به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابوالفضل روغنی رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای کشور در نشست خبری اولین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات وابسته با اشاره به تولید کاغذ در کشور اظهار کرد:کاغذ یکی از فاکتورهای توسعه یافتگی در جهان است و تأثیرات ویژهای بر اقتصاد کشور دارد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای کشور با اشاره به میزان تولید کاغد در کشور تصریح کرد: به طور میانگین ۹۰۰ هزار تن کاغذ بسته بندی در کشور استفاده میشود که سهم بخش کاغذ تحریر و روزنامه حدود ۳۸۰ هزار تن است.
وی با اشاره به توسعه رسانههای دیجیتالی بیان کرد: مصرف کاغد در سال ۲۰۱۵ به دلیل گسترش رسانههای دیجیتالی حدود ۴۰ هزار تن کاهش داشته است.
به گفته وی؛ مصرف کاغذ روزنامه در کشور حدود ۷۰ هزارتن کاهش داشته است که این موضوع به کاهش استقبال از تولید کاغذ روزنامه باز میگردد.
روغنی با اشاره به به وابستگی بازار به کاغذ وارداتی بیان کرد: به دلیل به صرفه نبودن و عدم استقبال مصرف کنندگان از تولیدات داخلی در بخش کاغذ، چاپ و تحریر، میزان تولید در کشور نزدیک به صفر رسیده است.
به گفته وی؛ میزان صادرات کاغذبسته بندی در سال ۹۶، ۱۰۰ هزار تن است که پیش بینی میشود این رقم در سال ۹۷ دوبرابر شود.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای کشور تاکید کرد: با وجود وابستگی در حوزه واردات کاغذ روزنامه، این اطمینان را میدهم که مشکلی برای تامین کاغذ روزنامه در داخل کشور وجود ندارد.
وی با اشاره به افزایش قیمت کاغذ روزنامه در کشور تصریح کرد: قیمت هر کیلو کاغذ روزنامه طی دو سال گذشته دو برابر شده است و به ۴۳۵۰ تومان رسیده است و در این میان دولت ارائه ارز ۳۸۰۰ تومانی و تأمین مابه التفاوت آن با ارز ۴۲۰۰ تومان را وعده داده است.
روغنی با اشاره به تخصیص یارانه ۱۲۰ میلیون دلاری برای واردات کاغذ تصریح کرد: با وجود اینکه پرداخت یارانه ۴۰۰ تومانی مابه التفاوت نرخ ارز، در مقایسه با نرخ دلار رقم کمی به حساب میآید، اما در کاهش قیمتها موثر است.
وی با اشاره به صادرات کاغذ به کشورهای مختلف تصریح کرد: در زمینه صادرات کاغذ بسته بندی شده رشد کاغذ زیادی داشتهایم و صادرات ما اکنون به کشورهایی که استانداردهای بالایی دارند مانند انگلیس و سایر کشورهای اروپایی، چین و آفریقای جنوب صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف کاغذ تیشو (دستمال کاغذی) در ایران در مقایسه با متوسط جهانی پایین است، گفت: در حالی که سرانه مصرف کاغذ تیشو در ایران دو الی ۳ کیلوگرم است در دنیا به طور میانگین ۱۰ کیلوگرم مصرف میشود.
وی با اشاره به تأثیر افزایش نرخ ارز بر کاغذ بیان کرد: به دلیل فقدان نظارت برخی افراد سودجو کاغذهای موجود در انباری را که با قیمتهای گذشته ذخیره کردهاند با قیمت جدید به فروش میرسانند.
روغنی با اشاره به عدم حمایت از تولیدکنندگان در این عرصه اذعان کرد: از واردات کاغذ مالیات ارزش افزوده ۹ درصد دریافت نمیشود و این در حالیست که تولیدکننده ملزم به پرداخت آن است و عملا شرایط را براتی واردات فراهم میکند.
رضا امیدی مجری برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشین آلات وابسته اظهار کرد: نخستین نمایشگاه تخصصی و بین المللی کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشین الات تهران با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمنها و تعاونیهای مرتبط برگزار میشود.
وی ادامه داد: از کشورهای چین، هندوستان، پاکستان و روسیه برای حضور در این نمایشگاه اعلام امادگی صورت گرفته است و کشورهای مختلفی نیز در آن مشارکت خواهند کرد.
وی با اشاره به هدف برگزاری این نمایشگاه تصریح کرد: این رویداد در سال ۹۷ که به سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است با تکیه بر حمایت از توانمندیهای داخلی برگزار میشود و سعی داریم تا راههای ورود تکنولوژیهای نوین این حوزه به کشور را هموار کنیم.
امیدی در پایان گفت:کارخانه ها، شرکت ها، بنگاههای اقتصادی و صنعتگران حوزه کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشین آلات وابسته با حضور در اولین نمایشگاه تخصصی بین المللی این صنعت که از ۶ تا ۹ مردادماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار میشود، جدیدترین تولیدات و خدمات خود را به نمایش خواهند گذاشت.
انتهای پیام/