به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رویترز، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تازهترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد: دورنمای بازار نفت در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ میلادی بسیار مبهم است، اگرچه آمارهای این سازمان نشان میدهد ذخیرهسازی مازاد نفت در جهان پایان یافته است.
گزارش اوپک که دیروز منتشر شد، نشان میدهد ذخیرهسازی نفت در ماه آوریل امسال به ۲۶ میلیون بشکه کمتر از میانگین پنج ساله رسیده است. این در حالی است که سطح ذخیرهسازی در ماه ژانویه امسال ۳۴۰ میلیون بشکه بالای میانگین پنج ساله بود.
اوپک با استناد به رشد سریعتر از انتظار تولید نفت کشورهای غیر عضو اوپک از یک سو و احتمال ضعیف شدن تقاضای نفت از سوی دیگر، درباره نیمه دوم سال ۲۰۱۸ میلادی رویکردی محتاطانه اتخاذ کرد.
در گزارش اوپک آمده است: تحولات اخیر در بازار نفت سبب تشدید ابهام درباره نیمه دوم سال جاری میلادی شده است، اگرچه تقاضای نفت در آمریکا، چین و هند نشاندهنده احتمال افزایش تقاضاست، خطر کاهش تقاضا این احتمال را تضعیف میکند.
اوپک در گزارش خود اعلام کرد کاهش تولید نفت اعضای این سازمان همچنان بسیار فراتر از میزان تعیین شده در توافق جهانی کاهش تولید نفت است، اگرچه عربستان در ماه مه امسال تولید خود را به بالای ۱۰ میلیون بشکه در روز رساند.
این سازمان اعلام کرد طبق آمارهای اعلام شده از سوی منابع ثانویه، مجموع تولید اعضای اوپک در مه امسال به ۳۱ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه در روز رسید.
عربستان به اوپک اعلام کرد که در ماه مه امسال، روزانه ۱۰ میلیون و ۳۰ هزار بشکه نفت تولید میکرده که ۱۶۱ هزار بشکه بیشتر از تولید روزانه ماه آوریل است. با این همه، این کشور همچنان کمتر از سهمیه خود تولید میکند.
ونزوئلا نیز اعلام کرد تولید نفت این کشور در ماه مه امسال با ۲۸ هزار بشکه افزایش به یک میلیون و ۵۳۳ هزار بشکه در روز رسیده است.
اوپک برآورد خود را درباره رشد تقاضای نفت در سال جاری میلادی تغییر نداد و پیشبینی کرد میزان رشد تقاضای روزانه نفت جهان به یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه میرسد.
با این همه، این سازمان انتظار دارد تولید نفت کشورهای غیر عضو این سازمان در سال جاری میلادی از یک میلیون و ۸۶۰ بشکه رشد روزانه برخوردار شود که ۱۳۰ هزار بشکه بالاتر از برآورد پیشین این سازمان است.
انتهای پیام/