معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی بهداشتی درمانی زاهدان گفت: ارتباط ۱۳ سرطان با مصرف دخانیات اثبات شده که در صدر آنان سرطان ریه قرار دارد.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی بهداشتی درمانی زاهدان  با تبریک هفته ملی بدون دخانیات (پنجم تا ۱۱ خرداد) اظهار داشت: بیشترین علت مرگ و میر در دنیا بیماری‌های مزمن از جمله مهمترین آن‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی است که مصرف دخانیات عامل خطر مشترک در تمام آن‌ها شناخته می‌شود.

طباطبایی افزود: حدود ۲۰ درصد مردم سیستان و بلوچستان دخانیات مصرف می‌کنند که این آمار در کشور ۱۴ درصد است.

وی  ادامه داد: متاسفانه شاهد افزایش مصرف دخانیات در دنیا و کشور هستیم به طوری که بر اساس آخرین بررسی و پیمایش ملی انجام شده حدود ۱۴ درصد ایرانیان مصرف دخانیات دارند که این آمار برای سیستان و بلوچستان حدود ۲۰ درصد است.

طباطبایی تصریح کرد: همچنین بر اساس مطالعات بیشترین مصرف دخانیات در میان خانم‌ها بین ۱۵ تا ۴۹ سال در کشور؛ نخست به استان بوشهر با ۱۹ درصد و دوم با ۱۷ درصد به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد.

وی گفت: بر اساس تخمین سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود هفت میلیون نفر جان خود را به دلیل مصرف دخانیات از دست می‌دهند که ۶ میلیون نفر آنان بر اثر مصرف مستقیم و بقیه با توجه به در معرض دود دخانیات دیگران قرار گرفتن فوت می‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: تخمین زده شده نشان می دهد حدود نیمی از افراد دنیا در محل زندگی و کار خود در معرض دود دست دوم دخانیات بقیه قرار دارند به طوری که بودن با یک فرد سیگاری به مدت یک ساعت معادل کشیدن چهار نخ سیگار است.

طباطبایی تصریح کرد: حدود ۱۵ درصد سرطان ریه در افرادی اتفاق می‌افتد که خودشان سیگاری نیستند، اما در معرض دود سیگار بقیه قرار دارند.

وی افزود: ارتباط ۱۳ سرطان با مصرف دخانیات اثبات شده که در صدر آنان سرطان ریه قرار دارد.

وی گفت: متاسفانه به دلیل وجود تصور غلط در رابطه با مصرف قلیان به این معنی که دود ردشده از مخزن آب آن تصفیه می‌شود، شاهد گسترش روز افزون مصرف قلیان در جامعه هستیم.

وی ادامه داد: بر عکس این تصور غلط در دود قلیان مواد مضری وجود دارد که در صورت مرطوب شدن راحت‌تر جذب می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: هر وعده مصرف قلیان معادل کشیدن ۷۰ تا ۱۰۰ نخ سیگار است.

طباطبایی گفت: مصرف دخانیات در بیماران قلبی و عروقی، دیابت، سرطان‌ها و بیماران مزمن تنفسی سبب تشدید مشکلات می‌شود به طوری که افراد سیگاری ۲۰ تا ۳۰ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی هستند.

وی افزود: امسال وزارت بهداشت برای هفته ملی بدون دخانیات با توجه به مصرف بالای قلیان در جامعه شعار 'قلیان سمی برای خانواده' را در نظر گرفته است.

وی اظهار داشت: با کمک داوطلبان و مراقبان سلامت برنامه‌های مختلفی در زمینه آگاهی سازی جامعه از عواقب مصرف دخانیات در طول این هفته اجرا می‌شود.

انتهای پیام/ع

ارتباط مصرف دخانیات با سرطان

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار