به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر شما جزء کسانی هستید که مقدار کافی پروتئین در رژیم غذایی خود ندارید، باید نسبت به برخی علائم هشداردهنده آگاه باشید.
مدام بیمار شدن: وقتی پروتئین کافی در رژیم غذایی وجود نداشته باشد، پروتئینهایی که با باکتریها و ویروسها مبارزه میکنند، از بین رفته و برای سوخت و ساز بدن مورد استفاده قرار میگیرند. در نتیجه ترمیم زخمها و جراحات بدن دشوارتر شده، مبارزه با عفونتها با سختی انجام میشود.
تورم در دستها: بدون پروتئین، حفظ تعادل آب بدن به هم خورده و بدن آب را به شیوه نادرستی ذخیره میکند و منجر به ادم میشود؛ وضعیتی که در آن آب بیش از حد زیر پوست جمع میشود و دستها ورم میکنند چون بدن پروتئین را از بافتهای این ناحیه مصرف میکند.
خشک شدن پوست: کمبود پروتئین میتواند به خشک، شکسته و فلسی شدن، تغییر رنگ و ایجاد لکههایی شبیه به آفتاب سوختگی روی پوست منجر شود. آسیب دیدن پوست راه ابتلا به عفونتهای قارچی را باز میکند.
بدون پروتئین، حفظ تعادل آب بدن به هم خورده و بدن آب را به شیوه نادرستی ذخیره میکند و منجر به ادم میشود؛ وضعیتی که در آن آب بیش از حد زیر پوست جمع میشود و دستها ورم میکنند
احساس ضعف دائمی: کسانی که از رژیم غذایی گیاه خواری پیروی میکنند، دچار فقدان انرژی در روز میشوند و گرسنگی ناشی از آن باعث میشود سراغ کربوهیدراتهای فراوری شده بروند. احساس خستگی و خالی شدن بدن از انرژی در این افراد یکی از علائم اولیه کمبود پروتئین در بدن بهشمار میرود.
بیشتر بخوانید: نشانه های فقر پروتئین در بدن چیست؟
از دست دادن عضلات: اگر شما از دریافت کافی پروتئین برای تأمین سوخت بافتهای بدنتان از طریق اسیدهای آمینه خودداری کنید، بدن شما چارهای جزو شکستن عضلات برای دریافت اسیدهای آمینه ندارد. در این هنگام ماهیچههای بدن شل میشوند و حالت طبیعی خود را از دست میدهند.
کاهش وزن: مطالعات نشان میدهد کاهش مصرف پروتئین منجر به از دست دادن وزن میشود. مصرف به اندازه پروتئین از آن جهت اهمیت دارد که اطمینان حاصل میشود شما در حال از دست دادن چربی و افزایش حجم عضلات هستید. غذاهای با میزان پروتئین بالا به افزایش سوخت و ساز بدن، هضم مواد غذایی، و سوزاندن چربی کمک میکنند ضمن این که به شما احساس سیری میدهند و اشتهای شما را برای غذا خوردن پی در پی کم میکنند.
از دست دادن موها: زمانی که با کمبود پروتئین مواجه میشوید، بدن در حالت مقاومت و صرفه جویی قرار میگیرد و سعی میکند کمترین مقدار پروتئین را مصرف کند، بنابراین پروتئین زیادی را در ساخت مو و ناخن استفاده نمیکند؛ در نتیجه، موها و ناخنها حالت شکننده به خود میگیرند و لطافت و نرمی خود را از دست میدهند.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/