جشن گلریزان ویژه آزادسازی زندانیان نیازمند و آبرومند جرائم غیرعمد و محکومان مالی با حضور مسؤلان استانی، خیرین و مردم در زاهدان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  حجت الاسلام ابراهیم حمیدی رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در مراسم جشن‌گلریزان اظهار داشت: در جشن‌های گلریزان سال گذشته ستاد دیه سیستان و بلوچستان با جمع آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای آزاد سازی زندانیان جرایم غیر عمد رکورد شکست.

 حجت الاسلام ابراهیم حمیدی ادامه داد: در سال‌های گذشته زیر یک میلیارد تومان برای کمک به این افراد جمع آوری می‌شد که پارسال با همتی که خیرین نشان دادند از ابتدای سال گذشته تاکنون ۱۵۲ نفر از زندانیان بدهکار جرایم غیر عمد آزاد شدند.

وی خاطر‌نشان کرد: از این تعداد ۱۵۰ نفر مرد و ۲ نفر خانم بوده اند که ۲۳ نفر بدهکار دیه، ۴۶ نفر بدهکار مالی و ۸۳ نفر بدهکار نفقه و مهریه بودند و در حال حاضر ۷۳ نفر با بدهی ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان گرفتار زندان هستند که امیدواریم با کمک خیرین از زندان‌ها آزاد شوند.

حجت الاسلام حمیدی با بیان اینکه ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان مجموع بدهکاری این ۱۵۲ نفر بوده است، افزود: از مجموع این مبلغ هفت میلیارد تومان گذشت، ۳۹۲ میلیون تومان کمک مددجو، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات و ۲ میلیارد تومان کمک بلاعوض بوده است.

وی از مرخصی پایان محکومیت ۲۶ نفر از زندانیان خبر داد و خاطرنشان کرد: کمک کردن به قشر آبرومند گرفتار در زندان اقدام خوبی است که قطعا خداوند برکت بیشتری به زندگی به خیران که در آزاد سازی زندانیان جرایم غیر عمد کمک کردند تا آن‌ها به جمع آغوش گرم خانواده برگردند خواهد داد.

رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه صدقه دادن از سنت‌های بزرگ الهی است ادامه داد: در قرآن کریم خداوند مومنین را دستور به پرداخت صدقه داده است.

حجت الاسلام حمیدی گفت: خداوند به پیامبر می‌فرماید: از اموال مومنین صدقه بگیر و به واسطه آن اموال و جان‌هایشان را پاک کن و بعد از اینکه از آن‌ها صدقه گرفتی برای آ‌ن‌ها دعا کن، چون دعای تو برای مومنین باعث آرامش می‌شود.

در نظام مالیاتی اسلام به رفع نیاز مستمندان تاکید شده است

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری هم در این مراسم اظهار داشت: کمک به بینوایان و رفع نیاز مستمندان در نظام مالیاتی اسلام یک برجستگی بازری است که ما چنین خصوصیتی را در نظام‌های متداول امروز نمی‌بینیم.

مولوی نظیر احمد سلامی با اشاره به اینکه آنچه کشور‌های اسلامی را از کشور‌های غیر مسلمان جدا کرده این است که این نوع کمک‌ها در کشور‌های اسلامی جنبه عبادی دارد، افزود: نظام کمونیستی، نظام سرمایه داری و نظام اسلامی سه نظام معروف دنیا هستند که در نظام سرمایه داری جایی برای کمک به بینوایان در آن نیست.

وی ادامه داد: در نظام کمونیستی از هر کس به اندازه توانش کار گرفته می‌شود، اما در نظام مالیاتی اسلامی برای بینوایان جایی تدارک دیده شده و در بسیاری از عبادات نقل شده تا افراد به رفع نیاز مستمندان کمک کنند.

جامعه نباید دچار شکاف طبقاتی باشد

نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری هم در این مراسم اظهار داشت: در جامعه دینی نباید بحث فقر و تنگدستی باشد و اگر این موضوعات وجود دارد بخشی از آن به اینکه در جامعه جوانمردی کم است بر می‌گردد.

آیت الله عباسعلی سلیمانی ادامه داد: اگر توانمندان مالی در پرداخت دیون نقدی همت کنند جامعه دچار طبقاتی نمی‌شود به همین منظور نوع کمک هم باید طوری باشد که همه نسبت به دین خوشبین باشند و اسلام را الگوی خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه اگر نسبت به هم نوع خود احساس مسئولیت کنیم جوانمرد هستیم تصریح کرد: جوانمرد یعنی آبروی مومن را نبریم و عزت او را حفظ کنیم، چون آن‌هایی که دچار گرفتاری شده اند نمی‌خواستند این چنین اتفاقی برای آن‌ها رقم بخورد.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار