به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کنار گذاشتن عادات خطرناک غذایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، درست به همان اندازه مصرف مواد غذایی مفید، ضروری به نظر میرسد.
گزینههای غذایی سرشار از کلسیم برای استحکام استخوانها مفید به شمار میروند و برخی گزینهها دشمن استخوان هستند.
برای داشتن استخوانهایی محکم مصرف زیاد کلسیم و ویتامین دی اگرچه لازم است، اما کافی نیست.کنار گذاشتن عادات خطرناک غذایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، درست به همان اندازه مصرف مواد غذایی مفید، ضروری به نظر میرسد.
پوکی استخوان مانند دیابت یا فشار خون بالا از بیماریهایی است که با متعادل نگاه داشتن رژیم غذایی میتوان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. اگر سابقه پوکی استخوان در خانوادهتان باشد، دقت به عادات غذایی اهمیت ویژهای مییابد و باید برخی مواد غذایی را که برای بافت استخوانی مضر است، محدود و از برخی عادات غذایی اجتناب کرد.
بیشتر بخوانید: ۷ علامت مهم که کمبود کلسیم را در بدنتان را جدی بگیرید
غذاهای التهابی: در کسانی که استعداد یا سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان را دارند، از مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی سفید، بادمجان و ... باید اجتناب کنند چون این غذاها منجر به التهاب استخوان و در نهایت تسریع روند ابتلا به پوکی استخوان خواهند شد.
اسفناج خام: اگرچه مصرف اسفناج برای تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است اما نوع خام آن به دلیل وجود ماده ای به نام اگزالات باعث عدم جذب کلسیم در بدن شود.
مصرف بیش از حد کافئین: مصرف روزانه قهوه از جذب بهتر کلسیم جلوگیری میکند. هر چه میزان کافئین وارد شده به بدن بیشتر باشد، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع میشود بنابراین اگر می خواهید تا 90 سالگی زندگی کنید، باید از تعداد فنجانهای قهوه که روزانه مینوشید بکاهید.
نوشابههای گازدار: این نوشیدنیها علاوه بر این که اشباع از کافئین هستند، به علت داشتن اسید فسفریک، اسیدی معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری میکند، برای استخوانها مضرند. در مقابل، اسید کربنیک موجود در آبهای معدنی گازدار هیچ تاثیر منفی بر استخوانها ندارد.
سدیم: علاوه بر افزایش خطرهای بیماریهای قلبی عروقی با مصرف زیاد نمک، هر چه میزان نمک مصرفی فرد بیشتر باشد، دفع کلسیم در ادرار و عرق فرد نیز بیشتر میشود.
استفاده زیاد گوشت قرمز: رژیم غذایی غنی از گوشت و پروتئینها نیز برای استخوانها ضرر دارد. در جریان هضم مواد غذایی، پروتئین های حیوانی اسیدهایی همچون اسید فسفریک، سولفوریک و غیره آزاد میکنند که PH بدن را تغییر میدهد.هر چهPH بدن اسیدیتر باشد، مواد معدنی بیشتری در استخوان ها از دست میرود.
منبع: آوا سلامت
انتهای پیام/