یک استاد روابط بین الملل گفت: روند تعارضات و اختلافات ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در ماههای آینده هم ادامه خواهد داشت.
عباس مقتدایی استاد روابط بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تشدید شکاف میان اروپا و آمریکا گفت: در روزهای اخیر شاهد هستیم ایالات متحده آمریکا به دنبال بازیابی تفوق خود در اقتصاد بینالمللی است و این امر را منوط به اختلاف و ناکارآمدی در اتحادیه اروپا میداند.
وی افزود: راهبرد آمریکا در سالهای اخیر این بوده است که اتحادیه اروپا نتواند نقش فعال و دست اول در صحنه بینالمللی داشته باشد به همین جهت ایالات متحده به روند خروج کشورهای تاثیر گذار اتحادیه اروپا از این اتحادیه کمک کرده است. ایجاد ارتباط قویتر با انگلستان یکی از مصداقهای راهبرد آمریکاست.
کارشناس روابط بین الملل بیان کرد: اتحادیه اروپا تلاش میکند در عرصه بینالمللی چنین وانمود کند که در حل و فصل مشکلات نقش ممتاز دارد، اصرار آنها بر حفظ برجام یکی از مصادیق چنین رویکردی در اتحادیه اروپاست.
مقتدایی اظهار کرد: ایالات متحده با فهم عمیق از این موضوع که در صورت قدرتمندتر شدن اتحادیه اروپا بخشی از توان خود را برای نفوذ بر نظام بینالملل از دست میدهد، دائما تلاش کرده است تا این اتحادیه به خود باوری و رشد نرسد؛ زیرا در صورت رشد آن دلار به حاشیه خواهد رفت و نظام تک قطبی به نظام دسته برتر با حضور اتحادیه اروپا بدل خواهد شد.
وی تصریح کرد: ایالات متحده آمریکا به ویژه پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید تلاش کرده است تا پیمانهایی که در آن اروپا میتواند نقش ایفا کند، از بین ببرد و همچنین با وضع تعرفههای جدید برای فولاد و آلومینیوم، در اروپا مشکلات اقتصادی ایجاد کند.
نماینده سابق مردم اصفهان گفت: روند تعارضات و اختلافات ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در ماههای آینده هم ادامه خواهد داشت ولی نکته کلیدی این است که چون اقتصاد اروپا به اقتصاد جهانی و آمریکا وابستگی دارد، بنابراین حد این تعارضات به گونهای خواهد بود که اتحادیه اروپا بتواند نقش مستقل ایفا کند، از طرفی اروپا نمیتواند به تنهایی در برابر آمریکا بایستد چون وابسته آن کشور محسوب میشود.
مقتدایی تاکید کرد: ترامپ با فهم عمیق از این موضوع که هرگونه تقویت شورای اروپا یا اتحادیه اروپا به معنای کاهش اقتدار ایالات متحده است، تلاش میکند تا با امتیاز دهی به تک تک کشورها از ایجاد اقتدار برای کلیت اتحادیه اروپا جلوگیری کند.
عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: در این میان جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که از موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک ممتازی برخوردار است و نقش مهمی در تولید و عرضه نفت دارد، اگر اتحادیه اروپا با بی دقتی و در نتیجه فشارهای امریکا نقش ایران را کاهش یا دچار مشکل کند در نهایت خود این اتحادیه متضرر خواهد شد. بقای اروپا در عرصه بینالمللی منوط به حفظ برجام و حضور قدرتمند ایران در خاورمیانه است.
انتهای پیام/