محمد نفریه گفت: از مجموع ۶۴۸ فرزندی که در سال گذشته از مراکز سازمان بهزیستی به فرزندخواندگی رفتند، ۴۰۳ تن از آن‌ها دختر بود.

403 دختر در سال 96 به فرزندخواندگی رفتندمحمد نفریه مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اظهار کرد: از مجموع 648 فرزندی که در سال گذشته از مراکز سازمان بهزیستی به فرزندخواندگی رفتند، 403 تن از آن ها دختر بود.

وی در ادامه تصریح کرد: تفکیک آمار فرزندانی که در سال گذشته  به فرزندخواندگی رفته اند، نشانگر این امر است که هنوز در بین متقاضیان فرزند خواندگی، تقاضای فرزند دختر بیشتر است.

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: در تشریح موضوع فرزند خواندگی باید به این نکته اشاره کرد که این فرزندان به زندگی مستقل انتقال یافته و در ادامه مثل عضوی از خانواده زندگی می کنند.

نفریه در ادامه اضافه کرد: در حال حاضر قوانین فرزند خواندگی نسبت به گذشته تغییرات زیادی پیدا کرده است و روند اجرای قوانین فرزند خواندگی تا حدود بسیار زیادی تسهیل شده است.

وی تاکید کرد: علی رغم اینکه همایش منطقه ای  پنج گانه ای با حضور وزیر دادگستری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادستان و  45 تن از قضات دادگاه و مسئولان مرتبط با موضوع فرزند خواندگی سال گذشته در استان خراسان رضوی برگزار شد، هنوز برخی مشکلات در روند فرزند خواندگی وجود دارد.

بر اساس قانون کودکان بدسرپرست هم می توانند به فرزند خواندگی بروند

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در ادامه یادآور شد: سلب حضانت از والدینی که  در نگهداری و حمایت از کودکان خود برای دفعات مکرر کوتاهی و قصور می کنند، یکی از مواردی است که بر اساس قانون باید سرپرستی این کودکان از والدین متخلف اخذ شده و با حکم قاضی به عنوان فرزند خوانده به فرد دیگری به عنوان امین سپرده شود که متاسفانه این قانون در حال حاضر اجرا نمی شود.

نفریه خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین جدید فرزندخواندگی که در سال 92 به تصویب رسیده است باید شرایطی مهیا شود که کودکان بدسرپرست هم بتوانند با حکم قاضی و نظارت بهزیستی به فرزند خواندگی بروند؛ اجرا نشدن این قانون یکی از مشکلات عمده روند فرزند خواندگی این کودکان به شمار می آید.

وی در ادامه تصریح کرد: برخی از قضات بر این عقیده هستند که کودکان بدسرپرست پس از ورود به مراکز بهزیستی، باید مدت 2 سال بمانند تا تکلیف آن ها و والدین این کودکان مشخص شود و سپس به فرزند خواندگی فرستاده شوند.

ضرورت اجرای قوانین جدید فرزندخواندگی

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در اغلب استان ها و شهرهای کشور هنوز بر اساس قوانین قبلی فرزند خواندگی عمل می کنند و این موضوع ناشی از عدم اجرای قوانین جدید توسط قضات در دادگاه است.

نفریه یادآور شد: در گذشته قوانین فرزند خواندگی طوری تبیین شده بود که تنها زوجی که فرزندی نداشتند، می توانستند برای سپری شدن سیر قانونی فرزند خواندگی و دریافت فرزند خوانده به سازمان بهزیستی مراجع ذیربط مراجعه کنند، اما در قوانین جدید دختران مجرد و همچنین خانواده هایی که فرزند دوم نیز می خواهند امکان تقاضای فرزند خوانده مهیا شده است و این از نکات خوب قوانین جدید فرزند خواندگی به حساب می آید.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم به مرور زمان قضات در دادگاه ها قوانین جدید فرزندخواندگی را رعایت و اجرایی کنند و در انجام سیر فرزند خواندگی تسهیل بیشتری نسبت به گذشته ایجاد شود.

انتهای پیام/

 

مشکلات  عدم اجرای قانون جدید فرزندخواندگی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار