به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛کاپ کیک و ومافین جزء آن دسته از شیرینیها و کیکهای کوچک و تک نفره معروف و خوشمزهای محسوب میشوند که ظاهری شبیه به هم دارند و بعضا توسط افراد اشتباه گرفته میشوند که اگر خودشان زبان داشتند حتما داد و فریادشان از بابت درمی آمد و اعتراض میکردند، زیرا برخلاف ظاهری شبیه به هم دارای مواد اولیه و دستورپخت کاملا متفاوتی هستند بنوعی از پایه با هم متفاوتند.
از این جهت باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با تفاوت های بین کاپ کیک و مافین آشنا کند، پس با ما همراه باشید.
مافین در بهترین و موجزترین تعریف یک کیک کوچک به حساب میآید.
بیشتر یاد بگیرید: طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی با مغز نوتلا
در عالم شیرینیپزی دو نوع مافین مختلف وجود دارد.
مافین انگلیسی و مافین آمریکایی. در مدل آمریکایی آن کره، شکر و بیکینگپودر را به خمیر مافین اضافه میکنند و آن را در کاغذهای ضخیمی که به فنجان شبیه است؛ میپزند.
به همین دلیل به این مدل کیک فنجانی نیز گفته میشود.
میتوان گفت: کیک فنجانی در واقع نوعی کیک اسفنجی یا کیک کرهای است که در قالبهایی به شکل فنجان پخته میشود.
ما ایرانیها نیز نمونه مشابه آن را داریم که همان کیک یزدی خوشمزهی خودمان است و، اما مافین انگلیسی که نوعی نان با شیرینی کم و اندک است و در آن خمیر مایه استفاده میکنند و در اندازههای کوچک میپزند.
مافین در بسیاری از کشورهای به هنگام صبحانه سرو میشود یا پایهای مناسب برای چای یا قهوهخوری روزانهی افراد است.
مافین یک شیرینی با ظاهری ساده نیز محسوب میشود.
این مدل از شیرینیها نیز در قالبی گرد و شبیه فنجان و بهصورت یک نفره پخته میشوند.
بیشتر یاد بگیرید: تهیه کاپ کیک کهکشانی با تزئین هیجانی
کاپکیکها اغلب رویه یا فراستینگهای مختلف مانند خامهای، وانیلی، کرهای، شکلاتی و ... دارند و همیشه هم طعم شیرین آنها غالب است.
اصلیت این شیرینی آمریکایی است و در انگلستان به آن fairy cake و در استرالیا به آن party cake یا کیک مهمانی میگویند.
تنوع در مزه کاپکیکها بسیار زیاد است، ولی از محبوبترین آنها میتوان به کاپکیک شکلاتی اشاره کرد. کاپکیک با تزیینات خامهای نیز بسیار معروف است.
میتوان گفت: یکی از نقاط قوت و عوامل جذبکننده این شیرینی، تزئینات ظاهری آن است.
اگر چه ممکن است شناخت تفاوت بین کاپ کیک و مافین دشوار باشد، اما باید روشن شود آیا کاپ کیک یا مافین بعد از اولین لقمه میخورید.
یکی از شباهتها بین کاپ کیکها و مافین مواد اولیه آن است.
بیشتر یاد بگیرید: طرز تهیه کیک ردولوت خوشمزه
هر دوی آنها معمولا شامل آرد، تخم مرغ، کره، شکر و شیر هستند. با این حال، مافینها را گاهی با آرد گندم، آرد جو و یا حتی انواع مختلف آرد جایگزین میکنند.
کاپکیک و مافین هردو بافتی شبیه کیک دارند، اما کاپکیک نسبت به مافین شیرینی سبکتری است و بافت آن حالت اسفنجی بیشتری دارد.
مافینها نیز میتوانند با انواع غذاهای خوش مزه از قبیل: میوههای خشک، آجیل و یا چیپس پر شوند. علاوه بر این، در مافینها ممکن است روغن مایع را جایگزین کره شود مانند روغن گیاهی مقدار کره و شکر در کاپ کیکها بیشتر از مافینها است.
فرآیند اختلاط و سازگاری خمیر در کاپ کیک و مافین متفاوت است.
کاپ کیکها با مخلوط کردن کره و شکر درست میشوند، خمیر کاپ کیک به طور قابل توجهی بیشتر از خمیر مافین زده میشود که باعث ایجاد حبابهایی در کاپ کیک میشود. از طرف دیگر، مختصر زدن خمیر مافین باعث قلنبههایی در مافین میشود.
اغلب فکر میکنیم مافینها گزینه سالم تری هستند به همین دلیل خوردن آنها برای صبحانه خوب است.
اما مافینها همیشه گزینه سالم تری نیستند. با این حال، میتوانید مافین خوش طعمی داشته باشید.
بیشتر یاد بگیرید: کاپکیک شکلات و قهوه، با سبیل و کلاه!
بارزترین تفاوت دیداری بین کاپ کیک و مافین، رویه خامهای آن است.
روی کاپ کیکها خامه خوش مزه قرار دارد. در عوض، روی مافینها شکری هستند. معمولا داخل مافینها پر است.
اگر فکر میکنید برداشتن رویه خامهای کاپ کیک باعث میشود تبدیل به مافین شود، اشتباه میکنید. کاپ کیک، کیک کوچک و مافین یک نان شیرینی کوچک است.
پس در کل میتوان نتیجه گرفت که مافینها بیشتر شبیه نان هستند و کمی سنگینترند و انسجام بیشتری دارند و شاید حتی میتوان گفت که سالمتر هم هستند.
چون از خامه و شکلات در ترکیب آنها وجود ندارد.
مگر مافینهایی که طعمی شکلاتی دارند.
انتهای پیام/