نماینده آمریکا ریاست سوریه بر کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح را با متهم کردن دمشق به استفاده از سلاح شیمیایی نامشروع و بی‌اعتبار خواند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روبرت وود، نماینده آمریکا در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل در سخنانی، ریاست سوریه بر این نهاد بین‌المللی را با متهم کردن دمشق به استفاده از سلاح شیمیایی، نامشروع و بی‌اعتبار خواند و اعلام کرد که در طول دوره ریاست چهار هفته‌ای سوریه در پایین‌ترین سطح در نشست‌های عمومی شرکت خواهد کرد.

پس از آمریکا، استرالیا، کانادا، بلغارستان و رژیم صهیونیستی و همچنین تعدادی دیگر مانند ترکیه، انگلستان، فرانسه، آلمان، اسپانیا و هلند، با حمایت از اظهارات تند و اتهام‌آمیز نماینده آمریکا، ریاست سوریه بر کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل را بی‌اعتبار توصیف کردند.

اما کشور‌های عضو جنبش غیرمتعهد‌ها با حمایت از ریاست سوریه بر این کنفرانس بین‌المللی در ژنو از دیگر کشور‌های عضو خواستند که نشست‌های این کنفرانس را به دور از هیاهوی سیاسی و تمسک به سیاست‌های جانبدارنه و استاندارد دوگانه در دوره ریاست سوریه پیگیری کنند.

ایران، عراق، الجزایر، ونزوئلا، کوبا، کره شمالی و پاکستان در بیانیه‌هایی با حمایت از ریاست دوره‌ای سوریه و با استناد به آئین کار کنفرانس اعلام کردند که ریاست کنفرانس بر مبنای قواعد آئین کار صبغه سیاسی ندارد و کشور‌های عضو مانند سوریه بر مبنای چرخش الفبایی محق به طی دوره ریاست خود هستند و هیچ عضو و یا اعضای دیگری حق ندارد سوریه را از تصدی مسئولیت ریاست دوره‌ای باز دارد.

از سوی دیگر کشور‌های روسیه، چین و بلاروس نیز با اعلام حمایت از ریاست دوره‌ای سوریه، تصریح کردند که طرح و رسیدگی به حوادث کاربرد سلاح در سوریه در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی باید پیگیری شود و کنفرانس محل طرح و رسیدگی به اتهامات وارد شده نیست و به همه اعضاء توصیه می‌شود از هرگونه سیاسی کاری و ایجاد تشنج سیاسی در فضای کاری کنفرانس اجتناب کنند.

حسام الدین علا سفیر سوریه و رییس دوره‌ای این کنفرانس، اتهامات وارده برخی از کشور‌ها را رد و اعلام کرد: «بر اساس حق مسئولیت، در دوره ریاست کنفرانس خلع سلاح به وظیفه خود بطور کامل متعهد و ضمن مشورت با گروه‌های منطقه‌ای، مشورت‌های دوجانبه خود را درباره تدوین برنامه کار کنفرانس ادامه خواهیم داد.»

کنفرانس خلع سلاح تنها نهاد مذاکراتی سازمان ملل متحد برای تدوین اسناد الزام آور حقوقی در موضوعات خلع سلاح است که ۶۵ کشور از جمله سوریه عضو آن هستند.

کشور‌های عضو بر اساس چرخش الفبایی ریاست دوره‌ای کنفرانس را در نشست‌های سالانه بر اساس نوبت بر عهده می‌گیرند.

در نشست سال میلادی جاری کنفرانس خلع سلاح بعد از سریلانکا، سوئد و سوئیس دوره ریاست یک ماهه به سوریه واگذار شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار