به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی سخن از گفتمان «محو رژیم صهیونیستی» به میان میآید، برخی اذهان معطوف به رویکرد نظامیگرایانه برای پایان دادن به جنایات وحشیانه صهیونیستها در اراضی اشغالی میشود؛ اما این گفتمان مبتنی بر یک شیوه کار سیاسی و پذیرفته شده در نظامات حقوقی بینالمللی است.
مقام معظم رهبری در روز ۱۸ شهریور ۱۳۹۴ در دیدار قشرهای مختلف مردم، در بخشی از بیاناتشان با اشاره به جعلی بودن دولت صهیونیستی گفتند: برخی صهیونیستها گفتهاند با توجه به نتایج مذاکرات هستهای، ۲۵ سال از دغدغه ایران آسوده شدهایم، اما ما به آنها میگوییم شما ۲۵ سال آینده را، اصولاً نخواهید دید و به فضل الهی، چیزی به نام رژیم صهیونیستی در منطقه وجود نخواهد داشت.
مظلومنمایی؛ تاکتیک نخنمای صهیونیستها
این جمله، ولی امر مسلمین جهان، که بهعنوان مهمترین و بهیادماندنیترین جملهی رهبر انقلاب اسلامی در سال ۹۴ از نگاه مردم نیز انتخاب شد، بازتاب وسیعی داشت و مردم مسلمان منطقه بویژه فلسطینیان و همچنین همه آزادیخواهان دنیا از آن استقبال کردند. البته سردمداران کودککش رژیم جعلی صهیونیستی با استناد به این سخنان حکیمانه و شجاعانه، به اتخاذ تاکتیک نخنما و پوسیده مظلوم نمایی روی آوردند و با سفرهای متعدد به کشورهای مختلف جهان، سعی کردند چنین القاء کنند که از جانب ایران و محور مقاومت تهدید به حمله نظامی و سلب موجودیت شدهاند.
ایده شگفتانگیز ولیامر مسلمین جهان
آذرماه سال ۱۳۷۹ بود که مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه تهران، ایده برگزاری همهپرسی میان فلسطینیان جهت تعیین حکومت و حاکمان سرزمین فلسطین را مطرح کردند؛ ایدهای که بنا به گفته یکی از دیپلماتهای مصری، جهان عرب از آن شگفت زده شد. معظمله در آن بیاناتشان فرمودند: «موضع جمهوری اسلامی ایران که امام فرمودند، بارها مسؤولان گفتهاند و ما هم بارها تأکید کردهایم، این است که اساساً این غدّه سرطانىِ اسرائیل باید از این منطقه کنده شود.
این یک فرمولِ کاملاً انسانىِ قابل قبول هم دارد و آن این است که همه مردم فلسطین - نه مردمی که از جاهای دیگرِ دنیا به فلسطین مهاجرت کردهاند - از اردوگاهها و از همه جای دنیا به فلسطین برگردند و تکلیف حکومت خودشان را - که از آنها باید تشکیل شود - تعیین کنند. البته بدیهی است که هرگز هیچ فلسطینیای - چه مسلمان باشد، که اکثریت قاطعشان مسلمانند؛ چه مسیحی و یهودی باشد، که اقلیت کوچکی هم مسیحی و یهودی در آنجا هستند - راضی نیست و اجازه نخواهد داد که یک عدّه از کوچهگردهای لندن، یا از خانوادههای توسریخورده مسکو، یا از هرزههای امریکا بیایند و در کشور آنها یک دولت تشکیل دهند و بر آنها حکومت کنند».
