شب قدر یکی از شب‌های سال است که ویژگی و قداست خاصی دارد. بنابر منابع اسلامی هر ساله در این شب تقدیر سال آینده انسان نوشته می‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛چنانکه از آیه‌های "سوره قدر"، بروشنی فهمیده می‌شود، در هر سال شبی هست، که از هزار ماه برتر است؛ در این شب فرشتگان به همراه بزرگ خویش (روح) به زمین می‌آیند، و هر امر و فرمان و تقدیری، که از سوی خدا معین شده است، برای یک سال، تا شب قدر سال آینده، فرود می‌آورند.
 
آنچه از احادیثی که در تفسیر این سوره، و تفسیر آیات آغاز سوره "دخان" و جز آن رسیده است، فهمیده می‌شود، این است که فرشتگان در شب قدر مقدرات یک ساله را به نزد "ولی مطلق زمان" می‌آورند، و بر او عرضه می‌دارند و به او تسلیم می‌کنند. این واقعیت، همواره، بوده است و خواهد بود. در روزگار پیامبر اکرم، محل نزول فرشتگان شب قدر، آستان مصطفی صلی الله علیه و آله بوده است.
 
شیخ طبرسی نیز، در این باره، روایتی از ابوذر غفاری نقل می‌کند: از ابوذر غفاری روایت است که گفت: به پیامبر خدا گفتم:‌ای پیامبر! آیا شب قدر و نزول فرشتگان، در آن شب، تنها در زمان پیامبران وجود دارد، و، چون پیامبران از جهان رفتند، دیگر شب قدری نیست پیامبر فرمود: "نه، بلکه شب قدر، تا قیام قیامت هست. "
 
چنانکه "قرآن کریم" تا قیام قیامت هست و "حجت" است، صاحب شب قدر نیز همواره هست و هم  "حجت" است؛ و پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، این مقام، از آن جانشینان پیامبر است؛ و همین دو واقعیت بزرگ است.
 
(یعنی: وجود شب قدر در هر سال، و وجود صاحب شب قدر در هر عصر)، که امام علی بن ابیطالب علیه السلام، از آنها، این چنین یاد می‌کند: شب قدر، در هر سال هست. در این شب امور همه سال (و تقدیر‌ها و سرنوشت‌ها) فرو فرستاده می‌شود، پس از درگذشت پیامبر صلی الله علیه و آله نیز، این شب، صاحبانی دارد …
شب قدر، شبی پرفضیلت‌تر از هزار ماه با عشق علی مرتضی (ع)

اعمـال شب قـدر

 
شب نوزدهم مـاه رمضـان اولین شب از شب‌های قدر است و شب قدر همان شبی است که در تمـام سال شبۍ به خوبۍ و فضیلت آن نمی رسد در آن شب تقـدیـر امور سـال می شود و ملائکه و روح به اذن پروردگـار به زمین نازل می شوند و خدمـت امـام زمـان (عج) مشـرف می شوند و هـر آنچہ بـراے هر کہ مقدر شده است بر امام زمــان (عج) عرضه می کنند و عمـل در آن بهتـر است از عمـل در هـزار مـاه.
اعمـال شب قـدر بر دو نوع است:
*اول در هـر سه شب انجـام میشود
* و دیگـری مخصـوص هـر شبی است.
اول: مشتـرک شبهای قــدر
* غسل: بهتر است غسل شب قدر در هنگام غروب آفتاب انجام گیرد، که نماز شام را با غسل بخواند.
* دو رکعت نماز وارد شده است: که‏ در هر رکعت پس از سوره «حمد»، هفت مرتبه «توحید» خوانده، و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگوید، استغفر اللّه و اتوب الیه در روایت نبوی است: که از جای برنخیزد تا خدا او و پدر و مادرش را بیامرزد.
* قرار دادن قرآن بر سر.
*ده مرتبه ۱۴ معصوم راصدازدن
* زیارت امام حسین علیه السلام است؛ در روایت آمده هنگامی که شب قدر مےشود، منادی از آسمان هفتم از پشت عرش ندا سر می‌دهد که خدا هرکه را به زیارت مزار امام حسین علیه السّلام آمده آمرزید.
* احیا داشتن این شب‌ها: روایت شده هرکه شب‏ قدر را احیا بدارد، گناهانش آمرزیده مےشود، هرچند به شماره ستارگان آسمان و سنگینی کوه‌ها و پیمانه دریا‌ها باشد.
* صد رکعت نماز
*خواندن جوشن کبیر
مخصوص شب ۱۹ رمضـان‍
۱- صد مرتبه "اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه".
۲- صد مرتبه " اَللّهُمَّ العَن قَتَلَهَ اَمیرَالمومنینَ".
۳- دعای "یا ذَالَّذی کانَ... " خوانده شود.
۴- دعای " اَللّهَمَّ اجعَل فیما تَقضی وَ... " خوانده شود.
 

