به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی کاشت چغندرقند نشایی مکانیزه در روستای قهرآباد سقز اظهار کرد: در ۵۰ سال گذشته ذخیره آب یک میلیون سال قبل سرزمین ایران در بخش های مختلف مصرف شده وهم اکنون کشور با چالش به نام کمبود آب روبرو است.
وی افزود: این چالش بسیار مهم و حیاتی است و نه تنها بخش کشاورزی بلکه تداوم و استمرار حیات را در سرزمین ایران تهدید می کند.
کشاورز ادامه داد: حل این مشکل با انتقاد از گذشته و انگشت اتهام به سوی دیگران حل نمی شود بلکه تنها راه آن پیدا کردن راهکارهای علمی و اصولی برای مقابله با بحران کم آبی است.
به گفته وی برخی از کشورهای خاورمیانه از جمله مصر که از بارندگی ۸۰ میلی متر در سال برخوردار هستند، اما توانستد از این مقدار بارندگی، بیشترین بهره وری را در بخش های مختلف از جمله کشاورزی ببرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تنها راه حل برون رفت از چالش کم آبی، افزایش بهره وری از منابع آب و خاک است، گفت: براین اساس باید رفتار کشاورزی سنتی ما به روش نوین تغییر کند و نهضت نوینی در خانواده کشاورزی کشور ایجاد شود.
کشاورز با انتقاد از قضاوت برخی منتقدان در خصوص بهره وری کشاورزی در کشور افزود: در پنج سال گذشته بطور متوسط سالانه ۶ درصد بهره وری آب در بخش کشاورزی افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین راهکار برای افزایش بهره وری در محصولات غیر گندم و جو کاشت نشایی است، افزود: در کشت نشایی محصول مرغوب و با کیفیت تولید و زمان کمتری در سر مزرعه خواهد بود.
همچنین در مراسمی کشت نشایی چغندرقند به صورت مکانیزه برای نخستین بار در کشور در اراضی روستای قهرآباد شهرستان سقز آغاز شد.
انتهای پیام/