه باید سرعت بیشتری گیرد. در میان مقاطع دیپلم و کارشناسی در کشورمان، فاصلهای به نام مقطع فوق دیپلم یا همان تکنسین درجه وجود دارد که همین موضوع موجب تفاوت ایران با سایر کشورها شده است، چراکه در بسیاری از کشورهای صنعتی دنیا درصد ناچیزی به دنبال اخذ مدرک هستند.
سلطانی فر گفت: سایر کشورها بیشتر در دوره کاردانی یا همان دوره مهارت آموزی توقف میکنند. این مهارت آموزی موجب میشود تا هر شخصی که توان ایفای نقش در حوزههای مختلف مدیریتی را دارا است، وارد بازار کار شود.
وی با بیان اینکه کشور ایران هم باید این روش را برای جوانان عملی کند، تصریح کرد: در حال حاضر به این نتیجه رسیدهایم که در نظام اجتماعی، اقتصادی و صنعتی، ساختارهای اقتصادی و تولیدی کشور با خلأ مواجه هستند.
وزیر ورزش و جوانان در پایان با اشاره به اینکه باید تمرکز بیشتری بر نیروهای با مهارت شود، گفت: در مقطع کنونی باید با استفاده از ابزارهای مختلف، آموزشهای بیشتر در زمینه مهارت آموزی جوانان را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم زمینه ورود آنها را به بازار کار فراهم کنیم.
انتهای پیام/
قابل توجه دولت محترم : نیروهای با مدرک غیر مرتبط سرکار گذاشتید اون وقت توقع دارید خلا تو مملکت نباشه ....
قابل توجه دولت محترم : نیروهای با مدرک غیر مرتبط سرکار گذاشتید اون وقت توقع دارید خلا تو مملکت نباشه ....
به نظر شما وزیر محترم
همین که عمرشون رو گذاشتن و مهارت کسب نکردن و هزینه هایی را هم متحمل شدن
هنوز باید هزینه کنن و مهارت بیاموزن
میتونم بپرسم مرکزآموزش مهارت برای دهه 60 در سال های 80تا 87 کجابود که الان سال 97 لازم میبینین؟؟