وی عنوان کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری تاکنون 500 میلیون تومان از شرکت دانش بنيان توليدکننده واکسن HPV حمايت کرده است و اين بودجه صرف اقدامات تحقیقاتی شده و با توجه به اینکه واکسن HPV تولیدی چندین آزمایش سنجش را با موفقیت طی کرده است، تولید انبوه آن در صورت اخذ مجوزهای نهایی از وزارت بهداشت زمان زيادى نياز ندارد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی بیان کرد: واکسن HPV ایرانی تولید شده و هیچ نیازی به جمعآوری اعانه و پول اضافی از سوی خیران نیست، واکسن HPV ایرانی موسوم به گارداسیل با همان کیفیت نوع وارداتی مراحل تولید را با موفقیت به پایان رسانده و هم اکنون برای ورود به بازارهای کشور در انتظار اخذ مجوز سازمان غذا و داروست.
واکسن HPV دانش بنیان، فاز حيوانى را با موفقيت پشت سر گذاشته است
قانعى ادامه داد: واکسن HPV دانش بنیان، تاکنون فاز حيوانى را با موفقيت پشت سر گذاشته است و براى ورود به فاز انسانى نياز به مجوز سازمان غذا و دارو و مطالعه بالینی است، اين شرکت دانش بنيان واکسن را حدود ٤ تا ٦ ماه پيش تحويل سازمان غذا و دارو داده است و اگر نيروى انسانى مورد نياز در سازمان غذا و دارو در اختيار باشد و کار با سرعت انجام شود تقريبا يکسال زمان نياز است که مراحل تست يک واکسن انجام شود.
وی تاکيد کرد: بايد مراقب بود حواشى ايجاد شده به نفع واردکنندگان واکسن HPV تمام نشود و تولیدکنندگان داخلى در پشت درهای انتظار تولید انبوه نمانند، اگر مجوز نهایی توليد را سازمان غذا و دارو تاييد کند، مى توان ظرف 6 ماه همه نیاز کشور را با واکسن ايرانی و با قیمتی 70 الی 80 درصد کمتر از نوع وارداتی به بازار عرضه کرد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی عنوان کرد: خانم یاسی اشکی به هیچ عنوان ارتباطی با جریان تولید واکسن HPV ایرانی ندارد، این خانم یک هفته است که وارد اين موضوع شده است اما ادعاهایی بسيارى دارد.
قانعی بیان کرد: قوه قضاییه بايد نسبت به پولهای جمع شده برای حمایت از تولید این واکسن ورود کند زیرا اين واکسن به مرحله تولید رسیده و اصلا نیازی به اعانه جمعکردن نیست و نبايد اجازه داده شود جریانی که به بهانه کمک به زلزله زدگان کرمانشاه راه افتاد، دوباره رخ دهد.
قیمت واکسن HPV
قانعی افزود: تولید و ساخت هر واکسنی به عنوان یکی از محصولات استراتژی و امنیتی کشور مدلهای خاص خود را دارد و تاکنون برای تولید واکسن جذب کمکهای مردمی یا امثال آن به شکل رسانهای مطرح نشده و صحبتهای آن خانم فقط استراتژی تولید واکسن را در کشور زیر سوال برده است، به ویژه محصولی که بیشتر کارهای تحقیقاتی آن در ایران انجام شده است، بنابراین نیازی نیست که فردی بدون هیچ پشتوانهای علمی معتبری بیاید و بگوید پول جمع کنید تا چنین واکسنی تولید شود، در حالی که این موضوع هیچ ارتباطی با این خانم ندارد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با اشاره به قیمت واکسن HPV گفت: هر دوز وارداتى اين واکسن 300 هزار تومان است، بايد توجه داشت اینکه کشورمان به جدیدترین واکسنها دسترسی پيدا کند مانند سایر کشورهای دیگر ضروری است اما زمانى تولید انبوه واکسن در اولویت های اصلى قرار میگیرد که میزان شیوع بیماری مربوط به آن واکسن به طرز چشم گیری افزایش یابد و بايد دانست که واردات و تولید واکسنی همچون HPV صرفا برای پیشرفت کشور در زمینه دسترسی به داروها و واکسنهای نوترکیب است.
وی اظهار کرد: فقط در صورتی يک واکسن در اولویتهای اصلى يک کشور قرار میگیرد که کمیته کشوری واکسیناسیون آن واکسن را به عنوان مهمترین اولویت برای پوشش کشوری تاييد کند، موضوعی که به هیچ عنوان در مورد واکسن HPV صدق نمی کند، واکسن هایی مانند بثژ، هپاتیت و یا فلج اطفال به عنوان اولویت شناخته شدند و به تولید انبوه رسیدند و بر اساس تصمیم کمیته کشوری واکسیناسیون در کشور این واکسن ها رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد.
انتهای پیام/
بیچاره ما