تبیین ایده «محو رژیم صهیونیستی»
مقام معظم رهبری در سخنانی که در روز یکشنبه هفته گذشته - ۲۰ خرداد ۹۷- در دیدار اساتید دانشگاهها داشتند بار دیگر به تبیین و تشریح گفتمان اصولی جمهوری اسلامی ناظر بر «محو رژیم صهیونیستی» پرداختند و فرمودند: «حالا فرض کنید آن شمر زمان، نخستوزیر کودککُش رژیم اشغالگر، بلند میشود میرود اروپا و مظلومنمایی میکند که بله، ایران میخواهد ما را مثلاً نابود بکند و مانند این حرفها -خب اوّلاً شمرِ به معنای واقعی کلمه اینها هستند؛ یعنی اینها کسانی هستند که از لحاظ ظلم و ستم، سرآمدِ همهی ظالمهای تاریخند- آن مخاطب اروپاییاش هم گوش میکند و سر تکان میدهد و بله بله میکند و هیچ اشاره نمیکند که شما دارید در غزّه این جنایتها را انجام میدهید، در قدس این جنایتها را انجام میدهید؛ اینها را هیچ نمیگویند؛ او میگوید، آنها هم سر تکان میدهند؛ خب این دنیا، دنیای بدی است دیگر. جمهوری اسلامی در همهی زمینهها منطقی حرکت کرده؛ در همین قضیّهی رژیم اشغالگر، جمال عبدالنّاصر در آن چهل پنجاه سال پیش که شماها نبودید، شعار میداد که ما یهودیها را میریزیم به دریا، یعنی [وقتی]میخواست علیه اسرائیل حرف بزند، میگفت یهودیها را میریزیم به دریا؛ جمهوری اسلامی از روز اوّل چنین حرفی نزده؛ ما از روز اوّل طرح ارائه کردهایم؛ ما گفتهایم که امروز دموکراسی و مراجعهی به آراء عمومی یک شیوهی مدرن و پیشرفته است که همهِی دنیا هم قبول دارند؛ بسیار خب، برای تعیین نوع حکومت کشور تاریخی فلسطین، به افکار عمومی مردم فلسطین مراجعه کنید، یک رفراندوم راه بیندازید؛ این، چند سال قبل بهعنوان نظر جمهوری اسلامی و فکر جمهوری اسلامی به سازمان ملل گفته شده و در آنجا ثبت شده.
این حرف ما است: آنهایی که واقعاً فلسطینیاند -مثلاً فرض کنید آنهایی که لااقل از صد سال پیش به آنطرف فلسطینی بودند، هشتاد سال پیش به آن طرف فلسطینی [بودند]؛ در فلسطین، هم مسلمان بوده، هم یهودی وجود داشته، هم مسیحی وجود داشته که فلسطینیاند- از این فلسطینیها در هر جا که هستند، چه در خود سرزمینهای اشغالی یعنی کلّ سرزمین فلسطین، و چه در خارج از فلسطین، نظرخواهی بشود؛ هر نظامی را که اینها معیّن کردند برای سرزمین فلسطین، آن نظام مورد قبول است؛ هرچه آنها خواستند. این نظر، نظر بدی است؟ این نظر، نظر پیشرفتهای نیست؟ این را اروپاییها حاضر نیستند بفهمند، آنوقت، آن طرفِ کودککُشِ خبیثِ ظالمِ شمرصفت، میرود مظلومنمایی میکند که بله، ایران میخواهد ما را از بین ببرد و نابود کند و چند میلیون جمعیّت را از بین ببرد».
طرح جمهوری اسلامی برای حل قضیهی فلسطین
معظمله پیشتر نیز در این باره توضیحاتی ارائه فرموده بودند؛ از جمله آنکه در تاریخ ۹ مهر ۱۳۹۰ در بیاناتی در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین گفتند: «طرح جمهوری اسلامی برای حل قضیهی فلسطین و التیام این زخم کهنه، طرحی روشن، منطقی و منطبق بر معارف سیاسىِ پذیرفته شدهی افکار عمومىِ جهانی است که قبلاً به تفصیل ارائه شده است.
ما نه جنگ کلاسیکِ ارتشهای کشورهای اسلامی را پیشنهاد میکنیم، و نه به دریا ریختن یهودیان مهاجر را، و نه البته حکمیت سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی را؛ ما همهپرسی از ملت فلسطین را پیشنهاد میکنیم. ملت فلسطین نیز مانند هر ملت دیگر حق دارد سرنوشت خود را تعیین کند و نظام حاکم بر کشورش را برگزیند. همهی مردم اصلی فلسطین، از مسلمان و مسیحی و یهودی - نه مهاجران بیگانه - در هر جا هستند؛ در داخل فلسطین، در اردوگاهها و در هر نقطهی دیگر، در یک همهپرسىِ عمومی و منضبط شرکت کنند و نظام آیندهی فلسطین را تعیین کنند. آن نظام و دولتِ برآمدهی از آن، پس از استقرار، تکلیف مهاجران غیر فلسطینی را که در سالیان گذشته به این کشور کوچ کردهاند، معین خواهد کرد. این یک طرح عادلانه و منطقی است که افکار عمومی جهانی آن را بدرستی درک میکند و میتواند از حمایت ملتها و دولتهای مستقل برخوردار شود. البته انتظار نداریم که صهیونیستهای غاصب بهآسانی به آن تن در دهند، و اینجاست که نقش دولتها و ملتها و سازمانهای مقاومت شکل میگیرد و معنی مییابد. مهمترین رکن حمایت از ملت فلسطین، قطع پشتیبانی از دشمن غاصب است؛ و این وظیفهی بزرگ دولتهای اسلامی است».
