به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر سال با فرا رسیدن فصل بهار، با رویش قارچهای سمی در برخی نقاط کشور، افرادی که علاقهمند به چیدن و مصرف قارچ از دل طبیعت هستند به استفاده از آن روی میآورند.
امسال به دلیل بارشهای مناسب بهاره شاهد رشد قابل توجهی از این قارچها دراستانهای غربی کشور بودیم، موضوعی که امسال رویش این قارچها را در صدر اخبار رسانهها قرار داده مسمومیت ناشی از مصرف آن در کشور و مرگ بیش از ۱۱ تن است.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت مسمومیتهای ناشی از قارچهای سمی در استان گفت: مسومیت ناشی از استفاده از قارچهای سمی در این استان ادامه دارد و با توجه به مسمومیت تعدادی از شهروندان در یکشنبه شب آخرین آمار به ۱۱۷ نفر رسیده است.
باقر بهرامی با بیان اینکه هم اکنون هشت نفر از افراد مسموم شده در بیمارستان بستری هستند اضافه کرد: امسال در استان دو نفر به دلیل استفاده از قارچهای سمی جان خود را از دست داده اند.
وی ادامه داد: قارچهای سمی در طبیعت وجود دارد که تشخیص آنها از قارچهای خوراکی برای افراد عادی مشکل است لذا مصرف قارچهای رشد کرده در مزارع، دشت، صحرا به هیچ وجه توصیه نمیشود و مردم میتوانند از قارچهای پرورشی بسته بندی شده استفاده کنند.
بهرامی در خصوص علائم مسمومیت با قارچها گفت: بیشتر قارچهای سمی رشد کرده در طبیعت باعث ایجاد علائمی مثل دردمعده، تعریق، گرگرفتگی، استفراغ، اسهال، تب بالا، ضربان نامنظم قل، کاهش فشارخون، سردرد، سرگیجه، ضعف و بی حالی، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، توهم، هذیان، تشنج، کما و حتی مرگ میشود.
بهرامی تصریح کرد: از بدترین عارضههای مسمومیت با قارچهای سمی آسیب به کبد و کلیهها است که اگر بموقع درمان نشود میتواند منجر به مرگ شود، لذا اکیدا به همشهریان و هم استانیها توصیه میکنیم که از مصرف قارچهای خود رو در طبیعت خودداری کنند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز گفت: آمار قارچهای سمی در سطح آذربایجان غربی برآورد نشده است
عباسعلی روانلو خاطرنشان کرد:، اما در سطح کشور بیش از ۵۰ گونه قارچ سمی وجود دارد که سالانه باعث مسمومیت و حتی مرگ تعدادی از هموطنان و هم استانیها میشود.
وی با بیان اینکه قارچهای خوراکی پرمصرف در استان شامل قارچهای دکمهای، صدفی و دنبلانها هستند که در اکثر مناطق میرویند افزود: شناخت قارچ سمی از خوراکی نیاز به آگاهی دقیق و علمی دارد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، اظهار داشت: برخی مشخصات زیست شناختی در تمایز قارچ سمی از خوراکی نقش ویژهای دارند. آگاهی از این خصوصیات برای مردم عادی امکانپذیر نبوده و نیازمند تخصص در این رشته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، تأکید کرد: هموطنان از مصرف خودسرانه و غیر کارشناسانه قارچهای موجود در طبیعت خودداری کرده و به خاطر یک وعده مصرف قارچ زندگی خود و خانواده خود را به خطر نیندازند البته قارچهای بستهبندیشده موجود در بازار بهترین گزینه جهت مصرف است.
وی، با اشاره به اینکه توزیع قارچهای سمی و خوراکی در مناطق جغرافیایی مجزا از یکدیگر نیست، خاطرنشان کرد: در اکثر مناطق استان هم قارچ خوراکی و هم سمی وجود دارد، ولی اکثر قارچهای سمی، در مناطق جنگلی و چمنزارها رشد میکند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز از تولید سالانه دوهزار تن قارچ خوراکی در استان خبر داد افزود: امسال در حدود ۲ هزار تن قارچ خوراکی در استان تولید شده که در مقایسه با سال گذشته این میزان تولید تغییری نداشته است.
عزیز امانی با اشاره به فعالیت ۱۴ واحد تولید قارچ خوراکی در استان تصریح کرد: نزدیک به ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم در این واحدها مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید قارچ خوراکی در شهرستان ارومیه است گفت: دولت از متقاضیان سرمایه گذاری برای کشت محصولات گلخانهای در جهت بالا بردن کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت میکند.
تشخیص قارچهای وحشی سمی و غیر سمی بسیار سخت است بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این نوع مسمومیت، مصرف نکردن قارچهای وحشی است.
امید میرود مردم کشور مان با توجه به این موضوع و نیز هشدارهای اعلام شده، زمینه کاهش مسمومیتهای ناشی از قارچ سمی را فراهم کنند.
منبع:مهر
انتهای پیام/ی