نادر فلاحی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، تصریح کرد: پایگاه شیخ صفی الدین اردبیلی در سال 96 و در بین 31 پایگاه و 18 بنای بزرگ توانست رتبه نخست را از آن خود سازد.
وی افزود: این انتخاب به دلایل مختلف از جمله پژوهش، رعایت اصول مرمتی در بناهای تاریخی و صرفه جویی استفاده از مصالح کهنه صورت پذیرفت.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: موزه چینی خانه نیز در سال جاری در بین موزه های متوسط کشور توانسته رتبه نخست را در زمینه مرمت، نوآوری و خدمات و اطلاع رسانی از آن خود سازد.
فلاحی با تاکید به اینکه این موفقیت با وجود کمبود اعتبارات حاصل شده است، ادامه داد: با تلاش بی وقفه کارشناسان بومی و با صرفه جویی در مصالح توانستیم به رتبه ممتاز دست یابیم.
وی از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته را محوطه سازی بنا دانست و افزود: بیش از 300 متر مربع از کاشی های معرق که در حال ریزش بود زیرسازی شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین با اذعان به اینکه طلاکاری چینی خانه در سال های گذشته ورقه ورقه شده بود، به زیرسازی و چسباندن مجدد آن اشاره کرد.
فلاحی با اذعان به اینکه گچ بری های داخل چینی خانه به علت رطوبت در حال ریزش بود، ادامه داد: مجددا گچ بری ها مرمت شده و به وضعیت اولیه بازگردانده و چسبانده شد.
وی به زیرسازی 300 متر مربع از سقف نگارخانه اشاره و تاکید کرد: زیرسازی و عایق کاری لازم انجام شده است.
فلاحی در خصوص اقدامات ساماندهی حریم بقعه افزود: حریم بقعه بر اساس نظر کارشناسان تعیین شده و با این وجود مطابق قوانین اقدامات مرمت واحیا پایگاه جهانی در داخل محدوده بنا انجام می شود.
وی به تدوین خلاصه گزارش مصور مرمت بقعه شیخ صفی الدین در سال های 95 و 96 اشاره کرد و بیان داشت: به منظور تسریع در عملیات مرمت نیازمند تخصیص اعتبار هستیم و انتظار می رود مسئولان در این خصوص اهتمام داشته باشند.
انتهای پیام/ح