به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،مجید عبداللهیمدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران در جمع خبرنگاران در مورد آلودگی آب کلاردشت که طی دو هفته گذشته که سبب مسمومیت ۶۰۰ نفر شد، اظهار کرد: دلیل بروز ویروس نورو مشخص نیست و ممکن است به دلایل مختلف ایجاد و از راه متفاوتی انتقال یافته باشد.
وی با تاکید بر اینکه این ویروس از هر چیزی امکان دارد گسترش یافته باشد گفت: ویروس نورو حتی با ۱۰ "پی پی ام" کلر هم از بین نمیرود و این که از چه چیزی آمده، اصلا مشخص نیست.
مدیرعامل آبفار مازندران در پاسخ به این سوال که بین علوم پزشکی و آب و فاضلاب توافق نظری در مورد علت انتقال ویررس وجود داشته یا خیر خاطرنشان کرد: ویروس "نورو" از هر چیزی قابل انتقال است و در این در زمینه آب و فاضلاب تناقض گویی نکرده است.
عبدالهی با اشاره به این که میزان نرمال کلر زنی به آب از ۲.۰ تا ۸.۰ ppm است یادآور شد:، اما در مقاطع بحران ۳ ppm کلر هم به آب تزریق میشود و ما تا ۲ ppm در بحران کلاردشت تا چند روز به آب تزریق کردیم تا جلوی این انتقال گرفته شود.
وی با بیان این که در روز اول شاهد وجود این ویروس در روستاهای غیرتحت پوشش که از منابع آبی ما استفاده نمیکردند بودیم خاطرنشان کرد: همچنین روستاهای دیگری هم بودند که از این منابع استفاده نمیکردند و منابع مصرفی آنها چیز دیگر بود، اما این ویروس در آن وجود داشت و در این میان روستاهای هم داشتیم که تحت پوشش ما بودند و از منابع آبی ما استفاده کردند و این ویروس در آنجا مشاهده نشده است که این نشان میدهد، مشکل از آب نبوده است.
مدیرعامل آبفار مازندران با تاکید بر اینکه ما در منطقه کلاردشت تصفیه خانه خوبی داریم، افزود: این نوع ویروس با کلر از بین نمیرود، ولی این ما این کاررا انجام دادیم و با توجه به اینکه رودخانه کلاردشت و رودخانه وحشی است که خود پالایشی در آن وجود دارد، در تمام فصلهایی که آب رودخانه مورد آزمایش قرار گرفته هیچ موردی از آلودگی در آن مشاهده نشده است.
عبدالهی افزود: آشغالگیری، ته نشینی آب نیز انجام و تمامی فیلترهای تصفیه خانه کلاردشت سال گذشته تعویض شد که ۲ میلیارد تومان برای تجهیز تصفیهخانه کلاردشت هزینه شده است.
وی با بیان اینکه نتایج آزمایشهای ما درست بوده و موردی را نشان نداد، گفت: جمعه بازار و یا موارد دیگر نیز در شیوع این ویروس مطرح شد.
انتهای پیام/ف