انشاءاللّه آن روزی را که شماها در قدس نماز جماعت میخوانید، ببینید و ببینیم
رهبر معظم انقلاب اسلامی، همچنین در تاریخ ۱۰ اسفند ۹۶ نیز در دیدار وزیر اوقاف و جمعی از علمای سوریه، فرمودند: «امیدوارم که انشاءاللّه آن روزی را که شماها در قدس نماز جماعت میخوانید، ببینید و ببینیم انشاءاللّه؛ ما معتقدیم که این روز خواهد آمد. ممکن است شخص این حقیر یا امثال ما نباشند، امّا این روز خواهد آمد و دیر هم نخواهد شد. چند سال پیش، این همان دولتِ صهیونیستیِ همسایهی شما گفت که ایران را ما تا مثلاً ۲۵ سال دیگر، چنین میکنیم، چنان میکنیم؛ من گفتم که شما ۲۵ سال دیگر را درک نخواهید کرد که بخواهید آنوقت شما آن کار را انجام بدهید! انشاءالله این روز پیش میآید».
جعل تاریخ توسط صهیونیستها
«ناصر ابو شریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران پیرامون طرح همهپرسی برای ریشهکنی رژیم صهیونیستی میگوید: «از سال ۱۹۴۸ میلادی تا ۱۹۵۲ میلادی ۵۵۳ شهر و روستای فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی نابود شد این در حالی است که فلسطین ۵ هزار سال قدمت دارد. اما رژیم صهیونیستی نه تنها سرزمین فلسطین بلکه حتی تاریخ آن را هم نابود کرد و تاریخش را جعل کرد؛ اصلا پدر نتانیاهو از لهستان آمده؛ اینها فلسطین نیستند؛ جدش هم لهستانی بوده است؛ چه طور میشود یک فردی به نام نتانیاهو که اصلا در لهستان بوده بیاید در برابر دوربینها تاریخ و جغرافیای فلسطین را جعل کند؛ بنابراین رژیم صهیونیستی یک رژیم دروغگو و فاسد است، اما ما برعکس آنها هستیم؛ ما دارای پیام رحمت برای جهانیان هستیم؛ قتل و ریختن در دریا کار ما نیست و جزو اخلاق ما هم نیست؛ مردم فلسطین، ایران و تمام ملتهای منطقه میخواهند همهپرسی در میان فلسطینیان اجرا شود؛ چرا که سرزمین فلسطین با زور و در برابر دیدگان مردم غصب شد.
میخواهیم مردم فلسطین در کمال آرامش همه پرسی برگزار کنند و در واقع حق تعیین سرنوشت را داشته باشند؛ این خواست همه مردم فلسطین است، اما مشکل این است که آمریکا و انگلیس و سایر کشورهای غربی که در موجودیت رژیم صهیونیستی نقش داشتند، همه پرسی را نمیخواهند».
عاقلانهترین تصمیم برای پایان غصب «پاره تن جهان اسلام»
ایده برگزاری رفراندوم در سرزمین فلسطین با حضور تمامی فلسطینیان و ساکنان اولیه این سرزمین، عاقلانهترین تصمیم برای پایان غصب «پاره تن جهان اسلام» و جنایات صهیونیستهاست. این ایده که مروج و طرح کننده آن جمهوری اسلامی ایران بوده است، در مجامع بینالمللی از جمله سازمان ملل به ثبت رسیده است.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل
در ۲۲ دسامبر ۲۰۰۳ (اول دی ۱۳۸۲) مجمع عمومی سازمانملل ضمن صدور قطعنامهای، اعلام کرد که «از همه دولتها و سازمانها و کارگزاریهای تخصصی سازمان ملل متحد، مصرانه درخواست میشود که به حمایت و کمک به مردم فلسطین جهت تحقق سریع حق تعیین سرنوشت خود ادامه دهند».
