به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی نوشت: مقامات سازمان ملل در سالهای اخیر اعلام کرده اند دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا نتوانسته با خشونت پلیس و آزارهای جنسی در ارتش این کشور مقابله کند. سال گذشته ملی گرایان سفیدپوست در شارلوتزویل آمریکا تظاهرات کردند و گروه نظارت بر اجرای کنوانسیون سازمان ملل علیه تبعیض گرایی از مقامات آمریکایی خواست هم صدا گفتار خشونت آمیز و نژادپرستانه را رد کنند.
سازمان ملل سال گذشته حملات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به رسانهها را نیز «خطرناک» خواند و حالا علاوه بر تمام اینها بازرسان ارشد حقوق بشر از آمریکا به دلیل ناتوانی در رسیدگی به فقرا انتقاد میکنند.
«فیلیپ آلستون» گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره فقر شدید و حقوق بشر چند ماه گذشته را به بازدید از جوامع محروم در سراسر آمریکا اختصاص داد. او در ایالت آلاباما با خانوادهای برخورد کرد که مجبور بودند زندگی خود را با درآمد ماهانه ۹۵۸ دلاری اداره کنند.
آلستون میگوید در روز نخست بازدیدش از این منطقه فاضلاب زیادی در نزدیکی خانهها مشاهده کرده که درون آن قارچ و کپک وجود داشته است و این نشان میدهد زیرساختهای این منطقه بسیار ضعیف است. او میگوید هرگز چنین مشکل فاضلابی در کشورهای توسعه یافته ندیده است.
آلستون که استاد حقوق در دانشگاه نیویورک است از زاغه نشینهای پورتوریکو و لس آنجلس هم بازدید کرد. این بازرس که تا یک ماه آینده گزارش خود را به سازمان ملل ارائه میدهد از دولت ترامپ برای کاهش بودجههای رفاهی و بهداشتی انتقاد کرد.
آلستون در مصاحبه با گاردین گفت: اگر یارانههای غذایی، دارویی و مسکن حذف شود تاثیر آن بر اقلیتها وحشتناک خواهد بود و به فقر شدید منجر میشود. به گفته این بازرس سازمان ملل، دولت آمریکا باید به جای مجازات و حبس فقرا به رفع نیازهای آنها کمک کند.
وی افزود: «سیاستهایی که سال گذشته در پیش گرفته شده اند عمداً به گونهای طراحی شده اند که حمایتهای بنیادی از فقرا را کاهش دهند، بیکاران را مجازات کنند و حتی حقوق بهداشتی بنیادی شهروندان را به امتیاز دور از دسترسی تبدیل کرده اند که باید برای به دست آوردن آن تلاش کرد».
براساس آمارهای دولتی حدود ۴۱ میلیون آمریکایی (معادل ۱۲.۷ درصد جمعیت این کشور) در فقر به سر میبرند و تقریباً یکی از هر سه فرد فقیر کودک هستند. آمریکا همچنین یکی از بیشترین نرخهای فقر جوانان در جهان توسعه یافته را دارد.
انتهای پیام/