به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،تومیسلاو میچوویچ دبیرکل انجمن شرکت های نفت صربستان در برنامه رادیو اسپوتنیک با اشاره به اینکه نرخ نفت در بازار جهانی بلافاصله پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران به بیش از 80 دلار در هر بشکه افزایش یافت، گفت: صربستان بیش از 80 درصد نفت خام و مشتقات نفتی را از خارج وارد می کند، بنابراین تاثیر بازار جهانی بر اقتصاد داخلی اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: نرخ حدود 80 دلار در هر بشکه که مرتب حدود چند دلار بالا پائین می شود، خط مرزی قیمت طلای سیاه در این اواخر است.
میچوویچ در این برنامه رادیویی دلیل دیگر پرش نرخ کنونی را انباشت نفت در کشورهای تولید کننده توصیف کرد و گفت: کمبود نفت به خاطر انتظار و احتمال متوقف شدن توزیع از ایران، تنش در بازار جهانی را موجب شده است.
کارشناس صرب معتقد است که اعضای اوپک و کشورهایی که در کنترل تولید نفت همکاری می کنند برای رضایت متقاضیان، تولید را افزایش خواهند داد.
وی همچنین با اشاره به اجلاس اعضای اوپک که برای ماه ژوئن امسال برنامه ریزی شده، افزود: با تنش های ژئوپولیتیکی موجود، کنترل موثر تولیدات و نرخ نفت کاملا قابل رویت بوده است، زیرا برای هیچ کشوری تغییر ناگهانی نرخ مطلوب نیست و بر این باورم که اوپک با دقت و هوشیاری تولیدات نفت را افزایش خواهد داد تا اینکه کمبود نفت در بازار جهانی جبران شود.
میچوویچ همچنین گفت: چین از پرداخت دلار برای خرید نفت دوری می کند و تا آنجا که می تواند تلاش می کند نیازهای نفتی خود را از ایران و دیگر کشورهایی تامین کند تا بتواند در باره پرداخت نرخ توافق کند.
وی اشاره کرد: هیچکس نمی تواند ادعا کند، نرخ مشتقات نفتی در ایستگاه های پمپ بنزین در صربستان افزایش نخواهد یافت، اما می توانیم بگوییم به زودی تغییری نمی کند.
نرخ بنزین و سوخت دیزل در صربستان از یک یورو و 10 سنت تا یک یورو و 30 سنت در نوسان است.
رومان تاچوک از شرکت سرمایه گذاری« آپاری» در صربستان در برنامه رادیو تلویزیون اسپوتنیک در بلگراد نیز به اقدامات اعضای اوپک و روسیه برای مهار کردن نرخ نفت اشاره کرد و گفت: اوپک برای تعادل بازار نفت و نرخ پایدار طلای سیاه تلاش می کند و فکر می کنم افزایش چشمگیر قیمت حتی برای این سازمان نیز نگران کننده است.
وی افزود: مقامات اوپک در این اواخر در باره وضعیت موجود در بازار نفت هیچ بیانیه ای انتشار نداده اند، اما به نظر می آید در آینده نزدیک موضوع سهمیه بندی فروش نفت را بررسی می کنند.
تاچوک اظهار کرد: بر این باورم که اوپک می تواند سهمیه برخی کشورها را برای تولید و فروش نفت افزایش دهد، زیرا در بازار جهانی نبود تعادل تولید به ویژه با توجه به افزایش تقاضا از طرف چین وجود دارد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه بازار جهانی به مقادیر بیشتری از نفت نیاز دارد، گفت: اوپک می تواند افزایش تولید داشته باشد، اما این سازمان خیلی محتاطانه و در عین حال بسیار دقیق تصمیم می گیرد.
انتهای پیام/