به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی شبکه راشا تودی در گزارشی به قلم جان وایت نوشت: همدستی دولتهای غربی در اقیانوس درد و رنجی که بر سر مردم یمن آورده میشود، آنها را به عنوان عوامل کمک کننده به وحشی گریهای سعودی مطرح میکند. بعد از سه سال مناقشه بی وقفه، گفته میشود که ۲۲ میلیون و دویست هزار نفر از جمعیت ۲۷ میلیون و چهارصد هزار نفری این کشور نیازمند کمکهای انساندوستانه هستند، هفده میلیون نفر از لحاظ غذایی امنیت ندارند، ۱۴ میلیون و هشتصد هزار نفر مراقبتهای بهداشتی پایه را در اختیار ندارند. همچنین چهار میلیون و پانصد هزار کودک از سوء تغذیه رنج میبرند و دو میلیون و نهصد هزار نفر نیز در داخل کشور آواره شده اند. تعداد کشته شدگان و مجروحان نیز به ترتیب ده هزار و پنجاه هزار نفر عنوان میشود.
یمن همچنین در اثر مناقشه اخیر با «بزرگترین مورد ثبت شده شیوع وبا در دوران مدرن» روبرو است. اقدام عربستان در بمباران مرکز درمان وبا در غرب این کشور تنها باعث شدت گرفتن شیوع این بیماری شد و باعث شد سازمان غیردولتی "پزشکان بدون مرز" فرانسه فعالیتهای خود را در این مرکز متوقف کند.
به رغم دامنه گسترده درد و رنج بشری در یمن، جنگ ائتلاف تحت هدایت عربستان نه تنها ادامه دارد بلکه یک حمله زمینی، هوایی و دریایی گسترده نیز علیه بندر حدیده در ساحل دریای سرخ آغاز شده است. این بندر که در اختیار جنبش انصار الله قرار دارد، یکی از آخرین نقاطی است که برای ورود غذا، دارو و سایر کمکهای اساسی انساندوستانه به این کشور تحت محاصره باقی مانده است.
بر اساس اعلام عفو بین الملل، بندر حدیده در کشوری که هشتاد درصد مردم آن برای دریافت اقلام ضروری مورد نیاز خود به واردات وابسته هستند نقش مهمی دارد. قطع این مسیر ارتباطی مهم و حیاتی باعث وخامت بیشتر آن چیزی میشود که «بدترین بحران انسانی جهان» نامیده میشود. حمله به حدیده میتواند برای صدها هزار غیرنظامی تاثیرات مخربی داشته باشد، نه تنها در این شهر بندری بلکه در کل کشور یمن.
یمن در جنوبیترین بخش شبه جزیره عربستان، یکی از فقیرترین کشورهای خاورمیانه (غرب آسیا) است؛ به گونهای که تولید سرانه ناخالص آن قبل از مناقشه اخیر یک هزار و ۴۰۰ دلار بود.
یمن از محل سلطه اختناق آور عربستان سعودی در شبه جزیره عربی بسیار ضربه دیده است. این سلطه که در خدمت ایدئولوژی وهابی ریاض است تا حدی یکی از دلایل خیزش جنبش انصار الله یمن است که از نظر آنها عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور (فراری) یمن، آلت دست عربستان است.
در ادامه این مطلب آمده است: هیچگاه نمونهای واضحتر از این ندیده ایم که در آن دورویی در پوشش دموکراسی قرار گیرد. بی شک هم پیمانی دیرین میان آمریکا، انگلیس و عربستان سعودی، ادعاهای واشنگتن و لندن را در اینکه خود را قهرمانان و محافظان حقوق بشر و دموکراسی میپندارند به چالش میکشد.
نقش آمریکا در این مناقشه دهشتناک که در دوره اوباما شروع و در دوره ترامپ تقویت شد عبارتست از حملات هوایی مستقیم و حمایتهایی لجستیک، اطلاعاتی و ... که در اختیار ائتلاف تحت هدایت عربستان قرار میگیرد. البته نباید فروش تسلیحات آمریکایی به عربستان را فراموش کنیم که بیش از ۵۰ درصد کل صادرات تسلیحات آمریکایی را تشکیل میدهد.
در سال ۲۰۱۷ پنتاگون تایید کرد که نیروهای نظامی آمریکا در یمن حضور دارند. واشنگتن عملیات علیه القاعده و داعش را توجیهی برای این حضور معرفی کرد. نقش لندن نیز در جنگ عربستان علیه یمن از طریق فروش سلاح به ریاض بسیار چشمگیر است. لندن از سال ۲۰۱۵ تاکنون بیش از شش میلیارد دلار سلاح به عربستان فروخته است. عربستان بزرگترین بازار برای تسلیحات انگلیسی است و این امر در چند سال گذشته به این منوال بوده است.
در سال ۲۰۱۷ برخی مدافعان حقوق بشر شکایتی را علیه دولت انگلیس به سبب فروش تسلیحات به عربستان مطرح کردند و گفتند برخی از این سلاحها در کشتار غیر نظامیان یمن استفاده شده است. در همان سال همچنین مشخص شد که نقش لندن در جنگ یمن چیزی بیش از فروش سلاح بوده است. مقالهای که در روزنامه دیلی میل منتشر شد نشان میداد بیش از پنجاه نیروی نظامی انگلیس در قالب عملیاتی نظامی و محرمانه، کار آموزش نیروهای عربستانی را برای اعزام به درون یمن بر عهده داشته اند.
اندرو میچل، نماینده پارلمان انگلیس از حزب محافظه کار و وزیر سابق توسعه این کشور، از این گزارش انتقاد کرد و آن را نشانه همدستی شرم آور انگلیس در درد و رنج مردم یمن خواند.
در پایان این مطلب آمده است: جنگ یمن، جنگی کثیف است که بوسیله دزد سالاران سعودی مورد حمایتِ غرب به نام فاشیسم صورت میگیرد.
انتهای پیام/