به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت: در پی توجه گروههای حقوق بشری به آمار کشتار غیرنظامیان در رقه (سوریه)، به نظر میرسد تلاشهای ائتلاف به اصطلاح ضد گروه تروریستی داعش به سرکردگی آمریکا برای پنهان کردن آمار تلفات غیرنظامیان ناکام مانده است. گروههای حقوق بشری اصرار دارند که اقدامات این ائتلاف در سوریه در حد جنایت جنگی بوده است.
با اینکه پنتاگون ادعا میکند حملات هوایی سوریه را با دقت بالایی انجام داده است آنچه در میدانهای جنگ رویت میشود خلاف این ادعا را اثبات میکند. گزارش سازمان عفو بین الملل که در ۵ ژوئن منتشر شد نشان میدهد عملیات نظامی ۴ ماهه ائتلاف آمریکا علیه داعش در رقه باعث کشته شدن صدها غیرنظامی، زخمی شدن تعداد کثیری از مردم و ویران شدن بخش زیادی از این شهر شد.
با این حال وزارت دفاع آمریکا در پاسخ به گزارش سازمان عفو بین الملل گفت: هیچ کس هرگز نمیداند چند نفر به طور دقیق کشته شده اند. یکی از سخنگوهای ائتلاف مذکور در یک کنفرانس ویدیوئی پنتاگون گفت: «اگر بخواهم صادق باشم تعداد زیادی غیرنظامی کشته شده اند. اما هیچ کس نمیداند دقیقا چند نفر کشته شده اند هر کس چنین ادعایی بکند دروغ میگوید».
«سارا لی ویتسون» رئیس حقوق بشر خاورمیانه و شمال آفریقا به این اظهارات شدیداً واکنش نشان داد و گفت: «وقتی آمریکا میگوید برایش اهمیت ندارد کشته شدن کسانی را که به قتل رسانده پیگیری کند، در واقع چراغ سبزی به تمام جنگ طلبان سراسر جهان نشان میدهد تا همین روند را در پیش بگیرند».
براساس گزارش سازمان عفو بین الملل این ائتلاف ساختمانهایی را هدف قرار داده است که غیرنظامیان در آنجا در تله افتاده بودند. گروههای حقوق بشری میخواهند بدانند آمریکا پیش از این حملات عملیات شناسایی و بررسی منطقه را انجام داده است یا خیر.
راشا بدران که ۳۹ نفر از اعضای خانواده اش از جمله یک دختر یک ساله را در سه بمباران مجزا از دست داده است میپرسد: «من نمیفهمم چرا ما را بمباران کردند. آیا بالگردهای شناسایی متوجه نشدند که ما غیرنظامی هستیم؟»
سازمان عفو بین الملل در گزارش خود داستان سه خانواده در سه منطقه مختلف رقه را آورده که تلفات زیادی دیده اند. این سازمان از آمریکا خواسته است احتمال نقض قانون و کشتار غیرنظامیان را به طور دقیق بررسی کند و به خانوادهها قربانیان غرامت بپردازد. این نخستین باری نیست که خبرنگاران و سازمانهای حقوق بشری نگرانی خود درباره اقدامات نظامی آمریکا در میدانهای جنگ و حریم هوایی سوریه را ابراز میکنند.
انتهای پیام/