شهادت حضرت علی (ع)

 
حضرت علی (ع) فرزند ابوطالب شیخ بنی هاشم عموی پیغمبر اکرم (ص) بود که پیغمبر اکرم او را سرپرستی نموده و در خانه خود جای داده و بزرگ کرده بود و پس از بعثت نیز تا زنده بود ازآن حضرت حمایت کرد و شر کفار عرب و خاصه قریش را از وی دفع نمود.
حضرت علی (ع) بنا به نقل مشهور ده سال پیش از بعثت متولد شد و پس از شش سال بر اثر قحطی که در مکه و حوالی آن روی داد بنا به در خواست پیغمبر اکرم (ص) از خانه پدر به خانه پسرعموی خود یعنی پیغمبر اکرم منتقل کردید؛ و تحت سرپرستی و پرورش مستقیم آن حضرت درآمد پس از چند سال که پیغمبر اکرم (ص) به موهبت نبوت نایل شد و برای نخستین بار در غار حرا وحی آسمانی به وی رسید. وقتی که از غار رهسپار شهر و خانه خود شد وما جرا را فرمود:، حضرت علی (ع) به آن حضرت ایمان آورد؛ و باز درمجلسی که پیغمبر اکرم (ص) خویشاوندان نزدیک خود را جمع کرده و به دین خدا دعوت نمود فرمود: نخستین کسی از شما که دعوت مرا بپذیرد خلیفه و وصی و وزیر من خواهد بود. تنها کسیکه از جای خود بلند شد و ایمان آورد حضرت علی (ع) بود و پیغمبر اکرم ایمان او را پذیرفت و وعده‌های خود را درباره اش امضا نمود.
شب قدر، شبی پرفضیلت‌تر از هزار ماه با عشق علی مرتضی (ع)
از این روی حضرت علی (ع) نخستین کسی است که به اسلام ایمان آورد و نخستین کسی است که هرگز غیر خدای یگانه را نپرستید.
در مدینه نیز ملازم پیغمبر اکرم (ص) بود و آن حضرت در هیچ زمان حضرت علی (ع) را کنار نزد و یگانه دختر محبوبه خود فاطمه را به عقد آن حضرت درآورد؛ و در موقعی که میان اصحاب خود عقد اخوت می‌بست حضرت علی (ع) را برادر خود
قرار داد. حضرت علی (ع) درتمام جنگ‌هایی که پیغمبر اکرم (ص) شرکت داشتند حاضر شد جز جنگ تبوک که آن حضرت اورا درمدینه به جای خود قرارداده بودودر هیچ جنگی پای به عقب نگذاشت.
حضرت علی (ع) در سال ۴۰ هجری در ماه مبارک رمضان در شب نوزدهم ضربت خوردند و در شب بیست و یکم به شهادت رسیدند.
حضرت علی (ع) با همه وجود و خالصانه از حریم دین خدا حمایت کرد لحظه‌ای در آسایش نبود مخصوصا در ایام پر مخاطره حکومت عدل گسترش که نظیر آن وجود نداشته است. پیامبر اکرم (ص) حضرت علی و خودشان را از یک شجره می‌دانستند و می‌فرمایند:. من و علی پدر این امت هستیم. من شهر علم هستم و علی درب آن.
سالروز ضربت خوردن و شهادت مولای متنقیّان حضرت علی مرتضی علیه السلام بر عاشقان و شیفتگان امامت و ولایت تسلیت و تعزیت باد.
انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.