راهحلی بر پایه اصول دموکراسی
در ۷ آذر ۹۳، رضا نجفی سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در وین به مناسبت روز بینالمللی همبستگی با مردم فلسطین طی سخنانی دفتر سازمان ملل متحد در وین گفت که «بار دیگر راه حل پیشنهادی کشورم برای حل بحران فلسطین که بنیان آن بر اصول دموکراسی نهاده شده است را بیان میکنم که طبق آن شرط تحقق صلحی پایدار در فلسطین تنها از طریق اجرای عدالت، پایان دادن به تبعیض، خاتمه اشغال کلیه سرزمینهای اشغالی فلسطین و در نهایت توسل به ابزار دموکراتیک برای کمک به کلیت مردم فلسطین جهت تصمیمگیری آزادانه درباره سرزمین مادری خود و دستیابی به آمال خویش به ویژه تأسیس یک دولت فلسطینی مستقل به مرکزیت قدس شریف است».
تاکید بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی
در اسفند سال ۹۵ در جریان ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران، موضوع برگزاری همه پرسی در سرزمین فلسطین بار دیگر مطرح شد. در بندهفتم بیانیه پایانی کنفرانس مزبور تصریح شده که «تاکید بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین آباء و اجدادی و املاک خود به عنوان حق طبیعی و غیرقابل معامله و اجرای همهپرسی میان ساکنان اصلی سرزمین تاریخی فلسطین برای تعیین سرنوشت خود در جهت آزادی همه سرزمینهای تاریخی فلسطین از اشغال صهیونیستها، با توجه به شکست همه تلاشهای سازش در دهههای اخیر، تنها راه حل آزادی فلسطین است».
تنها راهچاره، برگزاری همهپرسی در سرزمین فلسطین میان فلسطینیان است
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه هفته گذشته - ۲۱ خرداد ۹۷- در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانهدرباره بحث محو رژیم صهیونیستی به واسطه برگزاری رفراندوم در میان فلسطینیان گفت: جمهوری اسلامی ایران در این رابطه تلاشهای مشخصی را انجام داده است و مقام معظم رهبری نیز در بیانات روز گذشته خودشان این بحث را تبیین فرمودند.
وی افزود: ما فکر میکنیم باید در یک فرایند مشخص وضعیت رژیم اشغالگر صهیونیستی روشن شود و از نظر ما تنها راهچاره، برگزاری همهپرسی در سرزمین فلسطین میان فلسطینیان است و تا زمانی که این مهم تحقق نیابد بحرانهایی که رژیم صهیونیستی اعم از غصب و جنایت و سرکوب مرتکب میشود ادامه مییابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: مقامات رژیم صهیونیستی در راستای خصومتی که با مردم ایران دارند اقداماتی را برای ترویج ایرانهراسی انجام میدهند تا بتوانند از این رهگذر برای خود در عرصه جهانی یارانی را دست و پا کنند.
گوش شنوایی در سازمان ملل نیست
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، روز سه شنبه هفته گذشته - ۲۲ خرداد ۹۷ - در نشست خبریدرباره طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل با رویکرد برگزاری همهپرسی در کشور تاریخی فلسطین و تعیین سرنوشت این کشور با حضور همه فلسطینیان و نه صهیونیستها گفت: موضع دولت و نظام در این رابطه کاملا شفاف و روشن است و در مجامع بینالمللی رسمی نیز به ثبت رسیده است، اما برای انجام این امر یک گوش شنوا و یک دست توانا در مجامع بینالمللی نیست.
وی تاکید کرد: دولتهایی که رژیم جعلی صهیونیستی را ایجاد کردهاند میدانند که اگر به آرای عمومی فلسطینیان مراجعه کنند و اصول دموکراتیک مورد ادعای خود را در سرزمین فلسطین رعایت کنند؛ قطعا از درون صندوقهای رای نام اسرائیل بیرون نخواهد آمد.
به هرترتیب اگر چه، قدرتهای سلطهگر و کشورهای غربی به سبب تعلقخاطر به موجودیت منحوس رژیم صهیونیستی، طرحهای مبتنی بر نابودی این رژیم کودککش از جمله ایده همهپرسی را بایکوت میکنند، اما برای رفع غده سرطانی منطقه، پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران راهکار عملی است.
منبع: میزان
انتهای پیام/
پیشنهاد ایران برای برچیدن «غده سرطانی منطقه»