وی ادامه داد: از سال ۱۹۸۷ سازمان بهداشت جهانی روز ۳۱ ماه می مصادف با ۱۰ خرداد را به عنوان روز دنیای بدون دخانیات در سراسر دنیا نامگذاری کرده است. به تبعیت این روز هفتهای نیز به آن اختصاص یافته است.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران افزود: دانشگاه تهران به همراه دانشگاه علوم پزشکی تهران به تاسی از جامعه بینالملل طرح «دنیای عاری از دخانیات» را مطرح و روز عاری از دخانیات را به جهت تشویق افراد برای ترک سیگار حداقل در یک بازه زمانی ۲۴ ساعته برنامهریزی کردند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به برنامههای دانشگاه گفت: براساس مطالعات تطبیقی ما خیلی از دانشگاههای دنیا امروزه دانشگاه بدون دخانیات هستند. از این رو دانشگاه تهران به علت وظیفه ذاتی خود برای اولین بار در کشور «طرح دانشگاه بدون دخانیات» را مطرح کرد. وزرات علوم تحقیقات و فناوری نیز این طرح را پذیرفته و حامی این طرح است و به تمام سطح کشور این طرح را ابلاغ کرده تا تمام دانشگاهها آن را اجرا کنند.
وی افزود: دیدگاه کلی اینخطمشیها به تشویق بر ترک دخانیات برمیگردد و هیچگونه رویکرد انضباطی در آنها وجود ندارد. در این خطمشی جامعه هدف تمامی دانشگاهیان اعم از دانشجو، کارکنان، اعضای هیات علمی و مدیران در نظر گرفته شده است. محیط تحت پوشش این طرح را تمام فضاهای دانشگاه شامل پردیسها، خوابگاهها و فضاهای ورزشی در نظر گرفتهایم.
بهنژاد افزود: در این طرح پیشبینی شده سه ماه قبل از اجرای طرح اطلاعرسانی لازم صورت میگیرد و بستههای فرهنگی را در این زمینه توزیع کنیم. از سازمان سنجش هم خواهیم خواست که در دفترچه انتخاب رشته دانشجویان، دانشگاه تهران را به عنوان دانشگاه عاری از دخانیات اعلام کند تا اگر فردی مایل به حضور در چنین دانشگاهی نباشد، دانشگاه دیگری را برای تحصیل انتخاب کند. پیشبینی میشود که با اجرای این طرح نه تنها دانشگاه تهران بلکه سایر دانشگاههای کشور نیز به این طرح خواهند پیوست.
انتهای پیام/