به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛بیست و هشتم اسفندماه سال گذشته، شهر عفرین در شمال غرب استان حلب پس از ۷۱ روز درگیری سنگین به کنترل نیروهای ارتش ترکیه و نظامیان تحت حمایت این کشور در قالب عملیات سپر فرات درآمد.
براساس اطلاعات به دست آمده، ارتش ترکیه برای آغاز به کار پلیس شهری در عفرین، ۳ هزار تن از عناصر مسلح را برای آموزش به دانشگاه افسری استان «سیواس» انتقال داده است.
از پنج شنبه هفته گذشته مرحله نخست آموزش عناصر مسلح آغاز شده و آنان در آیندهای نزدیک تحت عنوان «پلیس آزادی» برای برقراری امنیت و آرامش در عفرین و مناطق حومه مستقر میشوند.
یک منبع میدانی اعلام کرد: عناصر مسلح مرحله نخست آموزش را در ۲۱ روز پشت سر میگذارند و پس از پایان دوره با لباس و فرم نظامی پلیس ترکیه در عفرین و مناطق حومه مستقر میشوند.
این منبع میدانی به جزئیات برنامههای پیش بینی شده دولت ترکیه برای عفرین هم اشاره کرد و افزود: آنکارا درصدد است منطقه عفرین را مانند استان اشغال شده هاتای دربیاورد و در نهایت به ترکیه اضافه کند.
براساس اعلام منابع میدانی، عناصر مسلح تحت حمایت ترکیه در روزهای گذشته به ریلهای خط راه آهن عفرین رحم نکردند تا یک بار دیگر تجربه تلخ باز کردن ماشین آلات کارخانههای حلب و فروش آنان به تجار ترکیه این بار در عفرین تکرار شود.
تروریستهایی که در شروع بحران سوریه حتی به پیچ و مهرههای کارخانههای حلب رحم نکردند این بار مقادیر زیادی از ریلهای خط راه آهن عفرین را در مرزهای ترکیه به تجار فرصت طلب فروختند تا ماهیت واقعی آنان برای افکار عمومی بیشتر روشن شود.
این خط ریلی در سال ۱۹۱۳ ساخته شده و از مناطق مرز ترکیه تا میدان «اکبس» عفرین امتداد دارد؛ پیشتر هم تروریستها بخشهای از این خط را به غارت برده بودند و در بازارهای ترکیه به فروش رساندند.
از شهر اشغالی الباب هم خبر میرسد، درگیریهای پراکنده مردم و عشایر با گروههای مسلح که به صورت مستقیم توسط ترکیه حمایت میشوند در مناطق مختلف ادامه دارد؛ این درگیریها ماه گذشته وقتی به وقوع پیوست که عناصر تروریستی با سلاح گرم به اعتراضات مردم واکنش نشان دادند.
خبرها حاکیست، در ۴۸ ساعت گذشته گروهی از نیروهای عشایر «تمرو» در شهر الباب با گروهک موسوم به «سلطان مراد» درگیر شدند؛ نیروهای «سلطان مراد» که اهل استان حمص سوریه هستند به صورت مستقیم از نیروهای اطلاعات ترکیه دستور میگیرند.
در جریان این درگیریها، شماری از طرفین کشته و زخمی شدند و خسارتهای زیادی به خانهها و خودروهای شهروندان وارد شد؛ شهر الباب اواخر پاییز سال ۹۵ توسط نیروهای ارتش ترکیه اشغال شد.
در دو سال گذشته شهروندان به اقدامات نیروهای ارتش ترکیه و تروریستها در الباب اعتراض کردهاند؛ غارت اموال عمومی، حمله به خانههای مردم و چپاول داراییهای آنان فقط بخشی از اقدامات نیروهای اشغالگر در شهر الباب است.
منبع: میزان
انتهای پیام/